KlauS. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Cześć. Jest to tutorial opisujący wszystko co związane z gildią w Elswordzie. Spis punktów: 1. Jak dołączyć do gildii? 2. Jak złożyć podanie? 3. Jak sprawdzić skille gildii, co one robią oraz jak ich używać. 4. Jak założyć gildię? 5. 5. Itemy, które przydadzą się w rozwoju gildii. 6. Jak opuścić gildię? 1. Jak dołączyć do gildii? Dostać zaproszenie od zarządu gildyjnego. Screena niestety nie mam, ponieważ na każdej postaci mam gildię, ale do wyboru w zaproszeniu jest coś w stylu "OK" lub "Anuluj". Złożyć podanie przez tablicę ogłoszeń. 2. Jak złożyć podanie? To proste! Podchodzimy do tablicy i wybieramy "Werbowanie"(1). Aby złożyć podanie klikamy "Złóż podanie"(2). Pojawia się wtedy tekst do wpisania. Możemy tak wpisać co chcemy. Naszą klasę i poziom postaci widać, więc nie trzeba tego wpisywać. Jeśli chcemy sprawdzić kto złożył podanie oprócz nas, wchodzimy w "Lista kandydatów"(4). 3. Jak sprawdzić skille gildii, co one robią oraz jak ich używać. Poprzez granie zwiększamy punkty honorowe gildii. Gdy tylko pasek osiągnie 100%, gildia otrzymuje następny poziom. Co jeden poziom dostajemy 1 PUG, czyli 1 punkt umiejętności gildii. Skillów gildii mogą używać tylko członkowie z rangą "Elita" lub wyżej. Skille mają swoje efekty. Niektóre zwiększają nasz atak, obronę, ilość otrzymywanego expa itp. Aby sprawdzić skille gildii klikamy "Sprawdź skille"(3) na tablicy, lub(gdy mamy już gidlie) wchodzimy w Informacje o gildii(prawy dolny róg) -> Umiejętności gildii. Wygląda to tak: 4. Jak założyć gildie? Aby założyć gildie, wybieramy się do Aranki. Bierzemy misję "Formularz założenia gildii" i wykonujemy ją. W trakcie misji będziemy musieli wydać 1,5kk ED na itemek, który znajduje się u Aranki w sklepie. 5. Itemy, które przydadzą się w rozwoju gildii. Prawo do rozszerzenia gildii(1) - zwiększa maksymalną ilość członków o 10(max.100). Przy założeniu gildii dostajemy 20 miejsc. Wymagana ranga: Mistrz gildii lub Administrator Gildii. Róg zapomnienia(2) - cofa ostatni wydany punkt na skill, aby można było go rozdać ponownie. Wymagana ranga: Mistrz gildii. Duże Błogosławieństwo Gnosis(3) - dodaje 5 punktów, aby rozdać je na skille. Czas trwania: 15 dni. Wszystkie te itemy można wycraftować u Aranki. Niezbędne są kawałki eldrytu. 6. Jak opuścić gildie? Wchodzimy w "Informacje o gildii", a następnie klikamy "Opuść gildię". Myślę, że to wszystko, co powinniście wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yabuza12 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Dodaj jeszcze, by gildia miała większą liczbę osób może reklamować się na tablicy lub przez megafony [center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IgroSS Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 wydaje mi się że już gdzieś widziałem identyczny tut ;d ale tak po za tym to przydatne mimo iż Elsword jest po polsku to nie łatwo szybko wpaść jak zrobić gildię albo zareklamować ją poprzez tablicę. \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taki KaWai<3 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Napraw screeny bo nie działają Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinek300 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Ej a jesli nie mam misji na gildie to co? Jakiś błąd? Procesor: Intel Core i5 4690 Płyta główna: MSI B85-G43 Zasilacz: Thermaltake 530W RAM: Crucial Ballistix 8 GB Karta Graficzna: MSI GTX 770 Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLMAN2993 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Ej a jesli nie mam misji na gildie to co? Jakiś błąd? słuchaj, najpierw musisz mieć Certyfikat Mistrza Gildii zdobyty w misji Solvej z Besma, inaczej nie założysz gildii, najpierw certyfikat, później misja od Solvej kolejna, żebyś zaniósł ten certyfikat Arance, a później wydajesz 1,5 miliona i masz gildie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ankinus Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Skille gildyjne może używać każda postać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitereek Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Bardzo przydatny Tutorial :P Polecam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lbalaster Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Spoko poradnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I3enY Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Bardzo przydatne. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tambia.eu Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Bardzo przydatnę Wielkie Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.