Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komp się przegrzewa.

wiesiekex

Pytanie

Opublikowano

Siema, ostatnimi czasy często wyskakują mi BlueScreen'y przy graniu, myślę, że to przez temperaturę. Macie tutaj ss z everlasta z temperaturami. Czy to jest dobra temperatura czy za duża? Co mam zrobić aby ją zmniejszyć? Lepiej abym miał zamkniętego kompa czy z otwartą klapką?

tnyb.jpg

Ten ss został zrobiony tylko przy odpalonym firefoxie.

1356721310-U739101.png

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak nałożyć tą pastę na procek DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+ bo słyszałem, że różne rodzaje procków to różne rodzaje nakładania pasty.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Okej wyczyściłem zmywaczem do paznokci cooler i procesor z resztek dawnej pasty i posmarowałem nową. Trochę niedokładnie, ale co tam. Zostawiłem też na środku "ziarenko ryżu" teraz sprawdziłem temperatury i w sumie są takie same, czy pasta jeszcze nie zaczęła działać czy jak to jest?

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Ale ja zrobiłem tak, że normalnie dałem pastę i rozsmarowałem, potem dałem ziarenko i przydusiłem coolerem.

Chłodzenie czyste, bo czyściłem 2 dni temu, jest z AMD i raczej mi wystarcza.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

No, no. Wcześniej z odpaloną grą i przeglądarką miałem 80-90 stopni, a teraz nawet do 60 nie dochodzi. Problem chyba rozwiązany.

1356721310-U739101.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...