Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Powrót do gry

PaweliV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Dawno mnie tutaj nie było, a jeszcze dłużej nie grałem w WarRocka!
Więc tak, ostatni raz grałem w warrocka jeszcze przed przejęciem tej gry przez Nexon. Nie wiem jak działa teraz WR, właśnie się patchuje i mam pytań bez liku.
-Słyszałem od kolegi, że Nexon dawał darmowe retaile (kiedyś bądź teraz), czy to prawda czy ściema?

-Itemy w item shopie są droższe, czy tańsze? (chodzi mi w porównaniu item shopu w grze i marketplace)

-Statystyki broni się zmieniły? Doszło coś nowego? Potrzebne premium do odpalania map itd.?

I wiele innych rzeczy, ale to na początek by wystarczyło, gdybyście mi pomogli, z góry dzięki :)

Opublikowano

Darmowe Retaile sa za załozenie konta i odpalenie (zalogowanie sie przez strone)

Item a róznie bywa mi sie wydaje ze sa drozsze

Doszło duzo nowuch map na zombie i cqc oraz fajne bronie takie jak spas_12

320551442138510845087.png
Opublikowano

Hmm.. Ogolnie ta gra nadal polega na wydawaniu pieniedzy. Moze i sa czestrze mass bany (co tydzien) co zmniejszylo liczbe hackerow ale to nie to samo. Broni jest duzo wiecej, duzo wiecej "cacek" jak dodatki etc. Ktore moim zdaniem psuja gre. Wr stracil swoj klimat i lepszy jest ten kto wydaje wiecej kasy na rozrywke/gre.

@edit

Oczywiscie zapomnialem dodac ze powstalo kilka prywatnych serwerow wr, w tym tworzony przez Polakow. Wszystkiego sie dowiesz w poddziale warrock private i inne :D

Czepiaj sie tego dalej :D

Opublikowano

1. Bronie dostajesz przy rejestracji, retaile, słabe ale coś.

2. Jak chodzi Ci o NX(waluta jak G1) to drozej, z mocich doznń. Ale w item shopie w grze na start dostajesz 100+k dinnarów, to jak sobie kupisz premke to masz sporo broni do zakupu ;)

3. Nie zauważyłem zmian stat broni. Do nietorych map trzeba premke.

Dodam ze Nexon wspolpracuje z tokenads, cos jak playspan, tylko, jak sponsorpay, dostajesz nx za reklamy ;)

Opublikowano

Wszystkie trzy punkty wyjaśnili przedmówcy, lecz dodam co to samego przejęcia, gry.

Na wstępie powiem - warto wrócić do War Rock'a po długiej przerwie, dlaczego? Zmiana dystrybutora.

War Rock zmienił dystrybutora na Nexona z G1, nexon ma wyznaczoną ekipę, która bardziej się angażuje w rozwój WR.

Liczba hackerów wciąż spada od kiedy spadła do granic, uaktualniono hackshielda, sam banuje po logach, szybciej odbierają tickety, banują ok, 500-600 graczy co tydzień podczas konserwacji. Lagi? Zmniejszono za przejścia/migracji War Rock'a, pod regiony danych państw stworzono specjalne nowe serwery, dużo nie pomogło ale zawsze coś, lecz jeżeli grasz z sąsiadami ( czyt. Niemcy itd. Cała polska ) to lagów nie da się odczuć, z resztą to zależy też od iniernetu itd.

Eventy, jest sporo eventów, w których można wygrać naprawdę bardzo dobvre nagrody typu retaile, kostiumy, kolorrowe bronie i inne, są organizowane na bieżąco, więc nie ma takiej chwili kiedy nie ma eventu, jeżeli nie ma to organizuję EXP event na ileś godzin ;p

Mapy? za czasów nexona dodano wiele map do trybu AI Channel i CQC oraz BG - możesz grać na trybie ai channel jako zombie ;p Jest to fajne doświadczenie, jak Dead Island czy jak to tam ;p

Również mapy nowe zostaną dodane, pełno jest ich planowanych...

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Warto wrócić. Zmieniony jest według mnie interface gry

Dodanie wielu aktualizacji oraz nowości

Nowe bronie no i Eventy. Ogółem jest to połączenie teraz starego dobrego G1 z zastrzykiem nowości NX.

Jak najbardziej mogę polecić grę teraz.

Opublikowano

Jak mówiliście, dostaje się na start retaile, mam napisane "Beli Item no 8" klikam i nic się nie dzieje. Wie ktoś jak "odblokować" tego retaila? Zagrałem sobie póki co 2 gry, trafiłem na jednego hacka którego od razu wyrzucili, nie jest źle. Bronie niby dodali, ale za wszystkie trzeba zapłacić... Nic nowego za darmo.

Opublikowano

O co Ci chodzi w odblokowaniu retaila?

Tam dostajesz dany item i nie możesz nic z nim zrobić :)

@Powiedziałem że nie może nic zrobić :)

Opublikowano

Jak mówiliście, dostaje się na start retaile, mam napisane "Beli Item no 8" klikam i nic się nie dzieje. Wie ktoś jak "odblokować" tego retaila? Zagrałem sobie póki co 2 gry, trafiłem na jednego hacka którego od razu wyrzucili, nie jest źle. Bronie niby dodali, ale za wszystkie trzeba zapłacić... Nic nowego za darmo.

O co Ci chodzi w odblokowaniu retaila?

Tam dostajesz dany item i nie możesz nic z nim zrobić :)

Jemu chodzi, że nie może sobie wybrać na 8 slot broni bo jest zablokowany.

Możesz sobie kupić 8 slot w item shopie na stronie, lecz po Co skoro innych broni nie masz a gdybyś miał to 8 slot by się odblokował ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Więc nie rozumiem, bo ktoś mówił że ZA DARMO jest jakaś broń na retail... Albo źle zrozumiałem. Wytłumaczcie.

Opublikowano

Robisz nowe konto, potwierdzasz itp. Logujesz sie na stronie gry. Klikasz taki jeeeebitny przycisk PLAY, gra sie uruchamia i dostajesz retaile:

Mechanik -p90

Medyk - med kit 2

Snip - mp5k

Asfalt - flash bang

Heavy - mp5k

Wszystkie na 8 slot, na zawsze, nie musisz aktywowac slotu. Normalnie ich uzywasz. Do tego bodajze 100 tys dinarow.

Edit

Do tego bronie powitalne: tmp9, xm8, combat knife i micro uzi chyba ;x

Opublikowano

No bo musisz wlaczyc przez strone. Jesli wlaczyles juz przezlauncher na kompie to przepadly ^^ (chyba). Ale zrob nowe konto i nie wlaczaj gry tylko kliknij play na stronie zaraz po rejestracji

Opublikowano

Robisz nowe konto, potwierdzasz itp. Logujesz sie na stronie gry. Klikasz taki jeeeebitny przycisk PLAY, gra sie uruchamia i dostajesz retaile:

Mechanik -p90

Medyk - med kit 2

Snip - mp5k

Asfalt - flash bang

Heavy - mp5k

Wszystkie na 8 slot, na zawsze, nie musisz aktywowac slotu. Normalnie ich uzywasz. Do tego bodajze 100 tys dinarow.

Edit

Do tego bronie powitalne: tmp9, xm8, combat knife i micro uzi chyba ;x

+ 5 slot :D

Powitalne mam reszty nie widzę ;x będę patrzył dalej.

Czy zrobiłeś dokładnie tak jak tutaj:

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

No, teraz już wiem jak to zrobić, dzięki. Tylko że jest kolejny problem, nie mogę dać play na stronie bo wtedy gra nie dostaje praw admina i crashuje tak jakbym miał hacka... Jakieś pomysły? Windows 7 oczywiście.

@edit:

Ok, udało mi się zrobić, wszystko działa, dziękuję wszystkim za pomoc :)

Opublikowano

No, teraz już wiem jak to zrobić, dzięki. Tylko że jest kolejny problem, nie mogę dać play na stronie bo wtedy gra nie dostaje praw admina i crashuje tak jakbym miał hacka... Jakieś pomysły? Windows 7 oczywiście.

"gra nie dostaje praw admina" wtf?

Jesst błąd Nexon Game Manager, NGM?? Czy nie, zmień przeglądarkę internetową byle nie firefox.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...