Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Manipulujący czarodziej - Pare pytań ;) Newbie

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, dopiero zaczałem gre i zdecydowałem się wlasnie na tą postać. Mam na razie 3 lvl, ale mam pare pytan:

- Czy ta postać to typowy mag? Czyli kosa w pvp, a z expem już trudniej?

- Czy to trudna postać? Ogarne ją? :D (zależy mi najbardziej na pvp)

- Dam rade zrobić misje bez większych problemów?

P.S Mój kumpel też chce zagrać i on by chciał zagrać jakimś ,,łucznikiem" która postać ma najlepiej wybrać? (prosiłbym też odrazu o jakiś poradnik, build... zeby dobrze budował tą postać, będziemy sobie pomagać w misjach :) )

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Siemanko, dopiero zaczałem gre i zdecydowałem się wlasnie na tą postać. Mam na razie 3 lvl, ale mam pare pytan:

Zostawiam Gordonowi :D

P.S Mój kumpel też chce zagrać i on by chciał zagrać jakimś ,,łucznikiem" która postać ma najlepiej wybrać? (prosiłbym też odrazu o jakiś poradnik, build... zeby dobrze budował tą postać, będziemy sobie pomagać w misjach :) )

Jeżeli chodzi o grę łucznikiem, to dużo ludzi się tym jara i czeka na nową własnie postać, którą ma być łucznik. Na oficjalnym forum są wzmianki na ten temat dość obszerne - ale kiedy taka postać miała by się pojawić, tego nikt nie wie. Ponadto można będzie go rozwijać na dwa sposoby, typowy archer, bądź nie tak bardzo dystansowiec. Jeżeli chcesz kogoś na odległość - znaczy kumpel, to albo mag, albo kapłan - a reszta ma raczej bliskie ataki.

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

@up

Ok rozumiem, co do tego łucznika, a czy jest jakiś ,,ninja" czy coś w tym stylu? (jeśli tak, to jak u niego wygląda pvp i exp?)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

1 - Można tak powiedzieć, choć w tej grze postacie są bardzo wyrównane w tym stopniu, większość zależy od Build'u.

2 - Nie rozumiem pytania, a dlaczego nie miałbyś jej ogarnąć ;) ?

3 - Praktycznie wszystkie Fabularne Questy (dungeony) możemy na spokojnie zrobić. Jeżeli miałem problemy, napisał na czacie " Anyone going to Dungeon" i napisałem jaki. I po 1 minucie zawsze ktoś się znalazł i pomógł.

xD 

Opublikowano

@up

Ok rozumiem, co do tego łucznika, a czy jest jakiś ,,ninja" czy coś w tym stylu? (jeśli tak, to jak u niego wygląda pvp i exp?)

Można uznać za taką postać rouga. DMG największy w grze, albo jeden z większych. Expi się samemu calkiem dobrze, czasami można mieć jakiś mały problem, ale raczej sie nie pada. A odnośnie pvp, to wiadomo, jak masz eq, to zmieciesz każdego. Bez eq też jest to postać jedna z najwyżej w tabeli.

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Odpowiem ci na wszystkie pytania w jednej odpowiedzi xD : Postać łatwo ogarnąć , jak chcesz mieć kose w pvp to polecam poszukać dobrego build'u , questy spokojnie sam zrobisz czasami możesz dojść do pt ludzie tu są przeważnie otwarci na takie propozycje . Co do kolegi polecam mu postać łotrzyk oszust to postać jest jedną z najlepszych w tej grze ^^ ;P

Opublikowano

Jednak nie zamykajcie, bo mam jeszcze pare pytań, nie będe spamu robił ;)

Co to są te misje dzienne? Obok minimapy mam jakieś pozostało 30 minut i +150XP

W ile się wbija ten 60 lvl? Jak się już wbije to co potem? Koniec gry? ;x

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Jednak nie zamykajcie, bo mam jeszcze pare pytań, nie będe spamu robił ;)

Co to są te misje dzienne? Obok minimapy mam jakieś pozostało 30 minut i +150XP

W ile się wbija ten 60 lvl? Jak się już wbije to co potem? Koniec gry? ;x

Dziennie questy możemy robić od 11 poziomu, jak się nie mylę , wciśnij na L i tam masz w dolnym prawym rogu. No i w daily questach chodzi o to, że musimy zrobić np 3 dominację PVP lub 2 potyczki/podziemia. Można je wykonywać co 24h. I co ważniejsze dostajemy za te questy diamenty, którymi się ogólnie handluje.

W ile wbija się ? Nie wiem, wszystko zależy od Ciebie. Ale dosyć szybko z tydzień, przy no-lifieniu być może wbijesz. Po 60 poziomie, ogólnie zaczyna się dopiero gra, dostaje nowe epickiego dungeony , daily questy, nowa arena pvp/pve - gauntgrym etc, oraz co ważniejsze nowe EQ, które nie jest tak prosto wydropić/ kupić.

150% np chwały, są to po prostu raty, np za dominację jak wiadomo dostaję się chwałę, to przy ratach dostaniemy jej więcej.

xD 

Opublikowano

I następne pytanko:

- Gdzie się można zaopatrzeć w miksturki? (pytam tak na wszelki wypadek, na razie zużyłem może z 2 miksturki xD)

- Czy przedmioty które nie są zidentyfikowane opłaca się na nie używać zwojów identyfikacji? Czy lepiej zostawić te zwoje na lepsze itemy? Można je gdzieś kupić w mieście czy tylko dropią? (Dropły mi itemki jakieś podczas gry, np. w kanałach u tych szczurów i nie wiem czy sie oplaca je identyfikować.)

- GordOnix, co do Twojego poradnika, w jakiej kolejności dawać skille? Czy to wszystko jedno? I wogóle, skąd mam wziąć 20 pkt umiejętności żeby rozwinąć do 3 poziomu? Jak na poziom dostaje tylko 1 ;/

- Punkty statusu dostaje się tylko co 10 lvli?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

I następne pytanko:

- Gdzie się można zaopatrzeć w miksturki? (pytam tak na wszelki wypadek, na razie zużyłem może z 2 miksturki xD)

- Czy przedmioty które nie są zidentyfikowane opłaca się na nie używać zwojów identyfikacji? Czy lepiej zostawić te zwoje na lepsze itemy? Można je gdzieś kupić w mieście czy tylko dropią? (Dropły mi itemki jakieś podczas gry, np. w kanałach u tych szczurów i nie wiem czy sie oplaca je identyfikować.)

- GordOnix, co do Twojego poradnika, w jakiej kolejności dawać skille? Czy to wszystko jedno? I wogóle, skąd mam wziąć 20 pkt umiejętności żeby rozwinąć do 3 poziomu? Jak na poziom dostaje tylko 1 ;/

- Punkty statusu dostaje się tylko co 10 lvli?

1 - Na obozowiskach u NPC kupisz lub w Enclave.

2 - Cały czas używaj, i te przedmioty (które uważasz za niepotrzebne) sellaj. Co do lepszych itemków , na większy poziom będą dropić inne zwoje identyfikacji.

3 - Trzeba dawać po kolei , ponieważ będą się stopniowo odblokowywać. Jak coś na 3 punkty w skil można dawać od 15 lub 20 rozdanych punktów.

4 - Tak ;) na 30 oraz 60 dostaniesz po 1 punkcie w all status.

xD 

Opublikowano

A u kogo można itemki posellać? Śmieci mi jakieś dropły i nie wiem gdzie to sellnąć :D A wogóle dostane zbroje na 10 lvl krytyk +42 itp. (dokładnych bonów nie pamiętam, ale to nagroda za misje jest, ta misja po tym jak odzyskałem korone) , ale zabierze mi 21 mocy i 21 odbicia, to co lepiej nosić?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

A u kogo można itemki posellać? Śmieci mi jakieś dropły i nie wiem gdzie to sellnąć :D A wogóle dostane zbroje na 10 lvl krytyk +42 itp. (dokładnych bonów nie pamiętam, ale to nagroda za misje jest, ta misja po tym jak odzyskałem korone) , ale zabierze mi 21 mocy i 21 odbicia, to co lepiej nosić?

U handlarzy , np tam gdzie kupujesz poty, można sprzedać normalnie dany przedmiot.

Chodzi Ci, co będzie lepsze ? 42 krytyk czy 21 i 21 odbicia ? szczerze obojętnie te bonusy nie mają aż takiego wielkiego znaczenia. Ale pamiętaj, najważniejsze bonusy [Ozdrowienie, moc, krytyk)

xD 

Opublikowano

Mam problem, wziąłem se te zadanie codziennie i według poradnika na forum dot. szybkich foundry i exp, wziąłem se tą misje parkour... tylko jak wejść na tą mape ;D

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Mam problem, wziąłem se te zadanie codziennie i według poradnika na forum dot. szybkich foundry i exp, wziąłem se tą misje parkour... tylko jak wejść na tą mape ;D

Wciskasz na K, i tam masz The Foundry, wciskasz to i w wyszukiwarce wpisujesz May's Trickjumping. I potem nawigacja pokaże Ci gdzie iść.

xD 

Opublikowano

Niestety ten cały parkour to gowno ;/ 40 minut straciłem i mi nie zaliczyło, dopiero jak zrobiłem jakąś inną misje polską, to mi zaliczyło i dostałem te diamenciki. A ile tych diamentów to już taka pokaźna sumka że można kupić coś na prawde dobrego? ;p

@Edit

Przegapiłem tego dubla.... Na szybko pisałem i stało się, sorry.

@Edit2

Marselo, dzięki za warna. Pozdrawiam ;)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Niestety ten cały parkour to gowno ;/ 40 minut straciłem i mi nie zaliczyło, dopiero jak zrobiłem jakąś inną misje polską, to mi zaliczyło i dostałem te diamenciki. A ile tych diamentów to już taka pokaźna sumka że można kupić coś na prawde dobrego? ;p

Jak możesz to nie dubluj.

Diamentami ogólnie się handluje, można kupić za nie wszystko. Tutaj masz poradnik, jeżeli chodzi tobie o zarabianie etc.

http://www.mpcforum.pl/topic/1006423-tut-zarabianie-diamentow-astralnych/

xD 

Opublikowano

A do kogo się szło w sprawie PVP? bo zapomniałem ;x

Na którym lvlu dostane towarzysza

I jescze jedno, o co chodzi z profesjami

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

A do kogo się szło w sprawie PVP? bo zapomniałem ;x

Na którym lvlu dostane towarzysza

I jescze jedno, o co chodzi z profesjami

wciskasz K i tam masz Dominacja PVP, lub w Enclave tam gdzie się trenuje umiejętności.

na 16

nie chce mi się teraz opisywać, ale powiem w skrócie rób dowództwo , bo najbardziej się opłaca, jak wbijesz 20 poziom (dowództwa) to na parę godzin, będzie Ci się robić 3k diamentów.

xD 

Opublikowano

Gdzie moge kupić ekwipunek na czarodzieja?? Chodzi mi o coś na ręce, pierścienie i na głowe bo nie mam tego i chciałbym se kupić ;x

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Gdzie moge kupić ekwipunek na czarodzieja?? Chodzi mi o coś na ręce, pierścienie i na głowe bo nie mam tego i chciałbym se kupić ;x

Za diamenty, to w ah (dom aukcyjny). Lecz na ogół nie opłaca się kupować itemków poniżej 60 poziomu, z EQ z Fabularnych questów, dungeonów spokojnie sobie poradzisz.

xD 

Opublikowano

Ja uważam odwrotnie, czasem warto zajrzeć sobie na ah i zobaczyć co tam jest bo może okazać się, że jest tam coś wartego uwagi :) Do tego itemki na te niskie lvl są bardzo tanie więc nikomu raczej nic się nie stanie jeżeli sobie zakupi troszkę eq i wyda na to z 500 AD a ma całe eq i o wiele łatwiej mu się będzie ekspić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...