Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Wylew hackerow

The_Mini_PL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bo cheater włamuje się w dany obiekt, z tym że przez program stworzony przez hackera... Jakaśś różnica jest, ale robią to samo, hackują...

@miszy:

AIMER - osoba która ma aima i perfidnie go używa

BOTER- osoba która przy afk (away from keyboard) bije lvl/skill/spell w grze lub zbiera wirtualną kasę (w każdej postaci materialnej)

Ogólnie żecz biorąc to ch.... że go zwolnili, jakieś zabezpieczenia powinny być (ban na IP) a nie...

1.Czytasz mój opis

2.Teraz mówisz sobie: to fakt.

3.Twoja ręka spoczywa na myszce.

5.Nie zauważyłeś/aś że nie ma punktu 4.

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

9.Wiesz że to co przeczytałeś/aś to prawda

Opublikowano

Hackerzy byli, są i będą. Tylko od EA zależy, w jakim stopniu. Na razie to te całe "reporty" leżą odłogiem. Im to wisi, dbają tylko o kasę. Ale cóż - nikt nie jest zmuszony do kupowania ani do grania.

P.S. Cały temat to 1 wielki spam ... :|

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

Cały temat nie ma sensu i ma znaczenie retoryczne :P Nie zgodzę się, że to zależy od EA, tylko od stopnia zaawansowania hackerów. Nikt jeszcze nie stworzył idealnego skryptu, nie ma idealnego języka (choć są bardziej i mniej przydatne). Pewien człowiek kiedyś powiedział "Nie ma zabezpieczeń nie do złamania, są tylko takie, których jeszcze nie złamano", czyyy jakoś tak...

2 Polskie firmy według statystyk w tym roku zdobędą 1mld złotych, co wynosi ok. 20-50k/miesiąc złotych po odliczeniu pracowników. Jak dla was to są duże pieniądze to popatrzcie że mpc za 1 reklame zarobi 900zł/miesiąc typu pajacyk na dole :) Nic tylko ściągać więcej ludzi i nabijać odsłony, na które patrzy co 20 osoba, a z tych co patrzą co setna się zainteresuje... (dane nieoficjalne, szacowane)

1.Czytasz mój opis

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

Opublikowano

Czyli twierdzisz ze bot w lolu odwala 100% robotę? Moze i trzymasz spację, ale musisz sam chodzic. Tak samo jest w bfh. Chodzisz ty, ale trzymasz shift i strzelasz. Podobnie jak w lolu bot odwala 3/4 roboty.

Opublikowano

Nie zgodzę się, idealni bot odwala 100% roboty za ciebie. Profesjonalne boty np. do LoLa wbijają 30 lvl same, ty komputer masz włączony. Musisz tylko znać dobrego skryptera. Akurat za LoLa byś grubą kase zapłacił, jest wiele postaci i bot musiałby mieć obszerne zachowania - laik tego nie zrobi, więc jak myślisz czemu masz tylko skrypty na spacje?

PS ostatnio grałem na botach i można by powiedzieć, że są one wyposarzone w ładne skrypciki... np. ulti Ashe która roz... cie na drugim końcu mapy.

1.Czytasz mój opis

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

Opublikowano

Cały temat nie ma sensu i ma znaczenie retoryczne :P Nie zgodzę się, że to zależy od EA, tylko od stopnia zaawansowania hackerów. Nikt jeszcze nie stworzył idealnego skryptu, nie ma idealnego języka (choć są bardziej i mniej przydatne).

Chodziło mi o to, aby EA wzięła się za dział od reportów. Jeśli nic z tym nie robią - nie banują hackerów, to po co go w ogóle zakładali ? -.-

Tak więc to od nich zależy, ilu będzie hackerów w grze.

BFH Polska ;)

Opublikowano

Cały temat to śmiech na sali. Począwszy od twierdzenia, że kiedyś PB był nie do złamania aż do tezy, że dział od banowania powstał dla kasy. Widzę nowy poziom działu wraz z nowym twarzami. Nie wiem to się wypowiem, tak powinien brzmieć tytuł.

Rozwiązanie problemu cheaterów jest proste ale hej, to nie miejsce do dyskusje odnośnie tępienia cheaterów.

Opublikowano

BFH ma kreskowkową grafikę i zostało stworzone prędzej dzieciom niz dorosłym. W każdej grze są dzieci, jak ci przeszkadzają to po prostu nie graj w gry.

Opublikowano

LUDZIE : MPCFORUM - MULTI PLAYER CHEATS !!!

TO CZEGO WY OCZEKUJECIE ! NA GÓRZE JEST PRZYCISK WYLOGUJ JAK COŚ NIE PASUJE Z CHEATERAMI !

OndteAw.png
Opublikowano

@UP

No przepraszam, ale o czym my właściwie gadamy ? O samochodach czy o cheatach/hackerach ? Dat logic ... -.-

@2UP

Dzieciom niż dorosłym ? Oficjalna strona BFH -> scroll down (do samego dołu) -> Pegi 16 - na pierwszy rzut oka widać, że dla tych najmłodszych graczy ;)

BFH Polska ;)

Opublikowano

Punkbuster działa na zasadzie pattern scan. Skanuje proces/moduł w poszukiwaniu określonej sekwencji bajtów, niestety(albo i stety) uwzględniają też adresy(call adres), Więc rebuild żeby się adres zmienił i hack undetected. Lepsze zabezpieczenia mają prywatne serwery do gier, ofc te lepsze. No i PB chyba w CoD'ach sprawdza czy funkcje od DirectX zostały hooknięte, ale głowy sobie uciąć nie dam.

Tak więc podsumuje to tak:
Cheaterzy byli, są, i będą.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Po co zakładali?

Dla zarobku ;-)

Nie dział od banowania jest dla kasy tylko cała gra.

Heh.

Chmm to niech EA ruszy dupy i coś zrobi np. zaaktualizuje pb albo wgra takie anty cheaty jak są na bfp4f bo tam cheatera od dawna nie widziałem :)

P4F ma taki sam system jak BFH, PB + GGC. Jedyne co różni te dwie gry to banlisty. EA nic nie ma do aktualizowania PB.

Opublikowano

No to teraz takie pytanie - Załóżmy że masz 30 lat masz trochę kaski dobry sprzęt i umiejętności. Zatrudniasz pare osób i tworzysz firmę produkującą gry. Tworzysz takie MPCHeroes i czego oczekujesz za grę?

Oklasków od graczy czy forsy ze sprzedaży/Płatnych dodatków?

@Keniger a o czym my rozmawiamy? Każdy ma swoje zdanie na temat cheatów ;-)

Opublikowano

Oraz niech ogarnie te dzieci.... bo sie grać nie chce... co wbijam na serwer to albo cheaterzy albo ortografia na poziomie podst...

Masz coś do podstawówki :D? Ja tam byłem pro elo koxu w "ortokrafji" ;)

@Top

Czyli tak jakby podsumowując: Cheaterzy będą, Cheaterzy będą banowani kiedy EA sie zachce, EA chce tylko kasiorke, BFH się nie zmieni w to co było parę lat temu :}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...