Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmniejszanie lagów - procesy

Hunter1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak mam dosyć kiepskiego kompa i minecraft mi laguje. W minecrafcie poustawiałem wszystko prawie na minimum (w optifine). Chciałbym się zapytać które z tych procesów można zamknąć tak żeby się nic nie stało. Posiadam WinXP Proffesional.

Z góry dziękuje

post-540097-0-66234700-1376594296.jpg

Opublikowano

Dude, jak coś wyłączysz, co jest potrzebne, to i tak nic się nie stanie ( a nawet jeśli, to restart kompa i po sprawie :D )

A jeżeli to będzie coś bardzo ważnego, to system nie pozwoli Ci tego zamknąć

Opublikowano

lepiej wyłącz z msconfig, wszystko co nie wiąże się ze sterownikami.

a co do tematu to : skype,hamahi,csrss,sms

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

@jaro13G skype i hamachi, takie żeczy to wie każdy

@Kapix147 No nie wiem czy tak nic się nie zepsuje, ostatnio się tak bawiłem to mi dźwięk zepsuło, nawet reinstall sterów nie pomógł

@JestemPolakiem msconfig, pierwsze słysze, morzna by jaśniej?

Opublikowano

Powyłączaj wszystkie zbędne programy, zostaw tylko MineCrafta jak grasz i Antywirusa.

Wszystkie przeglądarki i inne mało ważne rzeczy off'nij.

Antywirusa haha, aś mnie rozśmieszył, ja takich żeczy nie instaluje, używam tylko czasem skanera cmd na własnej bazie Virów

Procesy powinno się zabijać tylko w ostateczności - gdy dany program nie odpowiada. Lepiej już wyłączyć coś z autostartu / wyłączyć zbędne usługi / whatever

Myślę że to już jest ostateczność, nawet jaby mi się cały soft i system zesrał, to 2h i mam wszystko na nowo.

Opublikowano

Witam ja sądzę że nie trzeba nic wyłączać u ciebie bo prawie nic nie zżera CPU według mnie to programy włączone nie mają nic do rzeczy.

Musiałbyś mi podać twoją kartę graficzną i mógłbyś dodać czy minecraft u ciebie mocno laguje i czy tak jest z innymi grami .Czekam na odpowiedź

sorka że sie wciskam skoro zamknąłeś temat ale myśle że mógłbym ci jakoś pomóc. :D

Opublikowano

Po pierwsze to comp jest do dupy

Nvida GeForce MX 440

Intel Pentinum 4 2.4 Ghz

Asus P4B533 (CMI8738/C3DX)

512 Memory

wyraże się tak: zwykły minecraft laguje dosyć bardzo, a ja gram konkretnie na hexxit.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...