Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Elsword] Jak szybko zarobić!

lars123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Postanowiłem przedstawić wam najlepsze sposoby zarabiania w elsword, po kolei :D.

1. Robienie henira i sprzedawanie kostek, wymienianie kostek na eldryty i sprzedawanie ich, robienie kuponów na EQ i sprzedawanie ich.

2.Jak wyżej, sprzedawanie eldrytów.

3.robienie sekretnych plansz, inaczej dungeonów, i sprzedawanie dropu z nich. Między innymi. vebsity, bronie, wejściówki na nie.

4.IS. Jeden z najlepszych sposobów, lecz wymagający naszej kaski. Kupywanie monet EL i sprzedawanie ich.

5. Resell. Kupowanie przedmiotów za niską cenę, po czym sprzedawanie ich za wyższą.

6.Dropienie części uzbrojenia, setowego lub tego naprawdę epickiego, np klinga berruta czy inne elitarne bronie.

7. Dropienie i sprzedawanie ulepszaczy do zbroi i broni setowych.

Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie :D. Natychmiast je dodam :3.

Soul_eater_signature_by_SoyeR93.jpg

Opublikowano

Zysk z IS'u jest bardzo duży. jedna moneta chodzi po 60k - 1kk z czego wychodzi nawet 90kk za 90 monet jeżeli dobrze sprzedamy.

Tylko cięzko znalesc kogos kto kupi za 1kk ;D.

Soul_eater_signature_by_SoyeR93.jpg

Opublikowano

Ja polecam każdemu początkującemu, aby zostawiał wydropione itemy w EQ i sprzedawał.

Na 30 lvlu było 10kk za chodzenie na plansze :P

I TAK KASE SE CZASKAŁ

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Może być chociaż brakuje kilku dobrych sposobów

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja polecam każdemu początkującemu, aby zostawiał wydropione itemy w EQ i sprzedawał.

Na 30 lvlu było 10kk za chodzenie na plansze :P

Tak jak up, zgadzam się z tym, można w ten sposób trochę kasy zarobić  ^_^

Opublikowano

Wsztstkie sposoby sa takie oczywiste, przeciez nie wyrzucisz ulepszaczy na sety... Nie wurzucisz elitarnych... Resell to najoczywistniejszy sposob na zarabianie(tylko trzeba poswiecic wiecej czasu niz na wszystko inne) :)

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo oczywiste te sposoby ktoś to pograł więcej niż 2 godziny powinien sam je zauważyć.

Tak btw kto gra na plu kiedy on upadł...

lMJQFOS.png

Kucing~~~~~~~~

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli kogoś to ciekawi, to aktualnie na PL'u za jedną monete EL dostaniesz od 150 do 200k, a teraz dodano jeszcze profesje (kowal, alchemik, poszukiwacz skarbów) i najlepszą profesją do zarabiania jest poszukiwacz bo ma specjalny drop na planczy jak pojawi się specjalna skrzynia (m. in. dropi się z nich przedmioty dzięki którym kowal i alchemik może expić profesje więc kowal i alchemik jest uzelażniony od graczy poszukiwaczy). Sam jestem kowalem i wiem że kupowanie od poszukiwaczy mithrilli boli. Poszukiwacz poziomu piątego może już wydropić (rzadko, ale może) kryształ dla kowali który jest wart 5kk, od 1 lvl'a dropi się kamienie dla (200-300k), a od 3 kawałki (300-500k). Więc jeśli myślisz nad profesją a chcesz kase bierz poszukiwacza. Najlepszym sposobem na zarobek jeśli chce się wydawać własne pieniądze (ew. sms'y z telefonu jak ma się sporo i na karte się zbiera kaske), to jest analizowanie skamieniałości i lodowa statua. Skamieniałość dropi : wierzchowce przede wszystkim na zarobek, a lodowa statua dropi avatary i akcesoria avatarów. I to jest najlepszy zarobek bo wierchowce są od 200kk do 500kk (z 10 skamieniałości(700 eli =105kk, dropnełem 3 wierzchy i zarobiłem 1kkk). A avatary to różnie nie będe się o nich rozpisywać ;p.

Opublikowano

Jeśli kogoś to ciekawi, to aktualnie na PL'u za jedną monete EL dostaniesz od 150 do 200k, a teraz dodano jeszcze profesje (kowal, alchemik, poszukiwacz skarbów) i najlepszą profesją do zarabiania jest poszukiwacz bo ma specjalny drop na planczy jak pojawi się specjalna skrzynia (m. in. dropi się z nich przedmioty dzięki którym kowal i alchemik może expić profesje więc kowal i alchemik jest uzelażniony od graczy poszukiwaczy). Sam jestem kowalem i wiem że kupowanie od poszukiwaczy mithrilli boli. Poszukiwacz poziomu piątego może już wydropić (rzadko, ale może) kryształ dla kowali który jest wart 5kk, od 1 lvl'a dropi się kamienie dla (200-300k), a od 3 kawałki (300-500k). Więc jeśli myślisz nad profesją a chcesz kase bierz poszukiwacza. Najlepszym sposobem na zarobek jeśli chce się wydawać własne pieniądze (ew. sms'y z telefonu jak ma się sporo i na karte się zbiera kaske), to jest analizowanie skamieniałości i lodowa statua. Skamieniałość dropi : wierzchowce przede wszystkim na zarobek, a lodowa statua dropi avatary i akcesoria avatarów. I to jest najlepszy zarobek bo wierchowce są od 200kk do 500kk (z 10 skamieniałości(700 eli =105kk, dropnełem 3 wierzchy i zarobiłem 1kkk). A avatary to różnie nie będe się o nich rozpisywać ;p.

Każdy gracz powinien wiedzieć, że jak przynajmniej nie ma 1 treasure huntera na swoim koncie to nie bierze alchemika lub kowala (jak masz sporo ED to cię to nie tyczy, ale zawsze drop można przenieść z postaci na postać)

Opublikowano

Każdy gracz powinien wiedzieć, że jak przynajmniej nie ma 1 treasure huntera na swoim koncie to nie bierze alchemika lub kowala (jak masz sporo ED to cię to nie tyczy, ale zawsze drop można przenieść z postaci na postać)

No oczywiście że każdy gracz powinien o tym wiedzieć, dlatego napisałem, że jak ktoś chce zarobić ( bo to temat dla ludzi bez kasy) to mają brać poszukiwacza. Ja wziąłem kowala odrazu bo mam dziewczyne poszukiwacza więc mam "dostawy" :p mithrilli, ale i tak potrzebuję więcej, a i tak expie teraz Raven

a BM i tam wziąłem poszukiwacza więc hajs się będzie zgadzać ^^.

Opublikowano

No oczywiście że każdy gracz powinien o tym wiedzieć, dlatego napisałem, że jak ktoś chce zarobić ( bo to temat dla ludzi bez kasy) to mają brać poszukiwacza. Ja wziąłem kowala odrazu bo mam dziewczyne poszukiwacza więc mam "dostawy" :P mithrilli, ale i tak potrzebuję więcej, a i tak expie teraz Raven

a BM i tam wziąłem poszukiwacza więc hajs się będzie zgadzać ^^.

Bywają przypadki w których odrazu ktoś na 40 poziomie bierze klasę np. blacksmitha. Więc należy takie osoby uświadamiać. :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może się przydać lecz widziałem leprze poradniki dotyczące tego tematu na tym forum. Ale ten tez jest git.

Najlepszą metodą żeby wiedzieć jak zarabiać jest grać w tą grę, wtedy najlepiej się wszystkiego dowiemy.  ;)

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...