Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Powrót Do gry

Pachwina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dawno nie grałem w warrock-a ( około 2 lat ) i chciałbym wiedzieć czy oplaca się wrócić do gry ? Interesuje mnie czy dużo sie zmieniło , czy nadal jest dużo hacków i czy są lagi.

Opublikowano

Warrocka przejęła nowa firma - Nexon. Jest mniej hacków dzięki cotygodniowym mass banom. Jest więcej aktualizacji, eventów, broni, bajerów które psują grę. Do niedawna istniały prywatne serwery ale Nexon wydał oświadczenie nakazujące ich zamknięcie i został chyba jeden-dwa. Ogólnie w grze dużo się zmieniło i ciężko wszystko opisać. Sprawdź i zobaczysz co się zmieniło.

Opublikowano

No i co że potem lecą bany dla hackerów ?

I tak gówno z tego , skoro ich cały czas coraz więcej ... tak mi się zdaje przynajmniej ... Dostanie koleś bana , robi nowe konto i znowu ci kd zjebie .. :D

Opublikowano

No i co że potem lecą bany dla hackerów ?

I tak gówno z tego , skoro ich cały czas coraz więcej ... tak mi się zdaje przynajmniej ... Dostanie koleś bana , robi nowe konto i znowu ci kd zjebie .. :D

teraz sa częstsze updaty i konserwacje przy czym zmieniają sie adresy i trzeba robi hacki co tydzień na nowo ^^

@top odk czasu przejecie WR przez nexona gra zmienila sie i to bardzo ;)

duzo eventow,nowych map , broni. Ja CI polecam wrócić nawet na chwile i zobaczyć co sie zmieniło ;)

Opublikowano

Aaa no i jeszcze zapomnieliście chłopaki dodać, że za friko są bany.Sam taki przeżyłem i powiem wam niezła jazda tym bardziej że dostałem go na gwiazdke w grudniu 23 więc nie mogli lepszego mi eventu sprawić.Aaa i nie gadać mi że niby hack czy jakiś bugger bo byłem czyściutki jak łza a ci co wierzą że nexon daje tylko bany złym chłopcą to jest w błędzie.Może jeszcze raz przeżyje taki event??Ktoo wie ale teraz już mam laptopa więc ciężko będzie mieć z regeneracą niż stacjonarka co jedynie miałem po tym incydencie wgniecioną obudowe :D

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Jak by to było za G1 to był bym za tym, żebyś wrócił, według mnie było ciekawiej. Owszem były haki ale eventy itp było wszystko wykoxane, starannie zrobione. Nexon wymieszał tą grę z gównem, niby są te częste eventy, nowe mapy, ale co z tego jak bug na bugu bugiem poganiany... nic się nexon nie przykłada żeby nam graczom przyjemnie się grało. Owszem ja np gram teraz ale i tak się rozglądam za privem, bo to już nie to samo co kiedyś :mellow:

Opublikowano

Przeczytaj takie tematy:

http://www.mpcforum.pl/topic/1003433-pytanie-powrot-do-gry/

http://www.mpcforum.pl/topic/997302-pytanie-powrot-do-gry/

http://www.mpcforum.pl/topic/860584-pytanie-powrt-do-gry/

Na wstępie powiem - warto wrócić do War Rock'a po długiej przerwie, dlaczego? Zmiana dystrybutora.

War Rock zmienił dystrybutora na Nexona z G1, nexon ma wyznaczoną ekipę, która bardziej się angażuje w rozwój WR.

Liczba hackerów wciąż spada od kiedy spadła do granic, uaktualniono hackshielda, sam banuje po logach, szybciej odbierają tickety, banują ok, 500-600 graczy co tydzień podczas konserwacji. Lagi? Zmniejszono za przejścia/migracji War Rock'a, pod regiony danych państw stworzono specjalne nowe serwery, dużo nie pomogło ale zawsze coś, lecz jeżeli grasz z sąsiadami ( czyt. Niemcy itd. Cała polska ) to lagów nie da się odczuć, z resztą to zależy też od iniernetu itd.

Eventy, jest sporo eventów, w których można wygrać naprawdę bardzo dobvre nagrody typu retaile, kostiumy, kolorrowe bronie i inne, są organizowane na bieżąco, więc nie ma takiej chwili kiedy nie ma eventu, jeżeli nie ma to organizuję EXP event na ileś godzin ;p

Mapy? za czasów nexona dodano wiele map do trybu AI Channel i CQC oraz BG - możesz grać na trybie ai channel jako zombie ;p Jest to fajne doświadczenie, jak Dead Island czy jak to tam ;p

Również mapy nowe zostaną dodane, pełno jest ich planowanych...

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Na wstępie powiem - warto wrócić do War Rock'a po długiej przerwie, dlaczego? Zmiana dystrybutora.

War Rock zmienił dystrybutora na Nexona z G1, nexon ma wyznaczoną ekipę, która bardziej się angażuje w rozwój WR ...

masz na myśli więcej zbugowanych eventów, map itp. ?!

hcjo.jpg

Opublikowano

masz na myśli więcej zbugowanych eventów, map itp. ?!

Powiedz mi cry'erze, ile tych eventów było zepsutych w całej karierze nexona.. nawet jeśli były to próbowali je naprawić, zawsze za takie eventy dostaliście rekompensatę..

Gdyby nie nexon nie miałbyś retaili, nie miałbyś premek za darmo itd...

Mapy są zbugowane jak w każdej grze, itp? Nie ma itp, więc skończ.

PS: odpiszesz dopiero za 24 h :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

cry'erze ?! wtf po polsku nie umiesz pisać, ew. pisz wszystko po ang.

po drugie nie wiem ile bo nie liczyłem ale dużo

po trzecie rekompensate ? nie wydaje mi się wydałem 57 kuponów a premki ani razu wysłałem ticketa i nic

po czwarte retaile? no ok to wymyślili nieżle

po piąte nie w każdej a jak już to nie wszystkie

ps. nie, jak będe chciał coś napisać to to zrobie

dos0.jpg

Opublikowano

cry'erze ?! wtf po polsku nie umiesz pisać, ew. pisz wszystko po ang.

po drugie nie wiem ile bo nie liczyłem ale dużo

po trzecie rekompensate ? nie wydaje mi się wydałem 57 kuponów a premki ani razu wysłałem ticketa i nic

po czwarte retaile? no ok to wymyślili nieżle

po piąte nie w każdej a jak już to nie wszystkie

ps. nie, jak będe chciał coś napisać to to zrobie

Po pierwsze przyszedleś na forum sie od chamić się? Po narzekać troche? Kompleksy to zakop gdzieś w lesie....

Po drugie nie odpowiada Ci nx to nie graj w wr proste...

Po trzecie musiałeś założyć drugie konto żeby dziś odpowiedzieć i robić jakieś spiny nie potrzebne a jutro byś sobie to przemyślał i może inaczej byś do tego podszedł...

Po czwarte też nie powinienem odpowiadać i pewnie dostane warn-a ale jak widze jak ktoś tylko narzeka i widzi same minusy to

mnie krew zalewa...

@TOP sądze że opłaca się wrócić ponieważ tak jak nie którzy mówią dodaje nx i tak dalej różne rzeczy(mapy,bronie i eventy).

Ale najlepiej to znaleść sobie jakiś clan i grać między sobą bo niestety są hacki i były co do bugów tak są owszem ale nie ma chyba gry w której by nie było jakiegoś buga :P. Lagi są ale są mniejsze nie takie jak kiedyś były. ;)

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Spokojnie chłopak poprostu powiedział jak jest, nie ma tu nic strasznego.Są dobre strony nexona jak czesto eventy exp, wieksze zaangażowanie niż w g1 ale za to są też minusy jak darmowe bany i często zbugowane eventy.

Aha up popracuj chłopcze nad słownikiem :)

21f0dgn.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...