Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim grać ? Jaka rasa/klasa etc. Odp. w temacie.

GordOnix ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma postaci takiej jak szukasz, ale najbardziej podpada pod to postac Control Wizzard. Typowy magik, dobry dps, kontrola tłumu, AoE, przydaje sie w Dungeonach. Z defem moze byc słabo, ale ma dobre stuny i na pvp bierzesz ludzi na odległość. Drugą taką postacia jest Gwf, walka w zwarciu, od biedy tanker, dobry dps.

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam , chciałbym sie zapytac kim polecacie grac , aby solo exp , pvp i pozniej latwo znalazl team na dungeony. Prosze o pomoc 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Osobiście polecam Ci łotrzyka , a jeśli lubisz walkę na dystans - strzelca (strzelec po 10 lv moze wyjmowac ostrza i po prostu być jak łotrzyk) ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka , jestem tu nowy ,gra mi się instaluje i pytanko kim zagrać , postać dobra do expa  na low i high lvl'u , dobra do "pvp"  ,myślałem nad zbrojnym strażnikiem a kontrolującym czarodziejem 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kim polecacie grać na samym początku?

Nie ogarniam tej gry.

Chciałbym postać która jest łatwa w ogarnięciu wszystkiego.

EXP, PVP, Bossy.

Najbardziej to EXP i Bossy.

Polecam łowcę strzelca :)  walka wręcz wprawdzie nie tak dobra jak u łotrzyka ale też koksi :P

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Nowicjusz
Opublikowano

Przyznam, że jak ostatnio grałam w NWO, nie było jeszcze Rangera/Strzelca, ale sądzę, że coś tam jeszcze pamiętam :P

Moja pierwsza i główna postać, jest elfim CW, z głównym kierunkiem, takim bardzo konkretnym na moce lodu. CW, może mieć mało życia (mój ma 22k ;c), ale jego atak, jeśli ma naprawdę dobrą budowę, może pokonać każdego ;) Głównie używam pocisku lodowego, oplatającej siły, tarczy, kradzieży czasu (jeśli walczę z głównymi przeciwnikami), lodowy nóż (moje ulubione, kiedy przeciwnik jest zamrożony!) i nagłej burzy. Osobiście najbardziej uwielbiam łapać przeciwników w wir, kiedy są w powietrzu strzelać pociskami, a kiedy upadną, zamrażać/kraść czas, następnie znowu to samo z pociskami i na koniec lodowy nóż :>

Więc, CW odpada w łatwych budowach, ale dla wymagających, jest idealny! :D

gc2banner2.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Siemka

Szukam postaci z dużym dmg której idzie w expie jak i pvp.

Oraz taką którą łatwo zarabia się diamenty astralne

Najłatwiej jest z CW. Kosmiczny dmg z małą przeżywalnością bez skupienia na tym, co się robi. Jednak zawsze brany na instancje.

Opublikowano

Najłatwiej jest z CW. Kosmiczny dmg z małą przeżywalnością bez skupienia na tym, co się robi. Jednak zawsze brany na instancje.

CW ? Nie bardzo wiem o co chodzi ;p podasz pełną nazwe klasy ?

Opublikowano

CW ? Nie bardzo wiem o co chodzi ;p podasz pełną nazwe klasy ?

CW to mag. Jeżeli chcesz się zapoznać jeszcze z jakimiś skrótami, to zapraszam do działu poradniki oraz na pierwszą stronę tematów w ogólnym dziale. Jeżeli nadal coś będzie niejasne, to śmiało załóż nowy temat. i wszystko krok po kroku się wyjaśni. ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać kim grać i jaka rasę wybrać. Chciałbym postać aby solo exp nie byl nudny i później w pvp nie było najgorzej, zależy mi również aby później łatwo znaleść drużynę na dangeony. Z góry dzięki za pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Poszukuję jakiejś ciekawej klasy, mocnej na pvp, nie ukrywam że raczej pociągają mnie klasy dystansowe, nie koniecznie zależy mi na łatwym solo expie, zastanawiam się nad archerem i czarnoksiężnikiem, warte ? Czy mimo wszystko lepsza będzie jakaś inna klasa, nie dystansowa ? Jeżeli moglibyście od razu pomóc mi dobrać rasę do polecanej klasy to będzie miło, bo jestem totalny laikiem w tę grę.

Opublikowano

Witam. Poszukuję jakiejś ciekawej klasy, mocnej na pvp, nie ukrywam że raczej pociągają mnie klasy dystansowe, nie koniecznie zależy mi na łatwym solo expie, zastanawiam się nad archerem i czarnoksiężnikiem, warte ? Czy mimo wszystko lepsza będzie jakaś inna klasa, nie dystansowa ? Jeżeli moglibyście od razu pomóc mi dobrać rasę do polecanej klasy to będzie miło, bo jestem totalny laikiem w tę grę.

Mocne pvp? To CW. Wysokie dmg, ale papierowa obrona. HR nie polecam ze względu wymuszoną mobilność z nim. Chociaż zrobiony na bliski dystans dawał nieźle się we znaki. Nie wiem, jak jest teraz. A czarnoksiężnik ma fajny excape oraz silne skille.

Opublikowano

POszukuję postaci do przyjemnego expa, ciekawią mnie magowie, i strzelec doradzcie 

Z tego co czytałem i widziałem, to najszybsze postacie do expa to : Control Wizard, Rogal oraz ten Czarnoksiężnik Plagi, Tobie odpowiadają postacie magiczne, więc CW lub Czarnoksiężnik, ten pierwszy bardzo szybko traci hp, ten drugi może np. wyssać hp oraz skille powodują zabieranie hp przeciwnikowi.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszytskich serdecznie:) Mam pytanie dotyczące do postaci  dwurecznej  chodzi mi o to na co powinienem najbardziej zwracac uwage jakie itemy powinny zawierac staty i czy dobrym wyborem bd na 2 recznej zagrac krasnoludem? Jesli znajdzie sie jakas mila osoba chetnie pogadam na skype lub ts o tej grze bo dopiero zaczynam i z mam wiele pytan co do niej :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Witam wszytskich serdecznie:) Mam pytanie dotyczące do postaci  dwurecznej  chodzi mi o to na co powinienem najbardziej zwracac uwage jakie itemy powinny zawierac staty i czy dobrym wyborem bd na 2 recznej zagrac krasnoludem? Jesli znajdzie sie jakas mila osoba chetnie pogadam na skype lub ts o tej grze bo dopiero zaczynam i z mam wiele pytan co do niej :)

Powiem ci tak jest mnóstwo poradników jak zrobić sobie super wojownika np: http://www.mpcforum.pl/topic/987300-pytanie-rozwijanie-specjalisty-w-broni-dwurecznej/   lub  http://nigdyzima.all-riders.com/t11-build-specjalisty-od-broni-dwurecznej-dps-pvp wystarczy poszukać ;) . Krasnoludem no średnio szczerze na wojownika z dwuręczną najlepiej orka ale krasnolud i człowiek też mogą być :P .

• 6 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Prosiłbym o usunięcie tego tematu / odpięcie od poradnika "kim grać" lub aktualizacje, bo od dłuższego czasu nie jest aktualny i tylko wprowadza w błąd. Od 3 lat odkąd jest ten temat wiele rzeczy się zmieniło, a szczególnie ta tabelka na 1 stronie - ona jest całkowicie bezsensu (oceny od 1/5 - 5/5 nie sa dłużej adekwatne do klasy/rasy postaci). No i oczywiście o nowych klasach postaci nic nie ma (łucznik>czarnoksiężnik>palladyn). Pozdro!

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...