Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dobra jungla, dobre ganki.

SebaProx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy czym gra,

jak gram kha zixem to po zrobieniu buffa swojego idę na czerwonego przeciwnika, próbuję go stealować i przy okazji mam killa (koleś ma zazwyczaj mniej niż pól hp), potem mam już 3 lvl i gankuje tam gdzie jest najbardziej spushowane...

Hecarimem zaczynam od niebieskiego i czyszczę całą jungle od blue buffa do golemów. Mam wtedy 3-4 lvl. Jak mam mało hp to się cofam i kupuje itemy do starszego jaszczura a jak mam dużo gankuje tam gdzie jest duży push.

Jak mam postać z dmg próbuję stealować a jak mam tankowatą postać czyszczę całą jungle i gankuje.

Opublikowano

fiddle'a,xina,nasusa,nunu i pewnie jeszcze pare postaci sie znajdzie które spokojnie maja full hp podczas robienia blue i reda.

mam rozumiec jak piszesz gank mid, to nawet jak nasz mid pushuje przeciwnika to robisz dive'a na ktorym padasz / obaj padacie ? podobnie z botem sytuacja wyglada ?

na bota prawie nigdy nie chodze osobiscie bo wychodze z zalozenia ze jest tam najlatwiej zawardowac linie bo support ciagle kupuje wardy, gankuje tylko wtedy gdy widze taka mozliwosc, czytaj moj sojusznik na linii nie jest low hp, przeciwnik pushuje, moj sojusznik ma dobre CC, jesli nie to siedze w dzungli i farmie do oporu

bardzo czesto widze dzunglerów co przychodza, siedza z pol minuty albo minute w krzaku i nic z tego nie wynika bo enemy ma warda..... w tym czasie moglby zdobyc expa i golda z dzungli.....

aby dzunglowac trzeba mega ogarniac i tyle, zwlaszcza aby miec podobny lvl jak reszta teamu.

Jeśli chodzi o postać to polecam xina i nasusa, sustain, dobre ganki, dobre wszystkie fazy gry.

tak diveuje, ale tylko na midzie bo wtedy mam 3 lvl, a enemy 1/2 ;) i na 100 % jest firstblood dla nas (gram prawie zawsze lee sinem,nasusem)

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Osobiście zaczynam smiteless nasze blue, potem lecę na steal enemy reda, wpadam na mida lub topa, zależy gdzie mniej pushnięte, jeśli top to potem idę na enemy golemy, jeśli mid to wpadam do naszej jungli na wraithy, potem golemy i gank bot jeśli nie jest pushnięty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...