Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

U.S Army

Gość SENNSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Blacha212.

Ostatnio pokazywali w TV materiał z treningów GROM ale szczerze? Raczej bez większych rewelacji według mnie.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wy widzicie tylko zasranych Amerykańców.

Nie wiem po co ci Sealsi kiedy u nas np. mamy znakomitą Formozę.

Na 90% nie masz szans żeby się tam dostać.

Opublikowano

pierw musisz się dostać do normalnego wojska, idziesz tam od 16ki, jak zobaczą że masz potencjał sialala, przeżyjesz o ile Cie gdzieś zabiorą, przejdziesz wszystkie testy sresty, zgłosisz się do nich, to moze coś ;) ale nie dostaniesz sie i tak

CPU:i7-3820 8x3,80GHz GPU:GTX 690 4GB GDDR 5 RAM:64GB DDR3 1600MHz HDD:2000 GB + SATA III + 64MB CACHE AC:850W Chieftec 80+ PHONE:GALAXY S III / SXT / IP5

Chcesz szybkiej odpowiedzi n.t telefonów/komputerów pisz na gg, w większosci znam się na tych zabawkach.

Opublikowano

Kurwa naoglądałeś się pewnie filmów wojennych gdzie neavy seal rozpierdalają całe miasto w 10 i nie dostają żadnej kulki. Wiesz co to jest "piekielny tydzień" u nich ? Nie śpisz tylko 1 godzinę na 24 h o jedzeniu możesz pomarzyć, a o 3 w nocy siedzisz przez 2 h z kumplami w lodowatym morzu i musicie trzymać swoją łódkę czy tam ponton. Kurwa nie myśl sobie, że wytrzymasz taki trening bo mało co go przetrwa z 1000 zostaje z 20, a trening jest w chuj trudny.

1373794396-U336505.png

Opublikowano

Kurwa naoglądałeś się pewnie filmów wojennych gdzie neavy seal rozpierdalają całe miasto w 10 i nie dostają żadnej kulki. Wiesz co to jest "piekielny tydzień" u nich ? Nie śpisz tylko 1 godzinę na 24 h o jedzeniu możesz pomarzyć, a o 3 w nocy siedzisz przez 2 h z kumplami w lodowatym morzu i musicie trzymać swoją łódkę czy tam ponton. Kurwa nie myśl sobie, że wytrzymasz taki trening bo mało co go przetrwa z 1000 zostaje z 20, a trening jest w chuj trudny.

a Ty? sam się pewnie naoglądałes filmów/filmów dokumentalnych albo naczytales sie w internecie na jakiejs stronce i myslisz ze zes rozum poskradal xD można tak powiedzieć że kazdy stąd w dupie był, gówno widział, trzeba by było znać kogoś osobiscie kto by sie podzielił takimi informacjami, na filmach/w internetach wszystko to fikcja, co do tego rozpierdalania miasta w 10 i nie dostawaniu zadnej kulki to okej, to jest możliwe ;]

CPU:i7-3820 8x3,80GHz GPU:GTX 690 4GB GDDR 5 RAM:64GB DDR3 1600MHz HDD:2000 GB + SATA III + 64MB CACHE AC:850W Chieftec 80+ PHONE:GALAXY S III / SXT / IP5

Chcesz szybkiej odpowiedzi n.t telefonów/komputerów pisz na gg, w większosci znam się na tych zabawkach.

Opublikowano

dokładnie tak jak kolega wyżej. Ale za marzenia nie karają. Mówisz że jesteś wysportowany, wytrzymały, inteligętny ale to nie wszystko trzeba miec psyche na maxa żeby tam wytrzymać.

Wyjebią Cię na środku pustyni i przeżyj tam, będą Cię tak katować że masakra... Stanie przez całą noc w deszczu gdzie jest 10 stopni w gaciach itp. Widziałem film dokumentalny gdzie helikopterami wywalali ich w środku gór i mieli tam przeżyć bez żadnego sprzętu to nie jest takie łatwe jak sobie myślisz.

Opublikowano

+ brytyjskich SAS'owców wypierdalaja gdzieś w góry gdzie jest zima i tak cisną daleko... no i nie trzeba być jakims pudzianem, takiego to odrzucą na starcie, co z tego że podniesie jakiegos ciezkiego kloca i nim rzuci skoro sie szybko zmęczy bo płucka nie zdąrzą z pompowaniem tlenu do mięśni :)

Opublikowano

pytaj się na forum o grach jakie wymagania do jednostek specjalnych... beka...

KONTER STRIK

no tez beka ale sie nie smiej grałem w arme umiem latac smiglowcami, zajebać z kałacha z 500m !!! wezmom mn do wojska11!

Opublikowano

Bardzo trudno ale nie ma rzeczy nie osiągalnych, skoro sprawność fizyczną masz jakąś to jeszcze pozostaje Ci praca nad "wyczyszczeniem sumienia", wtedy testy psychiczne powinieneś zdać jeżeli nie masz żadnych fobii. No ale do tego jeszcze musisz mieć w Ameryce pełnoprawne obywatelstwo, wmawiaj sobie że Ci się uda jeżeli naprawdę chcesz tam iść, większość userów z tego tematu nawet nie ma pojęcia o czym piszą(Poland logic) i gdyby każdy myślał ich tokiem myślenia że się nie dostanie to taka grupa na świecie nawet by nie istniała bo każdy myślałby że się nie dostanie.

Opublikowano

Na pewno trudno, ale ktoś tam jednak się dostaje.Wy myślicie, że to są jacyś nadludzie z probówki, a to są po prostu normalne osoby, też kiedyś miały naście lat, mało umiały itd. , ale trening czyni mistrza.Tak wgl to nie wiem czemu chcesz dawać dupy Jankesom i walczyć za obcy naród, idź do GROM'u i przynajmniej walcz za swoją ojczyznę.Usraliście się z tą Ameryką. Propaganda jak za komuny. "Musi być dobre, bo amerykańskie".Ktoś miał racje pisząc, że naoglądałeś się gównianych amerykańskich filmów, gdzie grupa kolesi z m16 i helmem rozpierdala czołgi, helikoptery, kilkutysięczną armię, albo nagrałeś się za dużo w COD'a.Druga sprawa.Jeżeli szukasz "wrażeń", to proponuje zainteresować się ruskim Specnazem.Tam dopiero musi być "jazda" na treningach. Ogólnie zadałeś głupie pytanie, bo wiadomo, że do każdej jednostki specjalnie jest się ciężko dostać.

Opublikowano

dokładnie tak jak kolega wyżej. Ale za marzenia nie karają. Mówisz że jesteś wysportowany, wytrzymały, inteligętny ale to nie wszystko trzeba miec psyche na maxa żeby tam wytrzymać.

Wyjebią Cię na środku pustyni i przeżyj tam, będą Cię tak katować że masakra... Stanie przez całą noc w deszczu gdzie jest 10 stopni w gaciach itp. Widziałem film dokumentalny gdzie helikopterami wywalali ich w środku gór i mieli tam przeżyć bez żadnego sprzętu to nie jest takie łatwe jak sobie myślisz.

Mocna psycha to podstawa, bo wyobraźmy sobie...

Idzie taki powiedzmy Heniu do woja, i gdy widzi sieczkę jak przy lądowaniu na plaże Omaha well... Jeśli nie masz mocnej psychy, by widzieć okropieństwa wojny... To nie bierz się za to.

Opublikowano

Kolega tu sie trochę wczuł .

a skąd wiesz ,ze ja nie będę tym 20 ? Nie znasz mnie :) .

Oglądałem filmy i różnie . Byłem na Obozie . Były ćwiczenie ale nie takie jak tam . .

Navy Seals ,ze rozdupcaja miasto w 10 i nie dostaja kulki to nie film .

Poprostu sa znakomicie wyszkoleni .

I takie pytanie . Jak sie siedzi na dupie i tylko treningi przechodzi to sie dostaje wypłate ? czy trzeba do Iraku/Syri wyjechać ?

Opublikowano

Nawet jak siedzisz na dupie w Polsce czy gdziekolwiek indziej, powinieneś dostać żołd bo końcu będziesz żołnierzem. Ale więcej chyba weterani właśnie dostają.

Problem w tym, że weterani często mają urazy po misjach... Jak nie fizyczne to na psychice. Pamiętamy przykład zabójstwa tego Amerykańskiego snajpera z początku roku? Też miał przejścia powojenne i pomagał dlatego innym po takich doświadczeniach...Szkoda gościa.

Opublikowano

ja coś tam słyszałem ,ze szeregowy dostaje 2-3 tysięcy . Generał 14+ . W polsce oczywiscie . Nie wiem jak sie tyczy w USA lecz dziwnym trafem nie chodzi mi tu o pieniądze .

Ciągnie mnie i juz ;(

Opublikowano

@Sennsi

Ciągle mówisz,że jesteś wytrzymały ale testy sprawnościowe w takich jednostkach przejdzie sporo normalnie zdrowo żyjących ludzi.Najważniejsza jest psychika, a pierwsze co zrobią to Cię złamią.Dodatkowo nie ma czegoś takiego jak siedzenie na dupie.Będziesz non stop przechodził szkolenia.Angielski podstawa, ale nie taki jakiego Cię uczą w szkole bo to gówno musisz znaleźć sobie jakiś obóz językowy albo coś bo slangu i mowy potocznej nikt Cie w szkole nie nauczy.Co do testów psychicznych trzeba być naprawdę świrem.Te w Gromie to jest miazga a o tych słyszałem więc tam muszą być naprawdę hardcorowe.Do tego jeśli masz dobrą szkołę i pochodzisz z dobrej rodziny możesz mieć problemy z akceptacją innych w grupie tam ;/

Opublikowano

Moim zdaniem i tak rodzice by cię nie puścili do Ameryki, żeby wstąpić do armii, bo martwili by się, że zginiesz na wojnie, oberwiesz i będzie ciężko ranny czy coś w tym stylu, a nawet jeśli to musiał byś być wielkim kozakiem tak, aby np. wytrzymywać w ekstremalnych warunkach, mieć siłę nawet oddać życie w torturach itp.

Opublikowano

ja coś tam słyszałem ,ze szeregowy dostaje 2-3 tysięcy . Generał 14+ . W polsce oczywiscie . Nie wiem jak sie tyczy w USA lecz dziwnym trafem nie chodzi mi tu o pieniądze .

Ciągnie mnie i juz ;(

Widać, że chuja o tym wszystkim wiesz.

Żołnierz dostaje wypłatę za obowiązki na danym stanowisku i gotowość do służby.

Poczytaj sobie co jest np. w polskim NRD.

Opublikowano

Uważam że bardzo trudno, w końcu to jeden z najlepszych oddziałów specjalnych najlepszy na świecie ;D

Przede wszystkim perfekcyjna angielszczyzna, dobra kondycja, nieprzeciętna sprawność ruchowa :D

Brak paniki ;p i inne cechy...

Myślę ze dostanie się tam jest wyczynem..

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Ciągnie mnie i juz ;(

You know... That's a bullshit...

Nie słyszałem nigdy, by generał dostawał na miesiąc 14 kafli za służbę. Bo gdyby tak naprawdę było, to do woja ciągnęło by sporo ludu w Polsce, tylko po to by dobić rangę generała, posiedzieć przez parę lat na stanowisku i odejść.

Opublikowano

You know... That's a bullshit...

Nie słyszałem nigdy, by generał dostawał na miesiąc 14 kafli za służbę. Bo gdyby tak naprawdę było, to do woja ciągnęło by sporo ludu w Polsce, tylko po to by dobić rangę generała, posiedzieć przez parę lat na stanowisku i odejść.

To nie jest bullshit, bo pełny komandor MW zarabia około 10 tysięcy + premie.

Opublikowano

To nie jest bullshit, bo pełny komandor MW zarabia około 10 tysięcy + premie.

A bierzemy tutaj pod uwagę staż, jaki w wojsku odbywa czy nie? Odnosząc się do premii ofc.

Opublikowano

Albo przynajmniej być w rodzinie z tradycjami wojskowymi, bo to też ma znacznie poniekąd na awanse w wojsku.

Aktualnie awanse się dostaje jeśli jest wolne stanowisko, kiedyś polegało to na stażu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...