Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komp się przegrzewa.

wiesiekex

Pytanie

Opublikowano

Siema, ostatnimi czasy często wyskakują mi BlueScreen'y przy graniu, myślę, że to przez temperaturę. Macie tutaj ss z everlasta z temperaturami. Czy to jest dobra temperatura czy za duża? Co mam zrobić aby ją zmniejszyć? Lepiej abym miał zamkniętego kompa czy z otwartą klapką?

tnyb.jpg

Ten ss został zrobiony tylko przy odpalonym firefoxie.

1356721310-U739101.png

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Błąd BlueScreena to:

Technical information:

*** STOP: 0x00000124 (0x00000000, 0x857FE024, 0xB662A000, 0x00000135)

/sry za double, nie widziałem mojego posta wyżej.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Komp jest wyczyszczony. wiatraczek od amd przecież lata, i odkręciłem klape i dałem jeszcze taki domowy wiatrak tam :D

A kompa mam 6 lat i jeszcze nigdy nie wymieniałem tej pasty :D

btw. jaka pasta termoprzewodząca będzie najlepsza?

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Właśnie mam czasem taki czas, że wyskakują bluescreeny. Np. ostatnio było to z rok temu tak przez miesiąc i się skończyło, i teraz znów się zaczęło z tydzień temu i zapewne to kiedyś minie...

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Cześć.

Powodem tego może być zbyt wysoka temperatura powietrza za oknem.

Ludzie nie są przystosowani do tak dużej temperatury, a co dopiero mają powiedzieć komputery.

Co do "blue screenów" hmm.. myślę, że masz zbyt niebiesko w pokoju i po prostu wyskakuje Ci jakiś błąd gry, a kolor ścian robi swoje, że wygląda to jak blue screen.

I tak kurwa wiem, że tego nie przyczytasz hehe xD beka. Rozwiązaniem na ten problem jest zimny kompres, który powinieneś położyć na pokrywę komputera, jeżeli to nic nie da, połóż kompres wraz z kostkami lodu na grzejących się podzespołach.

Mówiłem, że tego nie przeczytasz? I co? Beka. Jeśli to przeczytałeś to daj lajka.

Eot. Problem rozwiązany.

Opublikowano

tego, ty masz jakieś chłodzenie? bo jak na amd to trochę za wysoka temperaturka :F

wymień pastę termoprzewodzącą, wyczyść go z kurzu i wtedy zobacz temperatury :s]

#down po co ma wymienić procek? xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...