Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komputer :) kilka pytań

Moswadkhalab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepszy gfx... Mało powiedziane... Szykuj się na wstrząs kieszeni. Dobry gfx do gier to 400-3000zł + więc ;) + do tego nowy zasilacz jeśli by nie starczał, nowy procek... na I7 nie licz, I5 też nie, I3... Może.. Podaj model MOBO <płyty głównej> bo nie wiem jaką masz podstawke LGA czy AM, jeśli LGA to możesz kupić jakiegoś I3 używke za 300-400zł, jeśli AM3+ to możesz śmiało kupić AMD Phenom II x4 965 Black Edition - ten procek przy dobrej platformie równa się z I7 :) A i się kręci bardzo dobrze, ja przy standarowdym chłodzeniu ciągłem do 4.0ghz, a przy moim do 4,4ghz :) Więc... Podaj mi model płyty głównej i twój budżet żeby nie przesadzić.

Proponujesz koledze, wymiaę praktycznie całego kompa, a nie o to chodzi

Póki co, Wot, korzysta tylko z jednego rdzenia, więc bez przesady ;)

Co do pamięci, oczywiście masz racje. Dwie rózne pamięci (chodzi o taktowanie) powoduje, że bedzie "chodziło" z parametrami tej słabszej :(

Sam musisz zdecydować,wymiana "całej" pamięci lub dokupienie, bo nie wiem o jakiej sumie mówimy.

test

Opublikowano

Vaxus - tak proponuję wymianę prawie całego wnętrza, ale to nie jest tylko pod WOT'a to jest ogólnie już do gier, żeby ugrać coś w Crysis'ie, albo w BF'ie trójce, żeby nie oglądać pojedyńczych kwadracików itd. etc. złożenie kompa jedno, budżet drugie, ale dobranie odpowiednich parametów ;) Ja bym mu proponował wymianę mobo, na ddr3 z conajmniej taktowaniem 1333mhz, i podstawką najmniej LGA 1155, albo AM3, i złączem PCI'e 2.0 i 3.0 wtedy sobie pogra w co mu się podoba, na FHD/HD medium/high/ultra high, ale to jeśli kieszeń na to pozwoli, jeśli nie niech kupi sobie 4gb dobrej pamięci <Polecam Patriotic> z takimi samymy taktowaniami i będzie git myślę ;)

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

myślałem nad kupnem dwóch sztuk http://allegro.pl/nowa-pamiec-ram-hynix-2gb-ddr2-pc2-6400u-800mhz-fv-i3429081290.html płyta z tego co wiem może utrzymać 2x po 2GB z 800mhz. oto ona.

http://s6.ifotos.pl/img/mainboard_neeaqpr.png

wot na maksymalnych ustawieniach ma bodajze 3gb minimum pamieci ram.

Czy lepsza karta graficzna od tej co mam teraz, spowoduje, że będe mógł grać w gry na wyższej jakośći? między innymi w wocie.doradzicie mi jakąś dobrą nie za drogą?

I czy mój procesor jest wystarczający do takiej gry? nie znam się zbytnio na tym.

i mógłby mi ktoś jeszcze wyjaśnić o co chodzi z zasilaczem? serio jestem zielony :O reszte lajków dam jutro, bo limit ;]

Opublikowano

Do Twojej płyty świetnie nadaje się procesor AMD Phenom II 945 koszt procka nowego to góra 300zł ;> tutaj masz link nawet

http://allegro.pl/procesor-amd-phenom-ii-x4-945-4-rdzenie-3ghz-box-i3450031529.html

, ale rozumiem, że nie potrzebujesz wymiany procka tylko ramu, więc co do ramu. To ten który Ty podałeś trzyma linie więc możesz śmiało kupić, zasilacz... Podaj mi moc Twojego zasilacza i zaraz coś wymyślimy.

Opublikowano

jak to sprawdzić? :D a ten procesor co posiadam nie nadaje się do gry na wysokich? lub na tak jakby wyzszych srednich?

i jakąś kartę graficzną mi poleccie lepszą :P

nie mam zbytnio możliwośći do rozkręcenia teraz komputera.

z tego co widzę program CPU-Z pokazuje mi, że mój procek ma 2214,05 mhz czyli 2,2ghz taki starcza?

Opublikowano

No zasilacz możesz sprawdzić tylko przez rozkręcenie komputera. Nie, że procek się nie nadaje, procek sam w sobie nie jest zły, ale... Nie oszukujmy się... :D Ten Twój przy tym wypada o niebo lepiej, ale starczy, co do karty graficznej.. To właśnie potrzebuję Twój zasilacz wtedy coś uszyjemy na miarę max 350zł.

Opublikowano

@Topic Możesz spróbować podkręcić pod zespoły np. procesor :

@OffTop jak już o komputerach to i ja mam pytanko co lepsze karta graficzna 1gb ddr 5 czy 2gb ddr3 ?

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Karta 1 gb ddr 5, bez dwoch zdan.

Drugie pytanie. Nie, nie musi byc rowno. ddr oznacza "nowosc" pamieci i co za tym idzie szybkosc.

Napisz co chcesz wymienic i ile kasy masz na to.

test

Opublikowano

• Moswadkhalab -Wymień jaki masz budżet i Ci zaraz doradzimy co zostawić, a co wymienić, nie jeśli masz ram ddr2 to nie musisz mieć karty ddr2, najlepszym, ale i drogim rozwiązaniem będzie gddr5, lecz możemy też Ci doradzić jakąś gddr3 :) Tylko wymień jaką masz kieszeń.

Opublikowano

to zależy, głownie mi chodzi o to aby grało się komfortowo, nie koniecznie na wszystkich najwyzszych ustawieniach, tylko zeby to wyglądalo bardziej realistycznie niż na minimum. i oczywiscie też nie płacic jakiś kokosów.

Opublikowano

Niestety, musisz sam zdecydowac.

Najtaniej, to jak dokupisz pamiec, 2 gb lub calkowicie nowa 2 x 2 GB ( jakas szybka)

Mozesz tez:

- kupic karte graf. ale (prawdopodobnie) bedziesz tez musial kupic zasilacz,

- procesor

- cala plyta

Ja osobiscie kupilbym najpierw pamiec i zobaczyl jak to chodzi. Jesli "slabo" dokupujesz reszte.

1. Pamiec

2. Karta (zasilacz)

3. Procek

...

ja mam Geforce 8600 2GB ramu i co bitwa ładuje się w 5s ;) czasami krócej.

Czas, ktory podalem, to czas z koncowym odliczaniem :)

test

Opublikowano

a wyjaśni mi ktośo co chodzi z tymi moimi teksturkami? zainstalowałem sobie tekstury 25% (gorszych nie chcę) i przy logowaniu siędo gry zacina mi się na odświeżaniu modułów i tak ciągle :/ pomoże ktoś?

Opublikowano

Moze byc to konflikt z innymi modami. Usun mod_res (zawartosc) i wgraj od nowa.

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...