Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procek ?

WOOODY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej żebyś podał, inaczej nie wiem co Ci polecić. Możliwe że będzie trzeba wymienić zasilacz lub płytę żeby jakiś porządny procek poszedł.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok Fruefaith, liczę na twoją pomoc, oczywiście jak ktoś też chcę niech się wypowiada :) najlepsze propozycje nagradzam + :)

A więc tak chcę wymienić procesor i kartę graficzą, mam na to jakieś 1100 złotych. Mam płytę główną MSI N1996 MS-7309 i zasilacz mam do dupy a więc też do wymiany- Take Me 350W:( . Pamięć ram 2 Gb Kingston ale to chyba nie istotne, w przyszłości sobie dokupie z 2 Gb. Moja prośba jest taka aby ktoś mi zaproponował procek ( chcę z AMD) i kartę graficzną i zasilacz zeby podołał :). Najważniejsze żeby wszystko ze sobą grało

Opublikowano

Corsair VS 450 (150 zł) + MSI H61M P20 (150 zł) + Goodram 4GB DDR3 (120 zł) + Pentium G2020 (230 zł) + HD7790 (450 zł)

Wychodzi 1100 w przybliżeniu

Opublikowano

Nie chcę narazię ramu dokupywać, bo mi nie potrzebny i nie chcę zmienić płyty głównej( myślę że nie jest taka zła, chodzi mi o zasilacz, karte graficzną i procek ale z nie z Intela tylko AMD:)

Opublikowano

Masz bardzo starą płytę, nie wsadzisz na nią dobrego procesora. Zmieniasz płytę = RAM musi być DDR3 a ty masz DDR1/2 więc też trzeba nowy. Nie widzę tego inaczej, chyba że kupisz wypasioną kartę do procesora za 5 dych.

Opublikowano

No to tak jak ty podałeś, tylko ten procek zamienić na jakiś AMD za 450-500 złotych i żeby grało wszystko ze sobą. Aha a za ile sprzedam tą płytę główną, RAM 2 gb kingston i procesor amd sempton 140 2,7GHz?

Myślałem nad tym zestawem

AMD Bulldozer BLACK X6 FX 6300- 455 złotych

Gigabyte GA-78LMT-USB3 - 215 złotych

Zasilacz ATX WHITENERGY 500W - 95 złotych

AMD Bulldozer BLACK X6 FX 6300 - 455 złotych

lub

AMD FX-4300 - 410 złotych

Opublikowano

Nie rozumiesz że AMD jest słabsze ? Zestaw który podałeś jest do dupy, zasilacz z czarnej listy oraz totalnie budżetowa płyta. Po za tym nie wsadzisz swojego starego ramu do niej.

Opublikowano

"Procek AMD" z tym że AMD ma dużo modeli. Chcesz dyskutować z osobą posiadającą wiedzę na ten temat i kupić syf czy posłuchasz rad ? To już twoja decyzja.

Opublikowano

No to co polecasz? Może być to co podaleś ale jaki procek do tego, tak za 400-500 złotych. A te z AMD jaki byś polecił?

Może jeszcze ktoś inny poda zestaw

Opublikowano

Nie można tutaj wstawić procka za 500 zł, dobrą płytę i kartę w tak niskim budżecie cenowym, nie rozumiesz tego? TrueFaith podał najlepszy cenowo zestaw w twoim budżecie który jest NAJWYDAJNIEJSZY.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Za 650 zł można dostać bardzo wydajnego i5 3550P tylko nie ma on karty zintegrowanej, za 500 zł od Intela nie ma nic ciekawego tylko i3 ale to taki pentium g2030 tylko bez HT więc jest nieopłacalny bo za 150 zł więcej ma się i5 ;) , a od AMD to już w ogóle :) Ja bym dozbierał te 150 zł i wziął taki zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/2nmG2b/

A jak brak budżetu to Pentium G2020 :)

PMK3yt4.png

Opublikowano

Nie ma wydajnego procesora AMD nie rozumiesz ? Ja nie rozumiem ale takich ludzi. Zresztą jak się znasz to sam decyduj co chcesz wziąć, moja pomoc na wcześniejszym zestawie się kończy.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76672&s=77705&s=50391&s=73870&s=74018

Możesz dołożyć do 3330/3350p

Opublikowano

Polecam fx 6300 albo phenoma II x6 1045T. Nie słuchaj ich nigdy nie mieli amd i nie wiedzą co mówią.

Opublikowano

@UP to jest i3, nie porównuj tego do i5. W cenie 6300 masz i5.

@Pomocna, nie pieprz jak nie wiesz bo aktualnie siedzę na Phenomie 955. Ostatnie dobre procesory AMD to stare Thubany, bo te nowe się ledwo kręcą.

Opublikowano

Polecam fx 6300 albo phenoma II x6 1045T. Nie słuchaj ich nigdy nie mieli amd i nie wiedzą co mówią.

Miałem przez 5 lat tylko AMD. Ogólnie polityka Intela jest o wiele lepsza od AMD. AMD znajduję zastosowanie w biurach ale nie czekaj xD Od tego są nowe Celerony i Pentiumy które deklasują AMD ;] Seria FX zawsze miała słabą wydajność, jedynie phenomy to dobre procesory i niedługo nowe athlony ;]

amd też ma swoje wydajne procesory, ale intel ma je o połowe drożej ;d

do 2k kupujesz ZESTAW amd

powyżej już intel ;p

Błędne myślenie, w zestawach poniżej 2k prawie zawsze się daje pentium g2030 ;] Po prostu są lepsze w grach lecz jeśli chodzi o zastosowania profesjonalne to poniżej 2k daję się fx'y typu grafika 3d, cad itd. Po prostu nawet 2 rdzeniowe Pentiumy od Intela są lepsze w grach dzięki swojej konstrukcji nie wspominając o mniejszym poborze energii ;]

@edit

Nawet pentiumy wygrywają z 4 jajowymi procesorami od AMD. Taka prawda..

http://pclab.pl/art52277-3.html
PMK3yt4.png

Opublikowano

4300 to już totalny złom, gorszy od starych Phenomów. Nie podważysz tego że Intel aktualnie jest znacznie wydajniejszy od AMD, koniec kropka.

Opublikowano

ok to robię tak ten zestaw

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76672&s=77705&s=50391&s=73870&s=74018

zamiast tego procka to CORE i3-3240, tylko nie wiem czy to będzie grało ze sobą

i jeszcze jedno czy pogram w bf3, wiedźmin 2, skyrim, i ile będzie FPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...