Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wasze ulubione rpg

ProEloGamer3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ahh... szkoda, że widzę tu same gothic'i, skyrim'y i tym podobne... Moim ulubionym RPG'em jest Morrowind, Daggerfall i Skyrim. Grałem też w Oblivion'a, przeszedłem całego lecz jest najgorszy z serii The Elder Scroll.

Opublikowano

1. Wiedźmin 2: Zabójcy Królów - Moim zdaniem najlepszy RPG jaki kiedykolwiek powstał, system walki wysmienity, dialogi przezabawne, questy wymagajace no i bardzo dobrze zrobiony system rozwoju postaci: nic dodać nic ująć.

2. Gohic 2 - Również jeden z najlepszych RPG-ów, przed wiedzminem byl on najlepszy, dosyc duży swiat lecz nie na tyle by sie w nim pogubic ( tak jak w przypadku Skyrima gdzie bylo tyle misji pobocznych i róznych jaskiń/grobowcow do zwiedzenia ze się tego nie dało rady ogarnąć ) teksty również przednie az sie dziwie ze nastepne gothic-i nie powstawy w tym klimacie ( dużo by na nich zarobili ;p )

3. Dragon Age: Początek - Nastepna swietna gra, podoba mi sie w niej to ze nie gra sie caly czas samemu tylko ma sie swój " Team " z kazdym członkiem mozna miec rózne relacje, dialogi smieszne, fabuła ciekawa i grafika również dobra

4. Gothc - Dobra gra grafika i system walki identyczny jak w dwójce fabuła dosyć ciekawa, dialogi tez smieszne, wiele niespodziewanych zwrotów akcji, jedyną wadą tej gry jak i dwójki jest to ze trzeba sie mocno nameczyc zeby odpalić je na nowszych OS-ach,

5. Risen - Gra nie tak dobra jak Gothic - 1/2 lecz bardzo dobry zastepca dla Gothica 3/4 ( Risen 2 niestety jest srednie )

6. Wiedżmin - System walki nie przypadł mi do gustu ale i tak to swietna Gra.

7. Tomb Raider (Ostatni) - ( jeżeli moge to nazwac to RPG-iem ponieważ w sumie zdobywa sie tam poziomy, rozwija umiejetnosći itp. )

tumblr_mwfeg45FIV1qk4cb3o1_500.gif

" Learn to treause your life because unfortunately, it can be taken away from you anytime. "

L

Opublikowano

Oczywiście Seria Gothic (prócz 4 części)- pierwsze RPG w które się zagłębiłem.*

Innym jest dosyć nietypowe RPG- Alpha Protocol.*

Polubiłem także Fallouta (Najbardziej Tactics, 3, New Vegas)

Z Wiedźmina najbardziej spodobała mi się pierwsza część, druga mniej.

Ze starszych spodobał mi się jeden tytuł, którego dokładnie nie pamiętam, ale było to bodajże "Jade Empire"*

Mass Effectem nie pogardzę. :)

*- Najlepsze <3

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

Seria the ellder scrols kojarzona ze Skyrimem :D

Zależy, jakie pokolenie ;)

Dla mnie to nadal Morrowind.

Niedawno przeszedłem Jade Empire i mogę polecić każdemu kto chce sieczkę, ale do prawdziwego Rolpleja trochę temu daleko.

Opublikowano

Kilka ulubionych RPG.

1: Gothic.

Gothic zajmuje u mnie pierwsze miejsce, gdyż jest pierwszym CRPG w jakie zacząłem grać. Dodając do tego barwne dialogi, klimat w pierwszych dwóch częściach, do tego rozwój bohatera... Gra majstersztyk... Szkoda że od G3, Gothic był tworzony już nieudolnie... Czy będzie odrodzenie Gothica? Mam nadzieje!

2: Fable Zapomniane Opowieści.

Drugi CRPG w jaki zagrałem po Gothicu. Co mnie urzekło w tej grze? Możliwość rozwoju bohatera! Albo tworzysz bohatera dobrego albo złego... Do tego umiejętności dostosowane pod charakter bohatera, i opcje wyboru questów czy decyzje podejmowane w grze. Jedyna wada? Bardzo krótka.

3: Star Wars Knights Of The Old Republic.

Pierwsza gra od Bioware, w jaką zagrałem i szczerze? Mistrzostwo! Historia opowiedziana perfekcyjnie, walki niesamowite i do tego kreacja bohatera też bardzo dobra. Najpierw zaczynamy jako zwykły szary żołnierz, zwiadowca lub złodziej. Potem kończymy jako jedi!

4: Kingdoms Of Amalur: Reckoning.

Godny rywal dla Fable... Tylko gdyby gra była tak samo promowana jak ME3, byłby duży sukces. Tak to koniec tylko na kilku DLC i nic więcej. Szkoda bo świat Amalura jest niesamowity...

5: Mass Effect.

Taki dojrzalszy KOTOR już... Ale lepszy i więcej akcji! Tylko gdyby nie spieprzono sprawy z ME3 rok temu, gracze mogli by z dumą uznać ME3 za najlepszą grę roku... Niestety tak się nie stało. Multiplayer powoli umiera już, gdyż nie ma aktualizacji od marca...

Opublikowano

1: Gothic to było to pamiętam 1 część z gazety wyborczej to były czasy :P nawet w szkole się myślało cały czas o tej grze klimat górniczej doliny był nie do przebicia

ta muzyczka największy klimat którego nowym RPG brakuje takim jak np skyrim gra jest nawet niezła tylko brakuje tego czegoś chodzenie cały czas po jaskiniach żeby zarobić nie czuć tego czegoś :D

2: Fable the lost chapters To cudo bajeczna grafika i muzyka tworzyły razem z fabułą niezapomniane przygody od małego dziecka do potężnego bohatera np złego maga lub dobrego wojownika to było coś

3: Jade Empire nikt nie podał tej gry a to przecież najlepsza w swoim rodzaju te przygody klimat świetne szybkie walki przeróżne style

grając w jade empire czułem jakbym był mistrzem sztuki walki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...