Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

QuarK

Czytanie książek.  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czytasz ksi??ki?

• Tak
    • Nie
    • Czym?e jest ksi??ka w tym nowoczesnym ?wiecie, zacny cz?owieku?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lubię czytać, ale tylko ciekawe książki. Lektury mnie tak nudzą, że czytam z 10 stron na dzień, bo nie mam siły więcej, a jak czytam jakąś ciekawą książkę to mogę się nieźle zaczytać i przeczytać nawet 100 stron.

Opublikowano

@up

Wow, ja harrego pottera czytałem po 6 rozdziałów.

@top

Lubię przygodowe, ale też i gazety (świat wiedzy). Lektury nie, no chyba, że muszę. Wtedy czytam po 3h lekturę.

Opublikowano

Lubie czytać ale nie lubię czytać książek, lektury nie przeczytałem od 4 klasy podstawówki. Książki mnie szybko nudzą, nie ma takich, które by mnie zaciekawiły więc nie czytam.

Opublikowano

Lubię. Za czasów szkolnych strasznie się zaczytywałam całe wieczory. Lektury z reguły były kiepskie. Wolę sobie sama dobierać "repertuar" ;) Ulubionych książek trochę jest. Jedne z top of the top to "Rok 1984", "Metro 2033", trylogia "Władca Pierścieni", "Zabić drozda".. and many more.

#don't care

Opublikowano

W ciągu weekendu przeczytałem trylogię Igrzysk Śmierci; zaje*ista , a przez kolejny tydzień uwinąłem się z Crysisem Eskalacją, też świetna. Goąco polecam

_______________________________________________________________________________________

I Wszystko Jasne

Opublikowano

Uwielbiam czytać książki, ale nie z przymusu. Wszelkie lektury (poza paroma tytułami) omijałam szerokim łukiem. Ze swojej strony mogę polecić serię książek Zwiadowcy i twórczość Coben'a. ;>

Opublikowano

Muszę przyznać rację kilku osobą mówiącym ,iż lektury w większości są dość mało interesujące. Ze mną jest tak samo, z własnej woli przeczytałem 1 książkę i to w podstawówce, była nią Opowieści z Narnii: Lew,Czarownica I Stara Szafa. Po kilku latach, przeczytałem "Podróż Tomka na dwie planety", lecz znów odechciało mi się czytać... tegoż roku(dokładnie w okolicach maja) przeczytałem Narnie "Siostrzeniec Czarodzieja", wciągało mnie. Kupowałem i czytałem. Teraz mogę pochwalić się skromną kolekcją(ale zawsze, choć będzie się pewnie ona rozwijać) książek takich jak 7 części Opowieści z Narnii, Hobbit, to drugie właśnie dzisiaj skończyłem. ;)

Opublikowano

Nie lubimy, a uwielbiamy. :)

Polecam książkę "Atlas Chmur" - David Mitchell (UWAGA! pierwsze 50 - 70 stron pisane jest listami, może zmęczyć), "Zmorojewo" i "Świątynie" - Jakub Żulczyk, "Charlie" - Stephen Chbosky (jak dla mnie powinna to być lektura szkolna, naprawdę gorąco polecam). Polecam wam książki autorki Tess Grritsen, bardzo dobre thrillery medyczne takie jak, "Autopsja" czy "Śladem Zbrodni". Seria "Harry Potter" - J.K. Rowling. No i dla większości użytkowników forum, "Sztuka Życia, czyli Encyklopedia Dobrych Manier" - Lady Perfect (ta książka również powinna być lekturą szkolną).

Naprawdę kocham czytać książki. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak można ich nie czytać, okropieństwo...

Opublikowano

Lubię :)

A co moge polecić? Seria 'Świat Dysku' autor -Terry Pratchett. Książek w serii masa (nadal autor je pisze). Najlepsze w tej serii jest jego poczucie humoru - Napewno nie jest ono typowe. Raczej stawia w nim

na absurdalne sytuacje, które w tamtym świecie są jak najbardziej realne. Do tego jeszcze 'Trylogia Czarnego Maga' (która ostatnimi czasy przestaje być trylogią) i 'Gra o Tron'

708121422388637873334.png

Opublikowano

Taaa czytanie lektur z przymusu...ile razy już to słyszałam - zawsze od osób, które z zasady niewiele czytają. Przestałam wierzyć już dawno, że ludzi zniechęca czytanie książek, które im każą czytać w szkole. Ja na studiach mam literaturoznawstwo i też mam normalne lektury i cieszę się, bo spotkałam się z kilkoma książkami których nie znałam. Nic w tym złego.
Czytać uwielbiam, aktualnie czytam Moskwa-Pietuszki. Ogólnie typ jedzie pociągiem, pije i "mówi". I dzieje się to przez około 190 stron. Obłęd. :D Druga w trakcie - Sklepik z Marzeniami, Kinga. Do polecenia...dużo. Bardzo dużo. Może kiedyś siądę i zrobię listę, dzisiaj nie jest ten dzień. ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...