Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy technologia rozwinie się mocno za 50 lat ?

Tychus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a co my wróżki jesteśmy? napewno sie rozwinie, zobacz jak było 20 lat temu i jak jest teraz i pomyśl jak będzie za następne 20 lat, jak dla mnie to już sie dobrze rozwineła

Opublikowano

Z roku na rok będzie się rozwijać coraz szybciej

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Nie sądzę aby rozwinęła się tak bardzo,jak przez ostatnie 50 lat.Trochę mniej rzeczy zostało już do odkrycia.

Myślę jednak,że w niektórych kierunkach na pewno się rozwinie.Może nawet zastosowany zostanie jakiś nowatorski pomysł na transport.

Opublikowano

nie.

troche napewno się rozwinie ale napewno nie tak jak przez ostatnie 20 lat, polecam logicznie pomyśleć, obecnie żeby w 100% ogarnąć którąkolwiek dziedzine przez człowieka ile trzeba poświęcić na to czasu, technologia będzie się coraz wolniej rozwijać z powodu swojej ogromnej obszerności i wiedzy którą trzeba pojąć.

Opublikowano

Obecnie nasza cywilizacja jest prawdopodobnie w skali kosmicznej na samym początku rozwoju. Jeszcze ogrom rzeczy do odkrycia przed nami, ale na to potrzeba setek czy tysięcy lat, nawet przy zwiększającym się tempie rozwoju. Myślę, że za 50 lat będziemy mieli udoskonalone obecne technologie, ale niezbyt dużo ważnych nowości.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Myślę, że rozwinie się tylko nie tak w szybkim tempie jak dotychczas.

Pierwszy samochód który był produkowany masowo czyt. seryjnie powstał a raczej zaczęła się jego produkcja w 1908, od tego czasu minęło 105 lat.

105 lat temu moce silników miały ok 20 km, dziś w najszybszym produkowanym seryjnie samochodzie mamy 1200 km.

Przykład na motoryzacji, można tak wypisywać wiele przykładów.

Chciałbym dożyć pory gdy telefony będą takie jak np. w filmie pt. Iron Man, samochody NIE " będą latać " i drogi w Polsce będą bez dziur.

; *

Opublikowano

auta bedo se fruwac

A tak na serio, to nie wiem - rozwinie się na pewno, jednak czy tak mocno jak to pokazują w filmach - latające samochody, telefony z kosmosu tego nie wiem.

Opublikowano

Ludzie z roku na rok jest co raz lepsza technologia, a co dopiero za 50 lat? Napewno duuużo się zmieni. Rozwija się w szybkim tempie i będzie się rozwijać szybko.

Opublikowano

patrząc na to, jak rozwinęła się technika przez ostatnie 20 lat, to za 50 człowieku...
Może nawet będzie maszyna do teleportacji? Kto wie!

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Gry bedzie mozna pomylić z prawdziwością.

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Nie sądzę aby rozwinęła się tak bardzo,jak przez ostatnie 50 lat.Trochę mniej rzeczy zostało już do odkrycia.

Myślę jednak,że w niektórych kierunkach na pewno się rozwinie.Może nawet zastosowany zostanie jakiś nowatorski pomysł na transport.

skąd wiesz co zostało odkryte a co nie? Skoro coś nie zostało odkryte to o tym nie wiemy nie? ziąąą....

@Top

według mnie bardzo się rozwinie, tak, że afryka nie będzie już 3 światem tylko normalnym i będą tam mieć internety :D

Opublikowano

o Kurwa, a co będzie na tym forum za 50 lat? dziennie XXXXXXXXXXX banów.

@Topic.

Na pewno się coś zmieni, chociaż nie będzie to takie przełomowe jak 20 lat temu ;)

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

@up

Wow, to EA musi stworzyć serwery na Afrykę.

@top

Będzie wszytko cacy, ludzie będą mieć wszystko w palcu i wgl. A co do telefonów, jak będą robić mocne "kład kory" i miały dużo ramu, to jakby poprawili jedną rzecz, to byłoby super.( Mowa tu o baterii.)

Opublikowano

skąd wiesz co zostało odkryte a co nie? Skoro coś nie zostało odkryte to o tym nie wiemy nie? ziąąą....

Nie piszę,że to wiem,ale piszę,że na pewno zostało mniej.Skoro coś zostało odkryte,to jednocześnie zmniejsza się ilość rzeczy do odkrycia.

Opublikowano

Za 50 lat technologia rozwinie się na tyle mocno że minimalizacja osiągnie pewniej stan w którym auta będą przenośne w breloczku, na pewno będą jakieś nowe alternatywne paliwa i środki transportu a medycyna będzie pozwalać odnowić cały organizm lub zmodyfikować do własnego widzimisię jak edytory w mmorpg xD. Dojdzie też kolonizacja planet układu słonecznego o ile nie wymyślą jakiegoś ultra transportu typu napęd nad przestrzenny bo bez tego lecieć parę mln lat to by nie dało rady :D

W ciągu kolejny 20-30 lat jestem pewien jakiejś większej wojny na świecie o zasoby które się kończą, nie mówiąc że z głodu i braku wody może za 10 lat wymrzeć jakieś 1-2 mld ludzi - info z programów discovery xD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Na świecie tak, w Polsce nie :)

W końcu dziury w drodze będą tak wielkie ze się zapadniemy pod ziemię.

Jeżeli rządy kolejnych polityków będą takie jak są dzisiaj to Polska zostanie sprzedana.

Będziemy niewolnikami niemców, albo kij wie kogo.

Postęp technologiczny w Polsce to kwestia warta wyśmiania.

Teraz nie potrafimy sobie poradzić z Dreamliner'ami,

więc nasze zacofanie sięga rzędu 100 lat za murzynami ;)

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Pewnie tak ;) Popatrzmy 50 lat do tyłu i na teraz, jest różnica?No właśnie... pewnie będzie tak za kolejne 50 lat.

Ciekawi mnie tylko, co wtedy będzie modne i jakie gry będą popularne.

Opublikowano

Też pytanie.. Oczywiście, że tak! Zobacz co było 50 lat wcześniej a co teraz mamy. Bardziej jednak stawiam na ulepszanie dotychczasowych osiągnięć (czyli jak TV ma np. 1920x1080 to za 50 lat ile mogą mieć.. 58000x37700 :P).

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...