Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mocny taki sprzęt?

azuspl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie starczyłby mi taki sprzęt aby pograć w BF3 na ultra? ;)

Karta Graficzna:ASUS GeForce GTX 660 Direct CU II 2048 MB DDR5 PCIe 3.0 DP

Procesor: AMD FX-6350 - 6 Rdzeni - 3,9 GHz (Piledriver) - AM3+ box+ Mnożnik+Można podkręcić do 4,2GHz

Chłodzenie do procesora: Silentium.pc spartan (co o tym myślicie?)

Obudowa: Zalman Z9 Plus

Ram: Kingston HyperX Blu DDR3-1600 - CL9 - 8GB

płyta główna: ASRock 970 Extreme3 R2.0 - AMD 970 - Socket AM3+

Jak myślicie mocny taki sprzęt? Nic nie będzie zawadzać niczemu? Ponieważ taki komputer sobie zamierzam kupić i nie wiem czy all będzie zgodne :)

I jeszcze jedno pytanie gry bd na tym chodzić przynajmniej na średnich typu bf3 itp.?

Opublikowano

Ale i tak nie zamierzam zmieniać tego fx mi się też bardzo podoba i chce go kupić :)

A masz już oficjalne wymagania bf4 ?

Nie ma wymagań bf4..

Opublikowano

BF 3 na ultra powinien pójść a wymagań 4 chyba jeszcze nie ma więc nie umiem się wypowiedzieć.

Opublikowano

Ale i tak nie zamierzam zmieniać tego fx mi się też bardzo podoba i chce go kupić :)

Nie ma wymagań bf4..

To po co zakładasz temat jak wiesz że nie ma wymagań bf4 ?

Wyżej dałem link z testem gtx 660 w grach.

Opublikowano

I napsizcie mi jeszcze czy to chłodzenie nadaje się do procesora bo mam podejrzenia xD

To po co zakładasz temat jak wiesz że nie ma wymagań bf4 ?

Wyżej dałem link z testem gtx 660 w grach.

Czytaj dokładnie... tam pisze bf3 -,-. A nie bf4 ..

Opublikowano

Zaraz ci wszyscy nagadają że fx się do niczego nie nadaje a wcale tak nie jest sama niedawno kupiłam fx 6300 i jestem zadowolona.

Masz poczytaj sobie: http://pclab.pl/art53387.html

Nie tyle, że do niczego się nie nadaje, a wymaga dużo papu, nie oferuje wysokiej wydajności na stocku, a do podkręcenia potrzebna płyta 300zł+ i chłodzenie. A co w tej samej cenie u Intel'a ? i5 3470 + MSI B75MA-E33.

Do grafiki... Photoshop na razie korzysta z jednego wątku (a tu zawsze Intel wygrywał), nieco inaczej przy videło, skomplikowanych obliczeniach.

Chłodzenie NIE NADAJE SIĘ ABSOLUTNIE DO O/C - właściwie to na starcie jest do wymiany, bo będzie wyć.

Zestaw, który podałeś kosztuje więcej niż 1800zł ^.-

Używka rozumiem ?

Opublikowano

I napsizcie mi jeszcze czy to chłodzenie nadaje się do procesora bo mam podejrzenia xD

Czytaj dokładnie... tam pisze bf3 -,-. A nie bf4 ..

Pisałeś "Witam mam pytanie starczyłby mi taki sprzęt aby pograć w BF4 na ultra?"

Zobacz link i będziesz wiedział co ci zadziała na tej karcie graficznej, a nie co chwile pytasz się o kolejną grę.

A co do coolera to :Kompatybilność: Socket 775, 1155, 1156 więc raczej do tego AMD nie pasuje. A tak poza tym to chłodzenia tej wielkości są jeszcze gorsze od boxowego chłodzenia. Jak już zmieniać cooler to najlepiej na coś jak SilentiumPC Fortis HE1225.

Opublikowano

Nie tyle, że do niczego się nie nadaje, a wymaga dużo papu, nie oferuje wysokiej wydajności na stocku, a do podkręcenia potrzebna płyta 300zł+ i chłodzenie. A co w tej samej cenie u Intel'a ? i5 3470 + MSI B75MA-E33.

Do grafiki... Photoshop na razie korzysta z jednego wątku (a tu zawsze Intel wygrywał), nieco inaczej przy videło, skomplikowanych obliczeniach.

Chłodzenie NIE NADAJE SIĘ ABSOLUTNIE DO O/C - właściwie to na starcie jest do wymiany, bo będzie wyć.

Zestaw, który podałeś kosztuje więcej niż 1800zł ^.-

Używka rozumiem ?

Nie wiem za bardzo całkiem ile kosztuje ale wiem że mnie na nią stać i nie jest to używka kupuje komputer po częściach.

Dobra dzięki za podpowiedzi co do chłodzenia

Pisałeś "Witam mam pytanie starczyłby mi taki sprzęt aby pograć w BF4 na ultra?"

Zobacz link i będziesz wiedział co ci zadziała na tej karcie graficznej, a nie co chwile pytasz się o kolejną grę.

A co do coolera to :Kompatybilność: Socket 775, 1155, 1156 więc raczej do tego AMD nie pasuje. A tak poza tym to chłodzenia tej wielkości są jeszcze gorsze od boxowego chłodzenia. Jak już zmieniać cooler to najlepiej na coś jak SilentiumPC Fortis HE1225.

Dobra dzięki tam była literówka na początku..

A może być Silentium.pc spartan ? kumpel ma i pisał że dosyć dobry

Opublikowano

Zaraz ci wszyscy nagadają że fx się do niczego nie nadaje a wcale tak nie jest sama niedawno kupiłam fx 6300 i jestem zadowolona.

Masz poczytaj sobie: http://pclab.pl/art53387.html

W grach siedzących na CPU(i nie tylko) wydajność jest poniżej poziomu i3. Dolicz do tego koszty dobrej płyty, chłodzenia i mocniejszego zasilacza, a do takiej i3 wystarczy box i najtańsza płyta.

Witam mam pytanie starczyłby mi taki sprzęt aby pograć w BF4 na ultra?

Skąd mamy widzieć? Alpha działa tragicznie.

Opublikowano

Ale do fx dokupię spokojnie tą płyte główną jest specjalnie pod AM3+ chłodzenie do procka też mam więc jest ok a obudowa dobra zmieści się all do niej? ;) podobno mogą być w niej max 3 wentylatory

Opublikowano

Tak może być.

edit. Nawet jak wyjdą nowe procki od amd to i tak na nie będziecie narzekać :)

http://www.amd.com/us/press-releases/Pages/amd-unleashes-2013jun11.aspx

Puste ghz, słabe O/C i ta cena -__-

a teraz niespodzianka :

amd-phenom-iv-x12-170-procesor-specyfika

INTEL KUPA, NIE DOGONI xDDDDDDD

Ale do fx dokupię spokojnie tą płyte główną jest specjalnie pod AM3+ chłodzenie do procka też mam więc jest ok a obudowa dobra zmieści się all do niej? ;) podobno mogą być w niej max 3 wentylatory

Kupisz płytę, a jakie to chłodzenie ? Kolejne + 120zł.

Poza tym aż 200zł taniej masz ten zestaw ?

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=47795&s=77988&s=57752&s=67735&s=77271&s=76641

Opublikowano

Wszystko się spokojnie zmieści.

Ale na co mu ten FX pod gry z chłodzeniem la suszara ? :F ok podał spartana. Ale i tak Fortis to najlepsze rozwiązanie.

To jest procesor do konkretnych celów.

Opublikowano

On spytał czy mu się zmieści to powiedziałam i tyle. Jak chcę fx to niech kupuje jest to dobry procesor ale wszyscy na niego narzekają przeważnie ci co nie mieli z nim styczności jak wy :)

Opublikowano

On spytał czy mu się zmieści to powiedziałam i tyle. Jak chcę fx to niech kupuje jest to dobry procesor ale wszyscy na niego narzekają przeważnie ci co nie mieli z nim styczności jak wy :)

To jest dobry procesor (no na swój sposó B), ale można lepszy. Gdzie tu logika ?

Autorowi chodzi o gry. Poczytaj proszę o miejscach testowych procesorów ;).

Po prostu dobry podobno ten procesor pod gry a jest też 8 rdzeniowy 3,5GHz i nie wiem czy ten czy ta 8 rdzeniówka?

JEZU ! Do Was nie dociera, że gry i tak nie wykorzystują 4 wątki+ ? Weźmiesz FX 8320 a i tak i5 4670 w podobnej cenie będzie wydajniejszy. Phenom II to był procesor, a nie jakieś EFIKSY.
Opublikowano

Spójrz trochę w górę a zobaczysz że dałam mu stronę z testami w różnych grach należy uważnie czytać temat :)

Jak chcę kupić fx niech kupuje jest dobry. Jak chce niech kupuje intela. Ale czasami w intelu odnosi się wrażenie zawyżania cen ze względu na markę.

Opublikowano

Spójrz trochę w górę a zobaczysz że dałam mu stronę z testami w różnych grach należy uważnie czytać temat :)

No i gdzie widzisz przewagę tego procesora ?

Rozumiem, jak by był stówkę taniej, w cenie i3. Bo wtedy wydajność w niektórycvh grach wyższa, w niektórych niższa, ale spokój z brakującymi "rdzeniami" i wyborem karty graficznej.

Ale czasami w intelu odnosi się wrażenie zawyżania cen ze względu na markę.

Patrz posty wyżej, z których nic nie wynosisz. Jak AMD, to IMHO używki Phenoma + MOBO. Wtedy jej moc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...