Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic - Nowa część

Squert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli ktoś z was będzie mieć kiedykolwiek jakieś informacje o nowej część z serii "Gothic", to proszę o zamieszczanie ich w tym temacie.

Opublikowano

Ostatnio coraz więcej słyszy się o dalszych losach Sagi Gothic i o Gothic 5. Jak wiadomo, prawa do marki Gothic wróciły w ręce firmy Piranha Bytes, która odpowiedzialna była za pierwsze trzy części Serii. Nie ma co ukrywać, że wielu fanów zawiodło się na dodatku do Gothic 3 - Zmierzch Bogów” i na Arcania: Gothic 4, które nie były tworzone przez PB. Możemy zatem spodziewać się, że Piranha Bytes
sprawi, że znów Gothic będzie podbijać miliony serc graczy na całym
świecie? W internecie pojawia się coraz więcej pytań „Czy Piranha Bytes
stworzy
Gothic 5? Czy Risen 3 to będzie Gohic 5?”

Nikt na razie nie umie odpowiedzieć na te pytania…

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

Kolega dwa razy wyżej, nie ma to jak opcja Copy & Paste, nie ?

Przynajmniej podałbyś źródło tego artykułu.

CWpuE1z.png

Remigiusz mówią mi.

Opublikowano

Na gram.pl coś o tym było i fakt to że Piranha Bytes a być odpowiedzialna za kolejną część.

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Opublikowano

Piranha Bytes odzyskała prawa do serii, a nie odkupiła, ponieważ sprzedała je jedynie na czas określony.

Opublikowano

Jak dla mnie ciekawym tematem do piątki byłoby '' Jak Bezimienny trafił do koloni karnej '' , ale i tak wątpie że jakaś nowa część będzie lepiej grywalna od 1 i 2 NK ;)

Opublikowano

Zacznijmy od tego, czy potrzeba nam nowej gry z tej serii?

Bo problem jest taki, że po Zmierzchu Bogów, Arcanii i Upadku Setariff, seria popadła w niełaskę, i nic w tym dziwnego skoro Jowood... Chciał otworzyć się na Amerykański rynek, zapominając przy tym samym o starych fanach...

Opublikowano

coz seria gothic jest wspaniala jednak arciania: gothic 4 i pozniej upadek setariff to juz nie wypal... swiat ograniczony, ograniczone interferakcje z otoczeniem czy nie zapomniane okradanie skrzyn bez konsekwencji....

Gohic to wspaniala seria moim zdaniem lecz zakonczyla sie ona na gothic 3 ktora po poprawie graficznej dawala wiele (po zainstalowaniu licznych latek niestety)... pomysly na serie jowooda zostaly spalone, a nastepne czesci juz pod dowodztwem PB ?? hhhmmm zdaje mi sie ze bedzie to odgrzewany kotlet....

Sensownym pomysloem byloby powrot znow do khorinis , gorniczej doliny, odbudowy obozu bractwa no i slawna orkowa palisada w gd :) powiekszyc teren o mozliwosc podrozowania do myrtany varantu i nordmaru i dodac jeszcze wiecej terenu. dla starych fanow i nowych wyjadaczy gothica bylaby to nie zapomniana historia... ujrzenia tego raz jeszcze...

ja np. chcialbym wrocic tam ;) jak np. z gorniczej doliny powstalo jakies miasto ;) a orkowie ? coz.. ko-egzystencja... nowym zagrozeniem ?? hordy jaszczuroludzi :) ale to juz wyobraznia ;)

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Wydaje mi się, że w Gothicu jest taki sam problem jak w Wiedźminie mianowicie.

Pokojowa koegzystencja między orkami a ludźmi jest trudna a może niemożliwa do zrealizowania, gdyż większość orków... Przynajmniej tych prymitywnych z Khorinis np, wyznaje wiarę Beliara. Z kolei orkowie z kontynentu porzucili wiarę w Beliara. Poza tym, jest sporo różnić kulturowych między orkami a ludźmi, i trudno było by zaprowadzić trwały pokój... Co udowadnia Zmierzch Bogów, gdzie Thorus sprzymierzył się z orkami, by pokonać Gorna i rządzić na kontynencie.

Opublikowano

Myślę, że jeśli faktycznie powstanie kolejna część z serii "Gothic", to będzie następnym arcydziełem i takie gó*wno ( inaczej nie da się tego określić ), jak Arcania i dodatek do niej, pójdą w niepamięć.

Opublikowano

Fajnie by było jakby zrobili następną część Gothic'a, lecz spoglądając z innej strony to trochę bez sensu. Bezimienny, który był z nami od kolonii karnej będzie miał w Gothic'u 5 z 50 lat, więc walka dziadkiem nie ma takiego sensu większego.

Najlepiej gdyby zrobili nową zupełnie inną grę bazującą na Risenie i Gothic'u.

Gdzieś wyczytałem, że Risen 3 i Gothic 5 to będzie jedna gra.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Pierwsze informacje o Gothic 5

U nas znajdziecie wszystko o Gothic 5 (Aeternus).

Ostatnio coraz więcej słyszy się o dalszych losach Sagi Gothic i o Gothic 5. Jak wiadomo, prawa do marki Gothic wróciły w ręce firmy Piranha Bytes, która odpowiedzialna była za pierwsze trzy części Serii. Nie ma co ukrywać, że wielu fanów zawiodło się na dodatku do Gothic 3 - „Zmierzch Bogów” i na Arcania: Gothic 4, które nie były tworzone przez PB. Możemy zatem spodziewać się, że Piranha Bytes sprawi, że znów Gothic będzie podbijać miliony serc graczy na całym świecie? W internecie pojawia się coraz więcej pytań „Czy Piranha Bytes stworzy Gothic 5? Czy Risen 3 to będzie Gohic 5?”

Nikt na razie nie umie odpowiedzieć na te pytania…

Kilka ciekawostek:

Mike Hoge - kierownik produkcji pierwszych trzech części Gothic’a oraz inni pracownicy Piranha Bytes niczego nie wykluczają, ale obecnie nie mogą na te pytania udzielić nam odpowiedzi.

W internecie pojawiły się artykuły o dalszych losach Sagi. Wiele artykułów w swoim tytule zawiera słowa „Gothic 5 Aeternus”.

Od pewnego czasu działa strona internetowa gothic5.com, która podobnie jak pozostałe oficjalne strony o Gothic’u zarejestrowana jest na Pluto 13 GmbH (Piranha Bytes jest znakiem towarowym ów firmy). Nie może zatem być to żart. Strona nawiązuje obecnie do poprzednich części gry, ale kto wie, czy z czasem się to nie zmieni.

Informacje ze strony: http://tawerna-gothic.org/nowosci-gothic-5/637-pierwsze-informacje-o-gothic-5

Opublikowano

lol.. jaki gothic 5? Jak gothic 4 jeszcze nie wyszedł i się nie zapowiada. Był jakiś szum, chętnie bym zagrał ale najlepiej gdyby w ogóle nie było żadnego nawiązania do Arcanii bo to nie jest gothic, tylko szit.

Opublikowano

lol.. jaki gothic 5? Jak gothic 4 jeszcze nie wyszedł i się nie zapowiada. Był jakiś szum, chętnie bym zagrał ale najlepiej gdyby w ogóle nie było żadnego nawiązania do Arcanii bo to nie jest gothic, tylko szit.

Poniekąd, właśnie Arcania jest traktowana jako G4. I know that's a shit, ale co zrobisz.

Co do G5... Nie spodziewałbym się zbyt szybko informacji o nowym Gothicu, bo coś od dłuższego czasu chodzą pogłoski, że Risen i Gothic mają stać się jednym uniwersum, czego sobie nie wyobrażam, dlaczego?

Gothic - Magowie oddani bogom, orkowie i te sprawy.

Risen - Piraci, inkwizycja i te sprawy.

To tak, jakby wymieszać PO i PIS w jedną partie seriously, nie pasuje ta koncepcja.

Opublikowano

@UP PO i PiS to jedna partia komunistyczna, ich programy są praktycznie takie same, a mają osobne nazwy, aby dać nam złudzenie, że mamy jakiś wybór, więc twój przykład jest nietrafny :D

Tylko JKM!

A co do Gothic'a, to jeżeli faktycznie Risen 3 miałby być kolejnym Gothic'iem, to musieliby faktycznie nieźle pokombinować.

Opublikowano

Ja mam wielką nadzieję że Gothic 4-5 wyjdzie naprawdę. Dlaczego? Gdyż nie grałem w żadna poprzednią część. SPOKOJNIE! Nie bijcie! Zamierzam to zrobić gdy tylko przełamę w sobie barierę grafiki :)

Opublikowano

@UP grafiki? Proszę cię, jeżeli grafika jest dla ciebie najważniejsza, to proszę, abyś nie nazywał się graczem :D

Opublikowano

Nie jest NAJważniejsza tylko musisz przyznać że w porównaniu do nowych gier grafika z Gothica 1 trochę odpycha.

Opublikowano

Nie jest NAJważniejsza tylko musisz przyznać że w porównaniu do nowych gier grafika z Gothica 1 trochę odpycha.

Akurat grafika w G1 jest bardzo dobra. W grach nie patrzy się na grafikę (co większość "graczy" robi) a na fabułę i zabawę, która gra dostarcza. Czekam z niecierpliwością na G5 i fajnie by było, gdyby opowiadało o tym, co robił Bezimienny, że trafił do kolonii.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Akurat grafika w G1 jest bardzo dobra. W grach nie patrzy się na grafikę (co większość "graczy" robi) a na fabułę i zabawę, która gra dostarcza. Czekam z niecierpliwością na G5 i fajnie by było, gdyby opowiadało o tym, co robił Bezimienny, że trafił do kolonii.

Grrrr... Nie wmówisz mi jak ja się zachowuje i na co zwracam uwagę. Nie muszę się przed tobą tłumaczyć.

@Top

Połączenie piratów z Risen i tych bogobojnych z Gothica nie byłoby trudne dla doświadczonej firmy. Efekt mógłby być ciekawy.

Opublikowano

Tylko bierzmy pod uwagę, że w Risen mamy inkwizycje i te sprawy. Jak wcielisz inkwizycje do klimatów Gothica? Inkwizycja Innosa założona przez magów ognia? Brzmi to co najmniej dziwnie.

Opublikowano

@Up A może te dwie sprawy konkurujące że sobą? Dwie grupy, które... hmmm coś tam robią. Sry, ale nie jestem dobry w pisaniu scenariuszy. Ale ogólnie zamiast łączyć iniwizycje z magami można ich poroznic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...