Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nagrywanie BFP4F

Ahmedcreep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym se nagrać Jakąś serię (20-40 odcinków)z bfp4f. Ściągnąłem se Actiona (oczywiście legalny... inaczej byście nie pomogli) i mam pełna wersję.

Na starym kompie działało bez problemu,.

Teraz gdy kliknę F9 (start nagrywania), to bfp4f od razu się zwiesza, i wyskakuje, ze przestał działać.

Jak to rozwiązać?

Bandicama zaraz sprawdzę.

Marketingowy Fraps odpada, bo to gówno.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Masz słaby proc pewnie albo za małe specyfikacje kompa!

--------------------------------------------------------------------------------------

Jeśli pomogłem daj lajka.

...

Opublikowano

Masz słaby proc pewnie albo za małe specyfikacje kompa!

--------------------------------------------------------------------------------------

Jeśli pomogłem daj lajka.

Ty na takiego kompa jak ja to byś rodziców nigdy nie naprosił/ zarabiał byś 2 miesiące.

Jeśli umiesz czytać, to zobacz na sygnaturę.

Bez nagrywania mam 60FPS na max detalach.

Dzieje się tak przed rozpoczęciem nagrywania, więc odpada wina sprzętu.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Spróbuj jakiś innym programem do nagrywania np Bandicam, ja nie nagrywam na yt (bo i tak wiem że sie nie wybije :D ) ale jak trzeba zrobić jakiś filmik na cheatera to zawsze działa

Opublikowano

Może jakiś program antyzabezpieczeniowy Ci blokuje i wtedy może pomóc dodanie do wyjątku,albo odpal program jako administrator czy też można spróbować odpalić w trybie zgodności jak Xp z service pack 2 czy jako vista.Nie wiem jaki masz system także to czyste zgadywanie problemów może być wiele... .

Ps.Jak nie chcesz frapsa spróbuj przetestować PlayClaw.

Opublikowano

Bandicamem nagrywam, obrabiam w movie maker (miałem wszystkie te vagesy, camtasie, corel video studio, i w niczym się nie mogłem połapać.) potem zmniejszam rozmiar Formatem Factory, a potem resztę zostawiam serwerom YouTube.

25hmxok.png

Opublikowano

w w tym bf'ie nie działa action też miałem z tym problemy fps'y pokazuje itp ale jak wciśniesz guzik nagrywania od razu wywala całą grę

Opublikowano

Wow Ahmed to Irek lol. Jak widze wysokie ustawienia, to zazdroszczę.

@down

Tylko stwierdzam fakty. Na mnie mówią Rally i jakoś mnie to nie denerwuje. Sorka

Opublikowano

Co z tego, że Irek?

Nie mów do mnie Ahmed!

Chce jak najszybciej zmienić nick na MPC.

Jak się nie uda, to zakładam nowe konto.

Własnie jaka macie max rozdzielczość?

720p czy 480p?

25hmxok.png

Opublikowano

Bo to tak naprawdę jest 480p, cały czas szukam odpowiednich parametrów dla format factory, aby była dobra jakość i mały rozmiar. Ten filmik miał przed formatem 2GB, a po nim jedynie 200MB.

Filmy będą codziennie. Zaraz założę temat w którym będę pisał o każdym odcinku, i będziecie wybierali broń i dodatki dla mnie.

Proszę o suby, i łapki w górę (ewentualnie w dół)

25hmxok.png

Opublikowano

Ty na takiego kompa jak ja to byś rodziców nigdy nie naprosił/ zarabiał byś 2 miesiące.

Jeśli umiesz czytać, to zobacz na sygnaturę.

Bez nagrywania mam 60FPS na max detalach.

Dzieje się tak przed rozpoczęciem nagrywania, więc odpada wina sprzętu.

Co się chwalisz sprzętem? I tak mam lepszy :D

Bandicamem nagrywam, obrabiam w movie maker (miałem wszystkie te vagesy, camtasie, corel video studio, i w niczym się nie mogłem połapać.) potem zmniejszam rozmiar Formatem Factory, a potem resztę zostawiam serwerom YouTube.

Jak renderujesz z MovieMakera i wsadzasz jeszcze do FormatFactory yo tracisz na jakości <_<

Co z tego, że Irek?

Nie mów do mnie Ahmed!

Chce jak najszybciej zmienić nick na MPC.

Jak się nie uda, to zakładam nowe konto.

Własnie jaka macie max rozdzielczość?

720p czy 480p?

Żeby tych pasków nie mieć to musisz rozdzielczość sobie wybrać i w Fullscreenie grać... w okienku jest zawsze ta sama rozdzielczość

Bo to tak naprawdę jest 480p, cały czas szukam odpowiednich parametrów dla format factory, aby była dobra jakość i mały rozmiar. Ten filmik miał przed formatem 2GB, a po nim jedynie 200MB.

Filmy będą codziennie. Zaraz założę temat w którym będę pisał o każdym odcinku, i będziecie wybierali broń i dodatki dla mnie.

Proszę o suby, i łapki w górę (ewentualnie w dół)

Od razu załóż Fanclub <_< MPC ma działy na swoje filmy... wątpię abyś miał pozwolenie na takie gówniane filmy w tym dziale.

W tamtym dziale to jest taki ruch, że.... wszyscy zobaczą moje filmiki

Na tym to polega :D Crap wysłać tam gdzie jego miejsce.... wolę szukać sobie na YT takich materiałów... :D

Dxtory jest lepszy do nagrywania ;) "se" nagrywam tym i jest dobrze ;) Nawet niższe spadki klatek niż każdym innym programem a jakość genialna ;)

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Co się chwalisz sprzętem? I tak mam lepszy :D

Jak renderujesz z MovieMakera i wsadzasz jeszcze do FormatFactory yo tracisz na jakości <_<

Żeby tych pasków nie mieć to musisz rozdzielczość sobie wybrać i w Fullscreenie grać... w okienku jest zawsze ta sama rozdzielczość

Od razu załóż Fanclub <_< MPC ma działy na swoje filmy... wątpię abyś miał pozwolenie na takie gówniane filmy w tym dziale.

Na tym to polega :D Crap wysłać tam gdzie jego miejsce.... wolę szukać sobie na YT takich materiałów... :D

Dxtory jest lepszy do nagrywania ;) "se" nagrywam tym i jest dobrze ;) Nawet niższe spadki klatek niż każdym innym programem a jakość genialna ;)

Gram na full screenie.

Już zakładam fanclub na FB

YT to gówno

A ja "se" nagrywam Bandicamem.

Jakość z dnia na dzień będzie lepsza. Cały czas kombinuję. Tak naprawdę nie mam tego jednego filmu co na yt, tylko dziesiątki innych, każdy inne parametry. Renderuje się szybko więc to nie problem. Pochwal się swoimi podzespołami komputerowymi.

25hmxok.png

Opublikowano

Gram na full screenie.

Już zakładam fanclub na FB

YT to gówno

A ja "se" nagrywam Bandicamem.

Jakość z dnia na dzień będzie lepsza. Cały czas kombinuję. Tak naprawdę nie mam tego jednego filmu co na yt, tylko dziesiątki innych, każdy inne parametry. Renderuje się szybko więc to nie problem. Pochwal się swoimi podzespołami komputerowymi.

Ja bym spróbował żebyś użył sobie camtasia studio program może nie mieć kompatybilności do nagrywania na pełnym ekranie gry (chociaż nie wiem kiedyś miałem gówniany firewall,że wiele programów mi blokował co tylko chciało przechwycić)do sedna samo nagrywanie w tym programie 1:47 godziny zajmuje tylko 247mb(*Po konwersji w tym programie rozdziałki na yt hd) i to na zajebistej jakości jak i rozdziałce 1280x720 w sam raz dobre na yt.

I ogólnie to nie koniecznie trzeba przez to nagrywać,ale do konwersji będzie bynajmniej według mnie zajebisty do tego będziesz mógł odrazu dodać jakieś ulepszenia czy podłożyć jakąś muzę itp.

Opublikowano

Czyli mam używać camtasii do nagrywania czy renderu, bo już nie wiem. Po nagraniu muszę dodać intro, i muzykę. Reszta mnie nie obchodzi (czasem jakiś napis wśród filmu)

25hmxok.png

Opublikowano

Czyli mam używać camtasii do nagrywania czy renderu, bo już nie wiem. Po nagraniu muszę dodać intro, i muzykę. Reszta mnie nie obchodzi (czasem jakiś napis wśród filmu)

Ja nie mam obecnie tego programu i nie mogę Ci potwierdzić czy da się nagrywać bf-a w na pełnym ekranie,ale jeśli się da to nagrywaj camtasia ma fajne ujęcia podczas nagrywania.

Jeśli nie będzie się dało nagrywać bf-a na pełnym ekranie to pomimo tego nagrywaj innym programem,ale i tak do renderu właśnie polecam camtasie dobrze renderuje i efekty też tam dodasz i przy zapisaniu jest też wbudowana opcja zapisz jako youtube hd,że już nie będziesz musiał nic kombinować i w sam raz będzie już wszystko gotowe pod yt.

Ps.Za chwilę sam sprawdzę czy da się nagrywać bf-a na pełnym ekranie gdyż kilka miechów miałem OA niby dobre zabezpieczenia przed keyloggerami,ale on większość programów do nagrywania blokował.

Opublikowano

Podaj może parametry komputerka może to wina procka komputerek nie wyciąga albo daj na inny klawisz ;)

Przecież ma w sygnaturze parametry i pisał przecież już to w poście,żeby czytać parametry jego kompa pod sygną...ludzie czy wy czytacie co ktoś pisze czy tylko piszecie,aby nabić sobie posta.

I nie jest to wina procesora taki jaki on ma proc to on wszystko wyciągnie.

Edit:Zainstalowałem camtasie studio jednak bf-a nie przechwytuje na pełnym ekranie,ale to nic program i tak będzie dobry do późniejszej konwersji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...