Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silent Lake - Proszę o oceny mojej pracy!

Yrokin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zacząłem się bawić w terraforming i zrobiłem taką oto mapę, którą nazwałem Silent Lake - Ciche Jezioro (Musze popracować nad nazwami xD)

92928376756863919603.png

65032633393878037013.png

97123576211053395827.png

71477190309311448243.png

46257882325348966375.png

43195103285354036939.png

Changelog:

V.2:

- Dodano wodospad połączony z rzeką.

- Dodano 2 losowe jaskinie oraz dodano do nich rudy.

- Dodano zmiany biomów ( Rzeka, plaża, góry, jezioro, drzewa, jaskinie - każda część wyspy ma swój biom.)

- Naprawiono lewitujące klocki grassu oraz drzewa.

- naprawiono błąd, który sprawiał, że mini jeziorka na wyspie zamarzały.

- Nowy screen ukazujący aktualną mapę.

Oto download:

V.1:

http://speedy.sh/tE9UD/world.zip

Skan V.1:

https://www.virustotal.com/pl/file/5380a233e6d77781f145b69ae5d81cd17231071ab04b83da8022c582448899b5/analysis/1376466260/

V.2:

http://www.speedyshare.com/FNAee/world.rar

Skan V.2:

https://www.virustotal.com/pl/file/365ffbd719c65850db36e711bc3ea6ea09adcf97dcca9da45c4f47f25e64871c/analysis/1376731818/

Jest to moja pierwsza mapka tego typu robiona bez żadnych tutoriali!

Robiłem ją 7 godzin.

Proszę o opinie i porady co dodać do tejże mapki. Będę w domu w piątek i spróbuję poprawić błędy + liczę na opinię z waszej strony.

Krytykę przyjmuję na klatę :P

graphic.png

Opublikowano

Zarabista mapa ! Wykorzystam na moim serwerze .

Proszę o podanie autora przy mapie. Mapa ta nie jest skończona i będzie wykorzystana w mojej mapie adventure.

graphic.png

Opublikowano

Przydałoby się usunąć troszkę drzew i dodać jakiś wodospad i rzekę, koło której rośnie trzcina. ;)

Ładnie to wygląda. Dodatkowo możesz zrobić więcej takich przejść pod górą (łuk) jak na screenie czwartym.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Zajebista mapa, fajna pod serwer RPG ;)

Mógłbym tej mapki użyć na swój serwer RPG ? Wybudowałbym na niej jakieś domki ;) Zgrywało by mi się to z wyspą ;)

Opublikowano

Zajebista mapa, fajna pod serwer RPG ;)

Mógłbym tej mapki użyć na swój serwer RPG ? Wybudowałbym na niej jakieś domki ;) Zgrywało by mi się to z wyspą ;)

Można używać, lecz proszę o informacje o autorze na tabliczce.

Przydałoby się usunąć troszkę drzew i dodać jakiś wodospad i rzekę, koło której rośnie trzcina. ;)

Ładnie to wygląda. Dodatkowo możesz zrobić więcej takich przejść pod górą (łuk) jak na screenie czwartym.

W wersji 2.0 postaram się dodać kilka rzeczy typu wodospad / rzeka oraz jaskinie.

graphic.png

Opublikowano

Mapka kozacka, będziesz robił jeszcze jakieś.? Jak tak, to jakie masz w planie.? :) Mapka 9-10

Opublikowano

Mapka kozacka, będziesz robił jeszcze jakieś.? Jak tak, to jakie masz w planie.? :) Mapka 9-10

Mapkę tę robiłem na totalnego spontana, czyli co mi przyszło do głowy :D Ale jak coś to będe budował kolejne takie wyspy na tej samej mapie i jakoś to połącze :P

Dziękuję ;) A dało by rady aby na tej wyspie padał śnieg? ;)

Czekam na aktualizację ;)

Raczej na tej wyspie nie będzie padać.. Ale mogę zrobić wersję zimową w razie czego :p

graphic.png

Opublikowano

@Ref

Dodano nową wersję mapy!

V.2:

- Dodano wodospad połączony z rzeką.
- Dodano 2 losowe jaskinie oraz dodano do nich rudy.
- Dodano zmiany biomów ( Rzeka, plaża, góry, jezioro, drzewa, jaskinie - każda część wyspy ma swój biom.)
- Naprawiono lewitujące klocki grassu oraz drzewa.
- naprawiono błąd, który sprawiał, że mini jeziorka na wyspie zamarzały.

Screen z mapy v.2:

43195103285354036939.png

graphic.png

Opublikowano

Super wysepka, zacheciles nie jedna osobe do bawienia sie tym ;p

Pomoglem? Daj Lubię To. To nic nie kosztuje a wynagradza za pomoc.

Opublikowano

Spoko, a zrobiłbyś tą mapkę aby był sam śnieg ;)

Mogła by ta mapka być trochę większa ;)

Mam w planach rozbudowywać tę mapę. Teraz zbudowałem jedna z mniejszych lokacji, ale mam w planach naprawdę ogromne, które będzie się zwiedzało godzinami, jak nie w kilka dni :p

Myślę nad zrobieniem całego kompleksu składającego się z około 20 wysp mniejszych bądź większych. Zrobienia Kanionów, oraz wielki obszar dżungi, gór, lasów, terenów zimowych i tak dalej. Zależy czy będzie czas i chęci :)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...