Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HONDA NSR/YAMAHA DT

SUAdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

x

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

budżet: nieograniczony do 5000zł.

Nie wiem czy wiesz, ale 5000zł to mało pieniędzy, choć wiadomo, że za tyle pieniędzy można kupić jakiś tam motocykl. Nigdy nie miałem w swoim garażu crossów, choć na nie jednym jeździłem. Tereny u siebie mam dobre, ale jednak to mnie nie jara. Wybrałbym NSR choć to i tak słaby wybór, jeśli chcesz jakieś 125ccm to polecam CI YZF R125, mało pali, bezawaryjna i nie ma super ultra chujowo płaskiego koła z tyłu oraz ładnie brzmi i wygląda.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Sam musisz się zastanowić i przemyśleć, czy jak kupisz dete to jazda w terenie nie znudzi Ci się po miesiącu i potem będzie niewykorzystywana.

Ja bym wziął NSR. ;)

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Sam musisz się zastanowić i przemyśleć, czy jak kupisz dete to jazda w terenie nie znudzi Ci się po miesiącu i potem będzie niewykorzystywana.

Ja bym wziął NSR. ;)

Już w moim drugim temacie dot. motocykli wypowiedziales się dość sensownie, dziękuję :)

blacha & jamajkas:

Niby tak, ale nsr to 2t i potrzebuje o wiele mniej diagnostyki, co za tym idzie troche więcej spala - ale to nie jest dla mnie jakiś wielki problem.

Poza tym, jest różnica - vmax 120 a 160 ;)

PROSIŁEM - TO LUB TO, NIE WYMIENIAĆ MI YZF'ÓW, TZR'EK ETC. PROSZE O OPINIE O TYLKO TYCH DWÓCH MODELACH! :)

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Opublikowano

Ja tam na początek polecam Yamaha YZF-R1 :) Startujesz tak że aż w kosmos wypierdoli.

BUAHAHAHAHAHAHAHA japierdole mistrz potocykli.

600ccm na start, zajebisty jesteś! ;)

Jeżeli poszukujesz 125 i posiadasz 16 lat, wraz z prawem jazdy A2 to bierz NSR.

#edit: i tak na terenie miasta masz ograniczenie prędkości więc ledwo gdzie nawet te 120 pojedziesz.

Skąd ty kurwa chcesz chociażby w 125-tce wyczarować v-max 160km/h? Wtf?

130 i koniec.

Opublikowano

Kolega się chyba pomylił, może chciał napisać yzf-125 :D

Ja póki co cały czas jestem za NSR'ką, ale proszę, zasypcie mnie propozycjami. ^_^

7ltRHSP.png

Opublikowano

Kolega się chyba pomylił, może chciał napisać yzf-125 :D

Ja póki co cały czas jestem za NSR'ką, ale proszę, zasypcie mnie propozycjami. ^_^

Propozycjami dot. czego?

Jeżeli wybrałeś NSR to ją bierz.

Ja na Twoim miejscu (jeśli oczywiście masz A2) brałbym Yamahe YZF R125. Jak nie masz to TZR 50. Tak, tak 2T, ale zacnie się zbiera.

#down

No to wypierdalaj z tą ironią, człowiek chce się coś dowiedzieć, ale nie od gimbów grających w MC 24/7

Opublikowano

#edit: i tak na terenie miasta masz ograniczenie prędkości więc ledwo gdzie nawet te 120 pojedziesz.

130 i koniec.

R1 akurat ma silnik litrowy przyjacielu.

NSR ma wąskie koło tyłu i nie podoba mi się, trzeba lać do niej olej (robić mieszanke z benzyną) i za 5000zł kupisz jakiegoś klamota.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

130 i koniec.

A kto powiedział, że on z miasta nie będzie wyjeżdżał? Trochę wyobraźni...

Zobacz sobie na YT filmiki - nie jedna NSR te 160 wyciąga.

Tutaj przykład:

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

NSR ma wąskie koło tyłu i nie podoba mi się, trzeba lać do niej olej (robić mieszanke z benzyną) i za 5000zł kupisz jakiegoś klamota.

Sorki, pojebało mi się z R6.

A kto powiedział, że on z miasta nie będzie wyjeżdżał? Trochę wyobraźni...

Zobacz sobie na YT filmiki - nie jedna NSR te 160 wyciąga.

Tutaj przykład:

Co z tego, że wyciąga? TZR też wyciąga 110, ale przy takiej jeździe silnik sie zajebie na śmierć.

Opublikowano

Ostatnio ziomek oferował za 4600 stan bdb, vmax 155, silnik suchy i zrywny.

Proszę, nie kłóćcie się tutaj, proszę o "grzeczne" kulturalne oraz wyjaśnione propozycje, a raczej porady. Nie mam zamiaru jeździć tylko po mieście - będę jeździl również na dłuższe trasy :) (Nie, nie biorę turystyka).

Co z tego, że wyciąga? TZR też wyciąga 110, ale przy takiej jeździe silnik sie zajebie na śmierć.

Nom, ogólnie zadbane tzr'ki wyciągają koło stówy.. Ścigacz 50? To ja już wolałbym jakiś skuter, na którym siedzi się jak na taborecie o.O

7ltRHSP.png

Opublikowano

To nie pisz takich głupot, że 130 i koniec.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Beka, powiedział koleś jeżdzący (?) Simsonem ever.

130 i koniec aby motocykl był "zdrowy", a nie padł jak mucha po małym przebiegu, jeżdząc po 160.

Opublikowano

Ogólnie nawet nsr'ka jadąca 130-150 się nie rozpieprzy. Mowa tu o 125-tkach a nie miniścigach, na których pojedziesz 90 bez blokady i najpierw rozpierdoli się motor, później ty xD

7ltRHSP.png

Opublikowano

130 i koniec aby motocykl był "zdrowy", a nie padł jak mucha po małym przebiegu, jeżdząc po 160.

2T lubi wysokie obroty. Czasem w pizdę trzeba dać.

Widzę, że niestety nie ma z Tobą sensu dalsza dyskusja, bo nie wiesz co to znaczy prędkość maksymalna, tylko pierdolisz mi o "zdrowej jeździe".

Ja jeżdżę simsonem, Ty co najwyżej komunikacją miejską.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

130 i koniec.

Yamaha R1 jest litrowym motocyklem.

I nie da się wybierać pomiędzy enduro, a ścigaczem.

Z jednej strony moc, krótkie biegi, spalanie, a z drugiej prędkość, spalanie, wygoda jazdy.

Na, ale ja jako fan jazdy po drogach preferował bym NSR'ke.

Opublikowano

Widzę, że niestety nie ma z Tobą sensu dalsza dyskusja, bo nie wiesz co to znaczy prędkość maksymalna, tylko pierdolisz mi o "zdrowej jeździe".

LUDZIE!

Prosiłem o napisanie to czy to i dlaczego, a nie, "wybierz yzf bo ma szersze tylnie koło".. boże.. Szczerze mówiąc jebie mnie czy waszych kumpli np. nsrka rozjebie się przy "nie zdrowej jeździe 140 xD " czy nie.

Chłopak ma sentyment do simsonów, w sumie tak jak ja, bo do jest całkiem dobre enduro, może nie wyciąga 300 km/h, nie ma super osiągów, ale to jest klasyczny sprzęt, byś był tolerancyjny, a nie najeżdżasz na osobę, o której nic nie wiesz.

@@OFFTOP

Dobra ziomeczki, lecę, będę koło 20-tej, proszę bez kłótki. :) Papa.

7ltRHSP.png

Opublikowano

To czym ja jeżdżę jest warte 10 Twoich simsonów, elo.

Opublikowano

Bardzo mnie ciekawi czym jeździsz, może się pochwalisz? xD

Tak czy tak nie pytam się czym jeździsz, ile jest wart twój "jednoślad", tylko co mi radzisz i dlaczego. #pjontka

7ltRHSP.png

Opublikowano

Nsr 2t, duże spalanie, olej do mieszanki, częstsze remonty niz w 4t, większa moc prawie 2x.

To jest moja faworytka, sam taką miałem kupować ale odrazu na 500ete się przesiadłem. Mocy ci nie będzie brakowało, aczkolwiek na twoim miejscu zastanowił bym się nad jeszcze jedną opcją 125 w supermoto, wjedziesz tym i w teren lekki i na ulicy posmigasz.

I czemu wykluczasz rske i pozostale enduro 125?

Opublikowano

Nsr 2t, duże spalanie, olej do mieszanki, częstsze remonty niz w 4t, większa moc prawie 2x.

To jest moja faworytka, sam taką miałem kupować ale odrazu na 500ete się przesiadłem. Mocy ci nie będzie brakowało, aczkolwiek na twoim miejscu zastanowił bym się nad jeszcze jedną opcją 125 w supermoto, wjedziesz tym i w teren lekki i na ulicy posmigasz.

I czemu wykluczasz rske i pozostale enduro 125?

Nie wykluczam, wręcz napisałem - że pewnie się rozmyślę.

Jakie jeszcze proponujesz? :)

7ltRHSP.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...