Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wasze ulubione rpg

ProEloGamer3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie i dlaczego ?:)

U mnie nieco trudno to określić, ale można podyskutować.

Na pewno ulubioną moją serią jest Mass Effect, za całą fabułą i uniwersum świata. Czekam na nowe części, szkoda że na razie nie z tymi samymi bohaterami :((

Uwielbiam też Wieśka, za humor, klimat, z którego nie można się wyrwać i przechodzi się wielokrotnie.

Fable za przyjemność otoczenia i otworzenia mi oczy na ten gatunek, zakochania się w nim <33

Skyrim i Gothica za nieliniowość, możliwość chillout gry, chodzenia i "odwalania :)".

1378417167-U962219.png

by Maxiu

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

SKYRIM! Moje pierwsze prawdziwe RPG które wciagnelo mnie do swojego rozległego świata na setki godzin. Nigdy mi się nie znudzi i kropka. . .

Opublikowano

cala seria gothic, procz 4 ;)

i jeszcze spellforce, to taka strategia-rpg

wiedzmin w sumie tez .

Opublikowano

Star Wars Knights of the Old Republic 1/2. Najlepsze moim zdaniem RPG w jakie grałem. Potem Fable, które grałem na samym początku mojej historii z RPG`ami. :)

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

W jedyne rpg jakie grałem to Sacred Gold (polecam mimo grafiki), Skyrim (nadal gram), Mass Effect 2 (za dużo cutscenek jak dla mnie), Morrowind (po 5 minutach się zgubiłem), Gothic 2 (przeszedłem całego) i to chyba wszystko.

Wszystkie z powyższych polecam kupić bo drogie nie są (prócz Skyrima za którego trochę trzeba zapłacić).

Edit

Grałem jeszcze w Fable ale znudziła mi się po kilku godzinach gry. Może jestem nie ogarem ale biegałem cały czas i szukałem sklepu ze zbroją - bezskutecznie.

Opublikowano

Baldur's Gate 1 jak i 2 część. Klasyk wszystkich RPG. Miażdży fabułą i klimatem. Jest to jedna z najlepiej ocenianych gier pomimo słabej grafiki. Polecam wszystkim fanom RPG.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Jednym RPG które mnie wciągło to Skyrim. Bardzo rozwinięte i rozbudowane. Fabuła dobra a zwłaszcza PVP. Szukanie,znajdywanie i walczenie to coś co lubię

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

M&B ^^ (choc to crpg) a zwlaszcza warband z femp

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Moją ulubioną grą, a właściwie serią jest Gothic, ponieważ zawiera w sobie świetną fabułę oraz oprawę graficzną.

Pierwsza część danej serii zachwyciła mnie niesamowitym klimatem, jaki panował w Górniczej Dolinie, wyobraźcie sobie: "Trwa wojna, król jest bezradny, a wy tkwicie w dolinie, która opanowana jest przez więźniów i niebezpieczne stwory, które są w stanie obudzić potężnego demona, a jeśli do tego dojdzie, to jesteście zgubieni".

Druga część zachwyciła mnie swoim rozbudowanym światem, który w przeciwieństwie do tego z pierwszej części, wydawał się ogromny!

Do tego doszły takie rzeczy, jak:

- wspaniałe rozwinięcie fabuły

- ilość zadań do wykonania

- różnorodność przeciwników

- różnorodność postaci podocznych

- ogólna ilość wątków

Jeżeli mam być szczery, to nie 3. części nie doceniłem na samym początku, dopiero z czasem przekonałem się, iż jest to wspaniałe arcydzieło ( nie jestem pewien, czy wyrażenie: "wspaniałe arcydzieło" nie jest przypadkiem pleonazmem, ale trudno... ), które powinno na zawsze zapisać się w historii gier komputerowych.

Wielki świat, potężna ilość zadań do wykonania ( faktycznie, wiele z nich było do siebie podobnych, ale mniejsza z tym ) i sam fakt, iż w końcu znajdujemy się na kontynencie, o którym była mowa w 1. i 2. części. Całość mnie po prostu powaliła na ziemię, a następnie wyszedł samodzielny dodatek, który trochę popsuł moją opinię o serii Gothic, ale po zainstalowaniu miliarda patch'y, ponownie stwierdziłem, iż jest to po prostu: THE BEST GAME EVER!

Oczywiście 4. część i dodatek do niej, to jakaś parodia, a nie Gothic.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Cała seria Gothica od 1-4, może w 4 opowieść nie co odbiegała od poprzednich części, ale i tak był dobry klimat, więc jej absolutnie nie wykluczam.

Wiedźmin I, jedna z najlepszych gier pod względem fabuły/klimatu/rozgrywki kiedykolwiek grałem.

A z takich MMO, to będzie na pewno Cabal Online.

Opublikowano

Na pierwszym miejscu Wiedźmin 1,2 za swój nie powtarzalny klimat i zajebistą fabułę.

Na drugim miejscu co innego jak Skyrim, oczywiście za wolny świat i możliwość "bawienia się"

Mam jakoś chęć zabrać się za Mass Effect, może to on zmieni moje podejście do RPG

2d96yqp.jpg

"TO JEST NOWY SORT STYLU!"

Opublikowano

Star Wars Knights of the Old Republic - W to się kiedyś grało, tyle razy przeszedłem tą grę że nie jestem w stanie zliczyć, wiele godzin spędzonych i warto było, już nie robią tak dobrych RPG z wciągającą fabułą.

Seria Mass Effect też była w porządku, przeszedłem kilka razy wszystkie części.

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...