Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Powrót do gry

killaz7531

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim, pewnie nikt z Was mnie tutaj nie kojarzy, bo przygodę w War Rock'u rozpocząłem w 2007 roku. Teraz po tych kilku latach zajawka na grę wróciła i kieruje swoje pytanie do całej społeczności MPC Forum - otóż opłaca się w ogóle kontynuować rozgrywkę? Oczywiście wszystko zacząłbym od początku z nowego konta, ponieważ kiedy zaczynałem grać miałem ~10 lat (można to zauważyć po poziomie pisanych przeze mnie postów, kiedy założyłem tutaj konto :D) i moje K/D (tak to się nazywało?) nie przekraczało 1 :P. Dobra, podsumowując - opłaca mi się wracać, są jakieś fajne zmiany?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przeczytaj takie tematy:

http://www.mpcforum.pl/topic/1003433-pytanie-powrot-do-gry/

http://www.mpcforum.pl/topic/997302-pytanie-powrot-do-gry/

http://www.mpcforum.pl/topic/860584-pytanie-powrt-do-gry/

Na wstępie powiem - warto wrócić do War Rock'a po długiej przerwie, dlaczego? Zmiana dystrybutora.

War Rock zmienił dystrybutora na Nexona z G1, nexon ma wyznaczoną ekipę, która bardziej się angażuje w rozwój WR.

Liczba hackerów wciąż spada od kiedy spadła do granic, uaktualniono hackshielda, sam banuje po logach, szybciej odbierają tickety, banują ok, 500-600 graczy co tydzień podczas konserwacji. Lagi? Zmniejszono za przejścia/migracji War Rock'a, pod regiony danych państw stworzono specjalne nowe serwery, dużo nie pomogło ale zawsze coś, lecz jeżeli grasz z sąsiadami ( czyt. Niemcy itd. Cała polska ) to lagów nie da się odczuć, z resztą to zależy też od iniernetu itd.

Eventy, jest sporo eventów, w których można wygrać naprawdę bardzo dobvre nagrody typu retaile, kostiumy, kolorrowe bronie i inne, są organizowane na bieżąco, więc nie ma takiej chwili kiedy nie ma eventu, jeżeli nie ma to organizuję EXP event na ileś godzin ;p

Mapy? za czasów nexona dodano wiele map do trybu AI Channel i CQC oraz BG - możesz grać na trybie ai channel jako zombie ;p Jest to fajne doświadczenie, jak Dead Island czy jak to tam ;p

Również mapy nowe zostaną dodane, pełno jest ich planowanych...

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Dodam jeszcze takie dodatkowe plusy i minusy

Plusy:

• Zmniejszono lagi serwerowe praktycznie dla każdego z państw.
  • Zmniejszona ilość, liczba hackerów - spowodowane jest to głównie większą ilością mass banów.
  • Na pewno większa ilość organizowanych eventów typu - 200 % exp up, 1000 % exp up, eventy organizowane przez adminów, eventy w takie święta, ważniejsze wydarzenia - np. Walentynki, Wielkanoc itd. itd.
  • Zdecydowany lepszy interfejs główny, można wiedzieć jaki ma się ping na głównej itd.
  • Dodano więcej nowych map, najczęściej były one z wersji koreańskiej, wciąż je dodają.
  • Nowe mapy na trybie Ai Channel.
  • Więcej broni w item shopie.
  • Cotygodniowa konserwacja, gdzie w marketplace co tydzień coś dodają nowego do kupienia na stronie.

Minusy:

• Brak możliwości kupienia famas'a, pojawia się on w tego typu losowaniach jak - Random Box i jeszcze coś ale zapomniałem nazwy xD
  • Więcej banów ,, za nic "
1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...