Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Call of Duty] Jak zrobić "Strafe Jump" i kiedy go używać.

Xerses

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jest to mój pierwszy (i nie ostatni poradnik.) w którym chciałbym pokazać jak zrobić Strafe Jump ... ale najpierw trzeba powiedzieć co to jest aby móc pokazać.

Strafe Jump to jest nic innego jak wydłużenie skoku przydaje on się najbardziej na modyfikacji deathrun i do wykonywania glitchy na mapach (np. Backlot , Crash , Strike) (np w dr. Glass2 , Glass)

Jak wykonać Strafe Jump:

1. Ustawić swoją postać o kącie od 45 d 90 stopni.

2. Wcisnąć W , Shift + klawisz w którą stronę robimy strafe jump , spację i myszkę w przeciwną stronę od strony ustawionej postaci (myszką ruszyć w czasie lotu)

3. Koniec (chyba takie trudno to nie jest co? ;d

Dziękuje i do zobaczenia Xerses

P.S. Ja wiem , że większość z was to umie ale to jest dla tych co nie umieją i proszę o nie pisanie jakiś dziwnych komentarzy.

Legenda :

"klawisz w którą stronę robimy strafe jump" - Klawisze A (Strafe w lewo) D (strafe w prawo)

Jak ustawiamy postać to ustawiamy ją w prawą stronę jak robimy w lewo a ja kw prawo to w lewą stronę.

19.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

moge ewentualnie podrzucić link do filmiku gdzie wykonany jest strafe ;) Najlepiej nauczyć się samemu, np heli na crashu, stevy na strike, oraz zapomniałeś dodać że ważna rolę grają tu fpsy między 125/250 ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie tylko fpsy 125, 250. W rolę wchodzi jeszcze 333. Każdy glitch do którego potrzebny jest strafe zalecam /com_maxfps 333, gdyż na nich robi się je najwygodniej czy też skacze się o niebo dalej.

Co innego, jeżeli mówimy o bounce'ach ze strafe'ami. Do nich sami dobieramy ile FPS'ów nam wystarczy (jeżeli za daleko skaczecie, zmniejszcie je).

+ aby wygodniej zmieniać FPS'y, polecam w konsolę wkleić formułkę /bind F4 "toggle com_maxfps 333 250 125" a także /cg_drawfps 1 abyśmy widzieli nasze FPS'y.

:)

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie tylko fpsy 125, 250. W rolę wchodzi jeszcze 333. Każdy glitch do którego potrzebny jest strafe zalecam /com_maxfps 333, gdyż na nich robi się je najwygodniej czy też skacze się o niebo dalej.

Co innego, jeżeli mówimy o bounce'ach ze strafe'ami. Do nich sami dobieramy ile FPS'ów nam wystarczy (jeżeli za daleko skaczecie, zmniejszcie je).

+ aby wygodniej zmieniać FPS'y, polecam w konsolę wkleić formułkę /bind F4 "toggle com_maxfps 333 250 125" a także /cg_drawfps 1 abyśmy widzieli nasze FPS'y.

ja mam stale 125 fps i kazdego jumpa moge ci zrobic ... +elevatory .

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

Zapraszam na serwer prywatny na 1.7 ;x to sie przekoanmy albo moge nagrac filmik ...

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

• Aive zmienił(a) tytuł na [Call of Duty] Jak zrobić "Strafe Jump" i kiedy go używać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...