Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic - Nowa część

Squert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie z Gothiców istnieją wyłącznie dwie cześci - jedynka i trójka. Klimat górniczej doliny wymiata, IMHO najlepszy rolplej jaki dotychczas powstał.

Trójkę zaś podziwiaw za OGROMNY świat, niezliczoną ilość zadań, balans, dzięki któremu nasza postać nie będzie krewnym terminatora oraz więcej niż jedno zakończenie, a także możliwość dołączenia do konkretnych grup.

Dwójka powinna być przedłużeniem jedynki. W porównaniu z trójką... tylko jedno miasto i jakaś wioska na całą mapę ? Mapa, którą na piechotę da się przejść w parę minut ? No bez przesady. Co innego dodatek Noc Kruka, który faktycznie dodał "coś innego".

Co do czwórki - to nie powinno nosić tytułu Gothic.

Pierwszej części raczej nic nie przebije, jak zrobią kolejnego hack'n'slasha zamiast RPG, to seria upada.

Opublikowano

@UP Faktycznie, Gothic II był czymś w rodzaju dodatku do pierwszej części, ale mi się naprawdę podobał :D

Opublikowano

Podobno już w pierwszej części, miało się znaleźć Khorinis i kawałek wątku z dwójki. Ale czasu zabrakło i umiejętności.

Bo podobno nad G1, pracowali już 17sto latkowie! Tak wyczytałem w recenzji KŚGry kiedyś.

Opublikowano

Nad G1 nie został dopracowany, najlepszym przykładem jest obóz bandytów, który znajduje się niedaleko drogi do Starego Obozu, z rozbójnikami nie można przeprowadzić żadnej interakcji, a były takie zamiary :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...