Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nagrywanie BFP4F

Ahmedcreep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja właśnie testowałem dxtory i nie powiem działa świetnie tylko nie nagrywałem na full hd gdyż za mało mam ramu,dlatego też będą w czasie gry pasy czarne gdyż dałem mniejszą rozdziałkę,lecz konwersja w camtasia studio typu dodanie tła i końcówki są bez passów czyli program robi swoje także jakość według mnie jest ok :P

No i dxtory też ma swój potencjał rozpierdala nawet całego frapsa i jeszcze jak doinstalujemy kodec Lagarith myśle,że bandicam wtedy wymięka.

Opublikowano

Jakiego ja mam kompa się pytasz? Sprawdź w sygnaturce... ja mam ponad 100FPS podczas nagrywania ;]

@Ahmed - w skrócie chcę ci powiedzieć że jakość twoich filmów jest... słaba ;) Na dodatek nic nie mówisz podczas swoich filmów... no i jak tu cię oglądać?

Nagrywaj sobie jakimś innym programem który działa... wg mnie Dxtory jest najlepszy a do obróbki korzystam z Adobe Premiere Pro i After Effects. Dobre ustawienia renderowania i filmy 30 minutowe w HD z największą jakością jaką da się uzyskać na YT ważą po 900mb ;)

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Już by był filmik, ale hu**we dx tory, które nagrało na 8 minut 25GB filmu, nie ma w in pauzy w nagrywaniu, ale ok, jakos nagrałem najgorsze to, ze niby "najlepsza" camtasia jest zjeb*na i co chwile wyskakuje błąd, że program przestał działać mnie wk*rwia.

Do tego jeszcze 25GB dla FormatFactory to za duzo, i nie obrobię.

Trudno, nie będzie filmiku z M60. Może jutro, ale zrobione w starym ale jarym Movie Makerze, a nie w jakiś wynalazkach typu camtasia.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

To albo masz coś naśmiecone w systemie jak ci bandicam i camtasia się crashuje albo sprawdź swoje ramy czy masz dobre,bo być i może masz błędy na ramie i też będą crashe tego typu.

Poza tym te 8 minut 25gb to dlatego,że być może nagrywałeś na standardowych ustawieniach i na standardowym kodeku,a nie na Lagarith.

I ogólnie to co to jest te 25gb do obróbki przy takim twoim kompie jak ja po frapsie większe rozmiary konwertowałem i to na 4,5 letnim kompie i jakoś nie narzekałem,a ty przy takim wymiękasz...

Opublikowano

Ahmedcreep, dnia 15 Sie 2013 - 21:09, napisał:

Bandicam działa poprawnie, to DXTory nagrywa tak duże pliki.

Bo ty kurwa nie umiesz nagrywać debilu -.-

Jak się nie znasz to taki Movie Maker jest dla ciebie pro ale prawda jest taka że to co ty nazywasz obrabianem, tak na prawdę jest shitem -.- Pokazałbym ci jak się robi filmy ale nie chcę na moim kanale YT jakiegoś hejtera....

Ustaw sobie normalnie Dxtory... z resztą ja obrobiłem filmik 2 godzinny (ponad 100GB) i jakoś nie narzekam... dało się? dało... :P WWM to shit... a nie program... Wyczyść komputer CCleanerem i sprawdź twoje chińskie RAMy :P

@edit

To powinno wyglądać tak: F9 i nagrywasz programem Dxtory z kodekiem Lagarith, F9 i przerywasz nagrywanie, wrzucasz wszystko do Adobe Premiere Pro/After Effects/ Sony Vegas i renderujesz z takimi ustawieniami że nie musisz już nic renderować.... no i w tej chwili zrobiłeś to dobrze i wrzucasz na YT czy gdziekolwiek :P

Opublikowano

Up. nie jestem hejterem, nawet jak ktoś mnie obraża, to ja przyjmuję to z szacunkiem do tej osoby.

Nie mam chińskiego RAMU, tylko markowy, sprawdzony mem testem 86+ - sprawny 100%.

Zaraz sprawdzę te kodeki Lagarith.

Już "kupuję" pełna wersję Sony vegasa. Jeżeli się znasz, to zapraszam na PW, pomożesz mi, i dam Ci like pod każdym filmem na yt, suba i pozytywne komenty.

Chcę, aby filmiki były dobrej jakości 720p.

Nie wymagam obrazu latającego z boku do boku, czy intra z jakimś dupstebem (czy jak to się pisze)

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

@up

Pisze się dubstep ;)

Jak chcesz to odwiedź świetny sklep ThePirateBay i tam szukaj Adobe...

Tu masz najlepszy tut o nagrywaniu ;) Korzystam z niego:

@edit

Jak pliki dużo ważą znaczy że robisz to dobrze :P Odrzuć MovieMakera.... tego się nie używa... To jest jakbyś do rysowania używał Painta mając Adobe Photoshop czy GIMP'a... Paint to taki Windows Movie Marek... rozumiesz? Tego się nie używa bo to shit

Opublikowano

@up

Jaką masz kartę graficzną? No chyba że masz tylko zintegrowaną... :/

Podkręć proca ;) Chociaż o kilka setek Mhz bo z tym chłodzeniem i tym prockiem to nieposzalejesz

@edit

Skąd masz kompa? Ze sklepu? Bo wygląda jak ze sklepu... a do nagrywania powinno się mieć lepszego kompa

Opublikowano

Kompa składałem sam, i sam dobierałem części. Gpu integra, bo dopiero kasę zbieram na 770 GTX, a tam uciaga mi bfp4f na high przy nagrywaniu 40FPS.

Ten kodek nic nie dał. Film jedna minuta ma nadal 1GB (chyba, ze on miał dawać coś innego)

25hmxok.png

Opublikowano

Ten kodek nie wiele zmniejsza wagę ale zmniejsza obciążenie kompa.... i jak widać to jest dobrze bo tyle ma to mniej/więcej ważyć :P

Co do kompa to złego procka wybrałeś :P Haswell'e za bardzo się grzeją... a chyba po to kupiłeś z odblokowanym mnożnikiem żeby "kręcić" :P Zmień procka na Ivy/Sandy Bridge (i5 2500K) i chłodzenie na jakiegoś Macho... kręcisz do 4,5GHz i nie będziesz ograniczał karty graficznej ;) Haswelle za bardzo się grzeją :/

Opublikowano

up - ja tego procka miałem na 4,4GHz, i problemów z temp nie było. Max 70 pod testem prime95, podczas zwykłej pracy max 60.

Mi nie chodzi o brak wydajności, tylko o problem z programem, który jest spowodowany prawdopodobnie złym crackiem.

Zostaje przy Movie Makerze, według mnie najłatwiejszy program. W tej camtasii też już umiałem nawet dodać muzykę do filmu, ale więcej i tak bym nie ogarnął.

Ja mam taką niepełnosprawność, że to co innym do ogarnięcia wystarczy godzina, to mnie zajmuje tydzień, a i tak nic mi nie będzie działać.

25hmxok.png

Opublikowano

Ale Moviemaker to shit... nic z tym nie zdziałasz... ale dobra.. to nie problem więc twoja sprawa...

@Topic

To może być wina cracka, to prawda... ALE spróbuj też wyczyścić kompa CCleanerem ;) Zawsze pomaga

Opublikowano

Ja potrzebuję jedynie wgrać intro, muzykę do niego i zrobić przejście między intrem a filmem. Do tego wystarczy chyba maker.

Coś jakby camtasia zaczęła działać po odinstalowaniu 30 nielegalnych programów.

25hmxok.png

Opublikowano

@up

Pobierz kodeki do movie makera na hd i full hd.

A skąd ty miałeś tyle syfu? 30 piratów?

Opublikowano

@up no własnie skąd?

@edit nie używaj movie makera! Bo to shit polecam sony vegas lub camtasie ale ona nie jest dobra!

...

Opublikowano

Sorry ziom ale sa inne tematy, a nie piszesz "problem z nagrywaniem gry" jest pierdyliard poradnikow na YT z programami jakich uzywac do nagrywania, a to ze podales link do kanalu i filmu to byl taki temat(chyba podpiety "(Inne) Filmiki z BF"... Slaba promocja swego kanalu :/

Piteraskwiat.png

Opublikowano

a ty dalej się reklamujesz -.- ehhh

Od takich filmów jest specjalny dział... problem jest chyba rozwiązany... tak?

Rozwiązanie: Używaj innego programu i chuj...

Opublikowano

Jakość lepsza, dla mnie wystarczająca.

Problem rozwiązany.

Camtasia już działa po usunięciu innych piratów, ale nie ogarniam jej i zostaję przy makerze.

Można zamknąć, bo rozwinęło się tu z 5 innych tematów. Filmy będą w tym temacie przeznaczonym do tego.

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...