Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NPC do zmiany bonów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Quest działa na zasadzie przeciągania przedmiotu na npc.

Mi niestety nie działa, coś musiałem zrobić źle.;p

Poradzę sobie jakoś, dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Opublikowano

Na jakiej zasadzie to dziala? Przenosimy item na npc i pyta czy zmieniac bony, pozniej mozna wybrac bony i miesza az do znalezienia tych co chcemy? Jezeli tylko zmienia bonusy to wedlug mnie bez sensu, latwiej przesunac zmianke na item.

Opublikowano

Ja Bym to zrobił własnie jak Watus mówi, że ustawia się jaki się bonus chce, np. 1 bonus bo takie zmienianie tylko tu to bezsens

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Teraz każdy mówi, że jest to bezsens, ale gdy pierwszy raz widzieli zmianę bonusów u NPC to każdy to chciał. To jest coś nowego, bo z wyświetlaniem aktualnych bonusów w przedmiocie wersji nie było. Dla mnie quest bomba, zmodyfikować pod siebie i będzie miodzio - dzięki.

umarł

Opublikowano

Jakbyś mógł wszystko na wklejkę, bo niestety ale spoilery nie działają :C

Aha. Pewnie dobra robota, oby więcej poradników!.

@edit:

Na chrome działa, zaraz zabieram się do testowania :D

footer_logo.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dodam tylko, że tego liba nie dajemy na przyszły serwer dedykowany który stoi na game 34089 ponieważ kasuje tabele expa od 1 do 100 lv. :P

W pliku wyszukujesz:

exp_table

I edytujesz na twoją lokalizację.

Opublikowano

Dodam tylko, że tego liba nie dajemy na przyszły serwer dedykowany który stoi na game 34089 ponieważ kasuje tabele expa od 1 do 100 lv. :P

ciekawa teoria nawet w temacie lf95 masz napisane że jak chcesz mieć pobierany exp z game to nie dodajesz pliku exp table....

Opublikowano

Mam pytanie dla ogarniętych.

Po dodaniu tego liba działa wam funkcja query ?

Opublikowano

Mógłbyś mi udostępnić swój kod tej funkcji ?.

You need to manually unset the LD_32_PRELOAD / LD_PRELOAD environment variable. I forgot to add that in the library "constructor" source. 

I won't fix it for now, i'm working on other stuff unfortunately.
Wytłumaczy mi to ktoś na chłopski rozum ? ;D
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Quest nie ma sensu, ponieważ mod kamera "potrafi rozmawiać z npc". Jest to więc zmiana, która wymaga jedynie wpisania innej komendy w modzie. Jedyny sens tego questa to zamykanie dialogu z npc po każdej zmianie bonusu, ale wtedy przestaje być to wygodne dla graczy i zaczyna się płacz. Osobiście jestem zdania, że lepiej BS wykrywać na serwerze i automatem banować gracza niż blokować jego działanie.

Opublikowano

No kiedyś to było jakieś 'zabezpieczenie' :D ale nowy bs i znów jest to samo :P może kiedyś uda się dobrze zbloczyć bs ale to umieją nie liczni (jbc. nie mówię o sobie.. xD) teraz to taki 'bajer'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...