Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ktoś skasował postać?

lamzaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , niedawno wróciłem do gry ,ściągnałem metka próbuję się zalogować i tu już nie tak kolorowo gdyż wyskakuje komunikat Twoje konto jest zablokowane , pisałem na support i okazało się ze owe konto jest usunięte , ale aby usunąć konto potrzeba mieć dostęp do danych konta jak i maila , a tu ciekawostka , rozumiem ze mógł ktoś posiadać dane do konta, zdobyć jakimś keyloggerem czy czymś podobnym ale do maila to raczej niemożliwe gdyż na maila ostatnio logowałem się około pół roku temu , mail specialnie założony pod metka , i tu pytanie do Was , czy to możliwe że ktoś z GM mógł mi po porstu zajebać eq i zbanować postać po czym na support odpisać ze konto jest usunięte i wmówić mi iż je sam usunąłem lub jak to napisali osoba trzecia a jak wiadomo konta nie da się usunąc z panelu metin2.pl do tego potrzeba wyslać potwierdzenie na maila do którego watpie by ktoś miał dostep dlatego iż konto tydzien temu było nienaruszone a ja na maila logowałem się jakieś pół roku temu , dlatego też uważam ze jakby to był jakis typek to by mi usunął konto nie tydzien temu a pol roku temu! Dodam iż na tym samym mailu mam do dziś 2postacie buff 77lv skille P z max eq na int jak i Wp 93lv, a konto główne gdzie było całe eq to mental 98lv , sprawa wygląda dość dziwnie bo czemu sprawca niby nie usunął pozostałych kont? tylko te na którym było eq wtedy gm mógł napisać ze konto usunięte bo nie da się odróznić tego czy jest usunięte czy po prostu zbanowane , przed banem gm bierze eq warte nie ukrywajmy faktu dość by zaryzykować i daje bana na postac, po czym wmawia nam ze konto usunięte i bye, czy jak napiszę na support niemiecki to czy odpiszą? bo nie wiem czy to takze jest w ich zakresie tu niby pl tam de...

Dodam jeszcze to iż na mailu nie było w ogole linku potwierdzającego usuniecia konta , stąd moje podejrzenia ze za tym wszystkim moze się kryc ktoś z administracji, niedawno doszedł jakiś nowy GM poza tym rożne rzeczy się działy , i było głosno ze rzekomo administracja kogoś okradła , uważałem to za plotkę ale teraz sam nie wiem czy to tylko plotka..

Proszę Was o rady, czy opłaca się z tym iść do sądu/ policji ? czy więcej wydam niż odzyskam?

A może ktoś z Was miał z czymś podobnym do czynienia jeżeli tak to proszę o wskazówki do dalszego postepowania na PW lub w temacie z góry dziękuję.

8adad81701a75f66m.jpg
Opublikowano

na o2 jest cos takiego ze jak sie nie logujesz przez ile t masz zablokowane konto a jak masz nieaktywne konto to mozliwe ze zablokowali konto do aktywacji ale skoro sie zalogowales na strone to piwnno dzialac napsiz na support i to opisz bo ciekawa sprawa

5sc6.jpg

Opublikowano

na o2 jest cos takiego ze jak sie nie logujesz przez ile t masz zablokowane konto a jak masz nieaktywne konto to mozliwe ze zablokowali konto do aktywacji ale skoro sie zalogowales na strone to piwnno dzialac napsiz na support i to opisz bo ciekawa sprawa

Niestety , to nie w tym tkwi problem gdyż wszystkie 3 konta na tym mailu byłyby zbanowane lub usunięte , sam nie wiem czy to konto jest zbanowane czy usunięte na support napisali ze usuniete, problem jest w tym ze nie idzie odróznić tego czy rzeczywiscie jest skasowane czy zbanowane w celu przejecia eq a mi wmówienia ze osoba 3 skasowała konto a pozostale 2 zostawila , a Administracji nie ufam nie raz mnie zawiodla takze samo to co Oni mi przedstawią mnie nie przekona..

8adad81701a75f66m.jpg
Opublikowano

jezeli jest zbanowane to pisze ze konto jest zablokowane,a wiadomosc o usunieciu mozna usunac skoro mogli wgrac keylogera to beda i mieli pasy na emaila

5sc6.jpg

Opublikowano

jezeli jest zbanowane to pisze ze konto jest zablokowane,a wiadomosc o usunieciu mozna usunac skoro mogli wgrac keylogera to beda i mieli pasy na emaila

Wiadomość mozna usunąć ale jakim cudem na maila mogli by miec passy ? Skoro się nie logowałem na niego w ogóle , tu keylogger nie pomoże , gdyż hasło na tego maila miałem inne od tych których używam na codzien , a jezeli już by miał passy na maila to czemu zostawił ten ktoś 2postacie? i czemu dopiero teraz ten ktoś usunął postac? passy do maila musiał miec juz pol roku temu dokladnie wtedy kiedy się logowałęm ostanio i już wtedy mogł skasować konto , sprawa jest dziwna nie wykluczam ze ktoś się włamał na maila i skasował postać ale dziwi mnie to ze 2 pozostałe postacie są na tym samym mailu i nikt tego nie rusza , specjalnie nie zmieniałem maila na tych postaciach..

8adad81701a75f66m.jpg
Opublikowano

mozlwie ze nawet nie wiedzial np o 2 postaciach poniewaz jak usunales wszystkie wiadomosci na poczcie np te od przypomnienia dozo to on nie bedzie wiedzial ze na tym emailu sa inne konta

5sc6.jpg

Opublikowano

mozlwie ze nawet nie wiedzial np o 2 postaciach poniewaz jak usunales wszystkie wiadomosci na poczcie np te od przypomnienia dozo to on nie bedzie wiedzial ze na tym emailu sa inne konta

Skoro na 1 konto mial passy to i na pozostale takze powinien miec , np bufke zawsze w grze wtedy co głowne konto :] , gdybanie ze nie bedzie wiedzial skoro przypuszczamy ze mialem keyloggera to wszystko to co danej osobie potrzebne ma ^^ poza tym jak wspomnialem wszyskie 3 konta były załozone na tym mailu czyli sa wiadomosci na mailu 3kont , mianowicie potwierdzenie rejestracji , takze wykluczam opcje ze dana osoba nie wiedziała o kontach , co wiecej mam podejrzenia ze owe konto zostalo zbanowane przez gm który zaimal mi eq i nalozyl blokadę a teraz mi wmawia ze ktoś konto usunął bo wie dobrze ze nie idzie sprawdzić czy konto jest usuniete czy zbanowane , chociaż jak już wspomniałem biorę pod uwagę ze ktoś mogł się włamac na maila ale jest to mało wiarygodne..

8adad81701a75f66m.jpg
Opublikowano

Może miałeś słabe pytanie zabezpieczające do maila? Np. "Ile mam lat?",i ktoś je odgadł?

Co do konta,jeśli wyświetla się napis "Twoje konto jest zablokowane",to nie zostało ono usunięte.Pisz do supportu,i żądaj przekazania sprawy wyżej,ewentualnie zwróć się na piśmie do firmy Gameforge.

Opublikowano

Ja nie wchodziłem na konto gdzie był 61lv z 2 miesiące i też pisało że konto zostało zablokowane.

Nie pisałem do supportu bo to konto mi nie było potrzebne ale tak niemoże być i lamusy z GF usuwają nie aktywne konta.

*Pisz do supportu zwyzywaj ich i powiedz żeby odblokowali konto bo jak nie to GF pójdzie z dymem.

Mi kiedyś na PLu zablokowali konto gdzie były zajebiste itemy za WH

to pisałem do supportu aż odblokowali :)

Napisałem tak

[ Jutro rano loguje się na konto jak zobacze że jest zablokowane to biore line i ide szukać drzewa ]

Rano wchodze na metka i wszystko ładnie działa :)

a odpowiedz od supportu była taka

[ Postanowiliśmy odblokować Twoje konto i prosimy nie robić głupstw ]

czy coś takiego :D

z chujami trzeba krótko i na temat :p

58121063168705213211.png

Opublikowano

Ja nie wchodziłem na konto gdzie był 61lv z 2 miesiące i też pisało że konto zostało zablokowane.

Nie pisałem do supportu bo to konto mi nie było potrzebne ale tak niemoże być i lamusy z GF usuwają nie aktywne konta.

*Pisz do supportu zwyzywaj ich i powiedz żeby odblokowali konto bo jak nie to GF pójdzie z dymem.

Mi kiedyś na PLu zablokowali konto gdzie były zajebiste itemy za WH

to pisałem do supportu aż odblokowali :)

Napisałem tak

[ Jutro rano loguje się na konto jak zobacze że jest zablokowane to biore line i ide szukać drzewa ]

Rano wchodze na metka i wszystko ładnie działa :)

a odpowiedz od supportu była taka

[ Postanowiliśmy odblokować Twoje konto i prosimy nie robić głupstw ]

czy coś takiego :D

z chujami trzeba krótko i na temat :P

A były w tej bajce smoki ?

@topic

hmm..wątpie żeby gm ukradł itemy czy coś takiego (chociaż w tej polsce wszystko możliwe).Napisz do supportu i spytaj się za co zostało zbanowane konto i na ile + spytaj się ich o date "zablokowania" konta i adresy Ip te które logowaly sie na konto

sygna.png

Opublikowano

GM to zwykli ludzie,tacy jak my.Gdybyś do mnie napisał,że się powiesisz jak nie odbanuję Ci konta,to z UnBanem mógłbyś się pożegnać ;).Widać na pierwszy rzut oka,że to próba wymuszenia odbanowania.

Opublikowano

Nikt nie ma prawa zablokować Ci konta,z powodu nieaktywności.Sam nie wchodzę na niektóre ponad rok.

W jakiej domenie miałeś maila? o2,Interia,Gmail,Wp czy może jeszcze inne? I czy nadal masz do niego dostęp?

Sprawdź,czy nie dostałeś na maila informacji o blokadzie konta,wpisz w polu wyszukiwania "Metin",a wyszuka Ci wszystkie wiadomości z tym słowem.

Tak swoją drogą,pisząc z supportem,postaraj się pisać powoli,aby wszystko było zrozumiałe.I nie popuszczaj,ponieważ będą próbowali Cię zbyć na początku.

Opublikowano

Nikt nie ma prawa zablokować Ci konta,z powodu nieaktywności.Sam nie wchodzę na niektóre ponad rok.

W jakiej domenie miałeś maila? o2,Interia,Gmail,Wp czy może jeszcze inne? I czy nadal masz do niego dostęp?

Sprawdź,czy nie dostałeś na maila informacji o blokadzie konta,wpisz w polu wyszukiwania "Metin",a wyszuka Ci wszystkie wiadomości z tym słowem.

Tak swoją drogą,pisząc z supportem,postaraj się pisać powoli,aby wszystko było zrozumiałe.I nie popuszczaj,ponieważ będą próbowali Cię zbyć na początku.

A więc tak odpisali mi na początku iż konto na które Pan chce się zalogować niestety zostało usunięte , zero wiadomosci na mailu , mail z onet. do maila mam dostep normalnie i na tym samym mailu sa 2postacie 93lv i 78.

Na Ircu także byłem , szukałem pomocy u GM ale woleli sprawę obrócić w zart o ufoludkach i co tu więcej dodać , moim zdaniem Ci GM w ogole nie zdają sobie sprawy z odpowiedzialnosci , jakbym wiedział ze przyjdzie mi grać wsród takich gamemasterow to bym sobie odpuscił grę już na początku ;-)

8adad81701a75f66m.jpg
Opublikowano

A były w tej bajce smoki ?

@topic

hmm..wątpie żeby gm ukradł itemy czy coś takiego (chociaż w tej polsce wszystko możliwe).Napisz do supportu i spytaj się za co zostało zbanowane konto i na ile + spytaj się ich o date "zablokowania" konta i adresy Ip te które logowaly sie na konto

GM nie podają adresów Ip logowanych na konta , pewnie podaliby policji ale nie mi , napisalem na support to napisali ze nie ma zadnej blokady konta lecz samo konto jest usuniete i widnieje taki komunikat.. Innymi slowy lepiej znajsc pomoc w sprawie metina poza tym supportem..

8adad81701a75f66m.jpg
Opublikowano

Prawdę mówiąc,warto zgłosić to na policję.Zajmą się tym na poważnie,a nie wydasz chyba nic.Właśnie tak bym postąpił,gdyby nie było innego wyjścia.

Opublikowano

Człowieku żaden GM nie ma dostępu do Twojego konta, nawet jakby miał to nikt teraz nie chce nic kupić na allegro w metinie bo po prostu gra straciła sens , bo prawie nikt nie gra. Na Twoim miejscu spytałbym się prędzej matki, albo ojca bo jak byłeś takim nolifem to możliwe że Ci skasowali. ;)

Opublikowano

Człowieku żaden GM nie ma dostępu do Twojego konta, nawet jakby miał to nikt teraz nie chce nic kupić na allegro w metinie bo po prostu gra straciła sens , bo prawie nikt nie gra. Na Twoim miejscu spytałbym się prędzej matki, albo ojca bo jak byłeś takim nolifem to możliwe że Ci skasowali. ;)

Skąd wiesz ile grałem ze mowisz o mnie nolife? ponadto nic nie wnosisz do tematu , matka ojciec ? moze ty mieszkasz z rodzicami to Ci czytaja maile.. ze spinkami to nie tu bo nie mam zamiaru sie z kims sprzeczac i nie po to temat zlozylem..

8adad81701a75f66m.jpg
Opublikowano

Była informacja na forum,żeby aktywować swoje e-mailem bodajże na yahaoo jakoś tak bo coś robili (poszukaj na oficjalnym forum to to znajdziesz)pisało,żeby aktywować e-maile bo konto można stracic

Opublikowano

Była informacja na forum,żeby aktywować swoje e-mailem bodajże na yahaoo jakoś tak bo coś robili (poszukaj na oficjalnym forum to to znajdziesz)pisało,żeby aktywować e-maile bo konto można stracic

tak było co o mailach niestety ja mam maila z onetu nie yahoo gmail itp.. temat mozna zamknąć

8adad81701a75f66m.jpg
Opublikowano

Raczej nic nie zdziałasz bo mi też zablokowali konto za nic... Nie wchodziłem dłuższy czas( ok. 6 miechów ) Chciałem sobie pograć a tu " Twoje Konto zostało zablokowane ". Pisałem do supportu i nic nie zdziałałem także są nikłe szanse że odzyskasz konto ale spróbować nie zaszkodzi :D

Opublikowano

Heh miałem podobny problem tylko,że na prywatnym serwerze gdzie grałem swoim Daggerkiem i na prawdę gra mi się kleiła świetnie o czym mówił najlepszy ekwipunek na serwerze,gildia etc.

Okradli mnie 2 razy key'em i to możesz nie mieć świadomości a mieć go wciąż na dysku. Pobierałeś jakieś obrazki od kogoś ew. rejestrowanie się na podejrzane strony etc?

Usunęli konto,które było najważniejsze czyli to z Ekwipunkiem lecz na moje oko to bardziej wina osoby trzeciej niż teamu.

Opublikowano

No mi takze usuneli to najwazniejsze z eq , tyle ze u mnie nie na priv tylko PL , nie wchodzę na zadne stronki podejrzane aczkolwiek grałem na kilku privach ale ja jak grywam na privach to nigdy na PL nie wchodzę pozniej jak chce zagrac na Pl'u to robie formata , teraz juz nie mam po co ;-)

8adad81701a75f66m.jpg
Opublikowano

To teraz mam takie pytanie.Nie miałeś przypadkiem zbyt łatwego pytania pomocniczego do maila?

Lub,czy nie miałeś słabego pomocniczego pytania do innego e-maila? Ktoś mógł włamać Ci się na innego maila,i poznać Twoje hasła.

Opublikowano

Mail byl specjalnie robiony pod metka logowałem sie na niego dość żadko , własnie po to by uniknąć keyloggerow , pyt. pomocnicze juz nawet nie wiem jakie bylo tak czy siak skasowali postac , jutro jak wrócę to zgłoszę sprawę na policję bo to konto nie było byle jakie i z byle jakim eq ^^ całe depo w eq sie nie mieslilo all 5xbon eq typu hp + 3x abs ;-) wiadomo nie kazdy item zyleta ale wiekszosc bardzo ladne eq ponadto 1k sm na koncie mialem expic do 105 to mam zonka hehe

8adad81701a75f66m.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...