Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TEKST] Wywiad - Antix

Marselo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1376494344-U346826.png
Tym razem kolejny wywiad został przeprowadzony z Obelixem, pfu... Antixem. Nasz Global Moderator zwierza się między innymi z tego jak trafił na MPC, jak ocenia obecną sytuację na forum i kto był dla niego prawdziwym autorytetem.
Jak trafiłeś na MPCForum?
Chyba tak jak każdy, czyli poprzez Google, ale ja w przeciwieństwie do innych szukałem, wtedy serwera prywatnego Metina, a nie cheatów wpisałem w Google spis serwerów metin2 i wyskoczył mi link z tego forum, spodobało mi się i postanowiłem się zarejestrować.

Dlaczego właśnie 'Antix'?
Koniecznie chciałem mieć nick z końcówką ’’x’’, na początku przypomniałem sobie o bajce którą oglądałem w dzieciństwie, czyli ‘’Asterix i Obelix’’, ale niestety te nicki były zajęte i tak po kilku próbach udało mi się stworzyć taki ‘’oryginalny’’ nick.

Jak się czujesz na posadzie GM ?
Bardzo dobrze, moderowanie sprawia mi dużą przyjemność, oczywiście są też momenty, że czasami mi się odechciewa, ale wystarczy, wtedy krótki urlop, żeby nabrać sil i znowu jestem gotowy do pracy. Wiem również, że to duża odpowiedzialność i zaszczyt być Global Moderatorem na największym forum o tej tematyce w Polsce, ale mam nadzieje, że dobrze spełniam swoją funkcję.

Od, której, do której śpisz?
Dobre pytanie. Teraz są wakacje więc zazwyczaj idę spać około 3-4 a wstaje o 11-12 czasami 13 godzinie, lecz czasami są wyjątki, że muszę wstać wcześniej to oczywiście kładę się spać około północy a wstaje o 8- 9.

Jak oceniasz obecną sytuację na MPC?
Nie chce zbytnio oceniać, bo nie od tego tu jestem, ale powiem, że nie jest najlepiej, moim zdaniem przydało, by się kilka zmian zarówno w moderacji forum jak i ogólnie na forum, przede wszystkim większa wagę przydało, by się przyłożyć na kontakt z użytkownikami, bo niestety teraz nie jest najlepiej. Ponadto przydały się się jakieś nowości, bo ostatnio wieje nudą.

Czy od początku Twojej kadencji GM-a wiele się zmieniło?
Jestem już Global Moderatorem ponad rok i powiem, że zmieniło się wiele czasami na gorsze czasami na lepsze. Jeżeli chodzi o sprawy forum to niewiele się w tym względzie zmieniło (update do nowszej wersji itp.), lecz, jeżeli chodzi o awanse szczególnie na Global Moderatorów to się przewinęło wiele osób niektórzy byli krótko, inni zaś dłużej, lecz w wielu przypadkach nie były to zbyt dobre wybory, ale to już była decyzja Administratorów i trzeba ją uszanować.

Czy jakaś osoba była lub ciągle jest dla Ciebie autorytetem?
Na początku jak się zarejestrowałem na Mpc to był, to użytkownik ‘’Bambus3k’’ znał się bardzo dobrze na serwerach prywatnych Metin2 i bardzo mi, wtedy imponował, potem w miarę wdrażania się w forum to był i nadal jest Lord Makin podziwiam go, za to że jako jedyny nadal ma chęci i cierpliwość do pełnienia funkcji Administratora oraz do pomagania innym po za tym jest to bardzo mila osoba, z którą zawsze można pogadać o wielu sprawach.

Czy według Ciebie administracja MPC dobrze pełni swoje funkcje?
O administracji każdy może wiele powiedzieć i to nie zawsze zbyt dobrze i w wielu przypadkach się zgodzę, lecz nie we wszystkich. Nie chce oceniać każdego Admina z osobna, ale powiem ogólnie, że mogli, by bardziej przyłożyć się do kontaktów z użytkownikami, bo teraz z tym nie jest za dobrze po za tym mogli, by bardziej przykładać uwagę do moderacji, czyli moderatorów i kid moderatorów, bo teraz, to jest taka trochę samowolka przynajmniej w moim odczuciu.

Czy miałeś kiedyś konflikt z GM lub Adminem?
Tak i to nie jeden pierwszy konflikt jaki miałem to z Global Moderatorem RMCF wiadomo różne charaktery i nie zawsze się zgadzamy, drugi z Adminem, ale nie będę wymieniać z jakim i, o co chodziło, mam jedynie nadzieje, że już nie żywi do mnie o to urazy.

Kogo widziałbyś na posadzie Global Moderatora czy nawet i Administratora?
Wiele osób, na pewno na posadzie Global Moderatora widziałbym między innymi Lorda Hadesa Lidera MMT oraz moderatora Minecraft jest to bardzo pracowity człowiek, Istnego Diabla Moderatora Metin2 również bardzo pracowita osoba, ostatnią osobą którą widziałbym na posadzie GM’a to Mpc Coders Lidera i moderatora DarkOrbit Miszcza, ogólnie, to jest wiele osób, które się starają i zasługują na awans no, ale niestety wszystkich nie da się awansować. A, jeżeli chodzi o awanse na Adminow to nie chce się na ten temat wypowiadać powiem, tylko że przydał, by się ktoś nowy i to najlepiej ktoś aktywny, bo aktualnie aktywny jest tylko jeden Admin.

Czym się zajmujesz poza forum lub chciałbyś zajmować? Masz jakieś konkretnie plany na przyszłość w tym kierunku?
Po za forum niczym szczególnym się nie zajmuje, lubię sobie jedynie od czasu do czasu pogrzebać w komputerach, ale w przyszłości nie zamierzam się tym zajmować na poważnie. Moim wymarzonym zajęciem była, by praca np. w biurze, czyli ogólnie w papierach, jestem trochę leń i nie lubię zbytnio pracować fizycznie, lecz, póki co zbytnio nie wybiegam w parzystość, bo życie jest nieprzewidywalne i jeszcze wszystko może się, inaczej potoczyć niż zaplanowałem.

Twój ulubiony moderator?
Nie mam ulubionych moderatorów każdego staram się traktować tak samo, lecz oczywiście się zaprzeczę, że z niektórymi moderatorami dogaduje się lepiej niż z pozostałą resztą.

Przypominasz sobie jakieś śmieszne sytuacje, które przydarzyły Ci się będąc Global Moderatorem?
Na pewno jakieś były, ale to bardzo dawno tematu jeszcze jak zaczynałem swoja przygodę z Mpc i niestety już nie pamiętam a ostatnio nic śmiesznego się nie wydarzyło.

Jak oceniasz pracę grup takich jak Mentorzy, MPC Modders Team, MPC Coders Team, MPC Media Team oraz MPC Graphic Team?
Zacznę od MMT, które od dawna chyliło się ku upadkowi, ale ostatnio weszło kilkanaście zmian i mam nadzieje że stanie na nogi, wiele osób krytykuje MMT i nie wierzy że może jeszcze tworzyć dobre produkcje, lecz ja mam nadzieje, że może jednak coś dobrego z tego wyniknie, to samo zdanie mam o MCT a, jeżeli chodzi o Mentorów to ostatnio aktywność u nich zmalała nie wiem czego jest to powodem, lecz mam nadzieje ze niebawem powrócą do dawnej aktywności. Zaś, jeżeli chodzi o Moddersow to grupa niedawno powstała, więc zobaczymy jak będzie pracować, ale jestem dobrej myśli, bo poprzednim razem grupa spisywała się bardzo dobrze, ale rozpadła się przez dobór nieodpowiednich ludzi, myślę, że teraz będzie, inaczej, Ostatnia grupa, która została to Mpc Graphic team powstała niedawno, ale już widać efekty pracy, choćby w nowych napisach do tematów, więc jak widać spisuje się bardzo dobrze.

Czy MPC nauczyło Cie czegoś ciekawego, zacząłeś, inaczej patrzeć na różne rzeczy, czy też zmieniło Cie na lepsze lub gorsze?
Dzięki MPC a dokładniej dzięki osobom na, nim przebywającym nauczyłem się pracy w grupie, cierpliwości oraz innych rzeczy, które mam nadzieje przydadzą mi się w dorosłym życiu. Wiele też się nauczyłem jako Moderator i GM między innymi tego, że każdemu należy się druga szansa oczywiście, jeżeli chce się zmienić. Oczywiście jest tez kilka gorszych cech, ale nie chce ich wymieniać, bo nie są zbyt istotne.
Dziękujemy za czas poświęcony na wywiad i życzymy powodzenia! ;-)

1294477714-U1.png

Opublikowano

"ostatnią osobą którą widziałbym na posadzie GM’a to Mpc Coders Lidera i moderatora DarkOrbit Miszcza", na pewno jest ktoś, kto ma mniejsze szanse ode mnie ;_;

@topic

Kolejny ciekawy wywiad, aczkolwiek myślę, że mógł być wydany trochę szybciej.

Opublikowano

"ostatnią osobą którą widziałbym na posadzie GM’a to Mpc Coders Lidera i moderatora DarkOrbit Miszcza", na pewno jest ktoś, kto ma mniejsze szanse ode mnie ;_;

@topic

Kolejny ciekawy wywiad, aczkolwiek myślę, że mógł być wydany trochę szybciej.

Chodziło mi o to że widziałbym cie jako 3 osobę na gm po Hadesie i istnym, trochę źle to sformułowałem ;x

1388363882-U262029.png
Opublikowano

Do jednej rzeczy się przyczepie, bo lubię xD. Poprzednia odsłona MMoT nie rozpadła się przez nieodpowiedni wybór. Proszę nie udzielać się w temacie jeśli nie jest wiadome dlaczego :).

A reszta wywiadu, spoko. Powodzenia dalej Antix :).

Opublikowano

Mie pozdrowiłeś mnie ;_;

@top całkiem fajny wywiad, dużo się dowiedziałem o GM`ie do którego się zazwyczaj zwracam o pomoc ;x

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Ciekawe :D

Napisałeś że

Teraz są wakacje więc zazwyczaj idę spać około 3-4 a

A jak do cb napisze na pw to zazwyczaj dostaje odp w godzinach w których idziesz spac xD

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Mpc Graphic team powstała niedawno, ale już widać efekty pracy, choćby w nowych napisach do tematów, więc jak widać spisuje się bardzo dobrze.

Dzięki :D

Wywiad miło się czytało, bardzo mi się podoba ^_^

3t6EGVz.png

Opublikowano

"Dobre pytanie. Teraz są wakacje więc zazwyczaj idę spać około 3-4 a wstaje o 11-12 czasami 13 godzinie, lecz czasami są wyjątki, że muszę wstać wcześniej to oczywiście kładę się spać około północy a wstaje o 8- 9."

Coś nie wierze, że te pytanie się pojawiło w wywiadzie.

Przecież Antix nie śpi.

Ale wywiad fajny.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...