Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wasze ulubione rpg

ProEloGamer3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Wiedźmin

2. The Elder Scrolls

3. Gothic

Krótka lista ;d

@DOWN

Cała seria. Chyba jasne, nie? ;d

challenger.png

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1. Wiedźmin

2. The Elder Scrolls

3. Gothic

Krótka lista ;d

Tylko że pod The Elder Scrolls znajduje się 5 tytułów :)
Opublikowano

Najbardziej przypadła mi do gustu seria gothic,w takiej kolejności:

1) Gothic 2 Noc Kruka

2) Gothic 1 (Ewentualnie z nieoficjalnym modem Mroczne Tajemnice)

3) Gothic 3

W dodatek do trójki nie grałem,w Arcania a Gothic Tale także nie miałem okazji zagrać.

Opublikowano

Najbardziej lubię serię fallout, zwłaszcza dwie pierwsze części. Baldur's Gate jest również godne uwagi. Jeszcze warto wspomnieć o Gothicu (pierwsze dwie części) oraz Wiedźminie.

Opublikowano

Gothic!Gothic!Gothic! najlepsza 1 część,potem 2 no i trzecia trochę zwalona ale jest.No i Arcania, ale staram się żyć jakby jej nie bylo.

Opublikowano

DARK SOUL , - Trudność , zajebistość , fabuła''brak'' ;) , wkurwienie (za każdym wyłączeniem tej gry) , satysfakcja po przejściu danego bossa , nie liniowość ( w pewnym sensie )

GOTHIC II NK . Trudność , zajebistość , fabuła, nie liniowość grafika <3 po prostu jeden z tych rpg który pozostanie w moim sercu (dark souls też)

liczę na rozwinięcie dla czego lubicie dany tytuł gry .. Pozdro

damjian.png

Opublikowano

1.Fallout NV

2.Fallout 3

3.Wiesiek 2

4.Stalker Shadow Of Chernobyl

5.Dark Messiah of Might and Magic(Lekko chuyowe bo nie ma otwartego świata)

graphic.png

Budowniczy
Opublikowano

Seria ,,The Elder Scrolls,,

Diablo III

Wiedźmin 1,2

Fallout Seria

STALKER Seria

Gothic I, II, III

No i to tyle, jak narazie, wychodzi dużo gier RPG, więc jest na co czekać ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Gothic 1 gothic 2 i noc kruka, Dalej to już porażka Gothic 3 wyglądał dobrze jak na 2006 rok ale uciekł klimat orkowie zaczęli gadać zamiast bić ludzi odrazu to jeszcze gadają. To mnie najbardziej zniechęciło kolejną sprawą są umiejętności beziego. Nie da się podciągać i nurkować i to nie realne podskakiwanie w miejscu. G 1 i 2 cenię sobie nie za grafike tylko za fabułę. Nie rozumiem poco w g3 Pojawiły się smoki które można zabić bez oka innosa. A o gothicu 4 już nie wspomnie ładnie wygląda ale nie ma o czym rozmawiać nawet system rozwoju postaci zepsuty do reszty.

Opublikowano

1.Wiedzmin 1- Przeszedłem ok 20razy i mi się nie nudzi, nie miałem okazji w 2 zagrać;/

2. TES V Skyrim- Ok, nie ma co narzekać.

3. Gothic 2/3- Jest fajna fabula mi sie podoba, ale 4 zjebali na maxa.

Opublikowano

Gothic I (klimat górniczej doliny jest według mnie nie do przebicia. Żadna następna część Gothica nie była tak dobra. Na drugim miejscu i tak dałbym trójkę. Druga część za wyjątkiem dobrej NK nie powinna ujrzeć światła dziennego, a wystąpić w pierwszej części, która mimo wszystko była dość krótka)

TES:Morrowind (jednak widać, że gra się zestarzała całym "systemem")

WIedźmin I

Fallout (cała seria IMO genialna)

Fable I

Plancescape:Torment

Mass Effect

Opublikowano

Gra, która na zawsze pozostanie w moim sercu to Gothic. Seria umarła wraz z nadejściem Arcanii. [*]

Łączyła w sobie wyśmienitą fabułę, jak na tamte czasy świetny system walki. Wszystko w niej było cud miód. Na zawsze.

Kolejna gra to Fable: Zapomniane opowieści. Mimo iż nie wywarła na mnie takiego wrażenia jak Gothic, to bawiłem się w nią długimi godzinami. Sam sposób wykonania, zastosowane rozwiązania w grze - można by tak wymieniać długo, ale na pewno warto w nią zagrać. Grafika jest nadal ładna.

Na pewno bardzo długo grałem w Two Worlds i Two Worlds II. Obie gry nadal są jednymi z moich ulubionych, czekam niecierpliwie na kolejną część. Warto zagrać dla wszystkiego co w tej grze się znajduje. Posiada tryb multiplayer, dość ciekawy i przyjemny.

The Elder Scrolls: Skyrim. Nie grałem w poprzednie części, gdyż piątka całkiem mi wystarczyła. Gra jest całkiem świeża, więc pewnie wiecie co jest w niej najlepsze. Dodając oczywiście tysiące modów.

Wiedźmin. Gra najbardziej epicka, najlepiej stworzona, najciekawiej zrobiona fabularnie. Wszystko mnie w niej urzekło, poczynając od systemu walki a kończąc na epickiej fabule, która może być tworzona przez nas (kończysz grę na jeden z kilkunastu sposobów). Nawet sporo misji ma kilka rozwiązań, które wpływają na to jak zakończymy grę. Jestem wielkim fanem twórczości Sapkowskiego, głównie właśnie sagi Wiedźmina - dlatego też ubóstwiam grę, która została wykonana przez prawidłowe studio. CD Projekt każdą grę robi by cieszyć graczy, a nie dla pieniędzy (głównie dla pieniędzy, tak jak robią to poniektóre firmy).

Nic mi więcej nie wpadło do głowy. Warto zagrać w każdą z tych gier. Rozpisałem się, bo i było o czym pisać. Dzięki za przeczytanie.

challenger.png

Opublikowano

Wiedźmin obydwie części, gra która jak dla mnie jest bardzo ciekawie stworzona, Jako jedyna ma to w sobie że nie moge się oderwać bo musze wiedzieć co się za chwile zdarzy (tzn dalszy ciąg fabuły), oprócz tego bardzo humorystyczne dialogi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...