Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC

TheRAV666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chce zakupić nowy komputer. Znalazłem na allegro PC'ka który mnie zainteresował :) Tylko teraz pojawia się pytanie ? ...

1. Czy cena jest ok jak za takiego pc ?

2. Czy na tych parametrach pójdzie już all z najnowszych gier i na najnowszych silnikach graficznych np. hmm battlefield 4 itd.?

3. Czy będzie opłacało się dokupić RAM do 32 gb i procek do 32 ghz ?

Do tego dodaje link do kompa który chce zakupić :) z góry dzięki za pomoc.

http://allegro.pl/gamer-i7-8x3-7ghz-xeon-1230v2-16gb-hd7850-2gb-2tb-i3404876440.html

Mój PC 

Procesor: i7-6700k 4.0Ghz

RAM: GOOD RAM 16 GB DDR5 2400Mhz

Karta Graficzna: GTX 1060 6 Gb

Dysk: SSD

Opublikowano

1. Nie kupujemy z allegro

2. Nie za bardzo

3. Nie, 8gb starcza i nawet za duzo do gier, i nie ma prockow 32ghz. Widocznie jakis debil naciaga i daje amd fx x8 4ghz czyli 8rdzeni kazdy 4ghz i naciaga mowiac ze to 32ghz, a tak nie jest. 3.2 ghz moze

4. Nie dzialaja mi spoilery, ale i tak nie kupuj tego shitu.

5. Daj budzet, bedzie kilka zestawow na pewno od kilku osob...

Opublikowano

Zle zrozumiales nie mowie o procku 32 tylko o kilku rdzeniach :)

A ja nie kupie na allegro tylko po prostu przejade sie do krakowa :)

p.s. juz jest normalny link

Mój PC 

Opublikowano

do 3000 zł

Mój PC 

Opublikowano

Skoro twoim zdaniem to shit to prosze zaproponuj cos do 3000 zł :) najlepiej podawac linki

Mój PC 

Opublikowano

Musi byc bardzo dobry pod gry jak i reszte prac ale na to nie klade az takiego nacisku

Mój PC 

Opublikowano

To mozna lepsze tam shitowe gpu (jak na ta cene)...

I ten xeon nie ma 8rdzeni, tylko 4 , a 8 watkow (jak i7) ale on do gier sie nie nadaje - to na serwy, do wielu drobnych procesor, nie malo duzych. Dlatego i5 / i7 tutaj tylko.

http://www.morele.net/inventory/info/JqnFef/

B. Dobry zestaw do b. mocnego OC (chipset Z77 wycisnie z 99% prockow ostatnie poty). Gtx760 od gigusia tez best w oc, ramy na 1.69v spokojnie 1866 stabilnie i chlodno powinny byc + dobra zasilka + plyt na przecenie ale b. dobra i tak + jak na mnie to droga buda bo ja skladam wydajne nie ladne

Opublikowano

I ten xeon nie ma 8rdzeni, tylko 4 , a 8 watkow (jak i7) ale on do gier sie nie nadaje - to na serwy, do wielu drobnych procesor, nie malo duzych. Dlatego i5 / i7 tutaj tylko.

B. Dobry zestaw do b. mocnego OC (chipset Z77 wycisnie z 99% prockow ostatnie poty). Gtx760 od gigusia tez best w oc, ramy na 1.69v spokojnie 1866 stabilnie i chlodno powinny byc + dobra zasilka + plyt na przecenie ale b. dobra i tak + jak na mnie to droga buda bo ja skladam wydajne nie ladne

Jak Xeon nie nadaje się do gier? Przecie on jest lepszy od 2500k, dopiero po o/c tego 2500k do 4ghz są na podobnym poziomie w grach. A mimo wszystko w nagrywaniu sobie dużo lepiej poradzi. Nie można zapomnieć również, że tego Xeona też coś tam można wykręcić. Może dziwny przykład z tym 2500k ale taki test widziałem ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Wszystko fajnie ale tu mam same podzespoły a ja raczej tego nie poskładam

Mój PC 

Opublikowano

Jak Xeon nie nadaje się do gier? Przecie on jest lepszy od 2500k, dopiero po o/c tego 2500k do 4ghz są na podobnym poziomie w grach. A mimo wszystko w nagrywaniu sobie dużo lepiej poradzi. Nie można zapomnieć również, że tego Xeona też coś tam można wykręcić. Może dziwny przykład z tym 2500k ale taki test widziałem ;p

Ten xeon wydawal mi sie nawet dobry ale wolalem wysluchac opini innych :) ale widze teraz tez sa spory :)

Wiec kto jest za tym zeby brac tego Xeon ? oplaca sie do gier ?

Mój PC 

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/pZ7yjf/ - montaz 1zł + darmowa wysylka

3570k najwydajniejszy jak dokupisz cooler 80-120zl b. mocne oc i bedzie na kolana walil inne zestawiki. A poki co i tak najlepszy -.- (No xeon jeszcze troche lepszy ale po oc xeon odpadnie nawet w tyl za 2500k)

@Anoizm

Bez oc mniejsza roznica ;p A po oc wieksza (litografia)

@Up

W dodatku przy xeonie masz chu***ą gpu i to obniza mozliwosci zestawiku ...

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/pZ7yjf/ - montaz 1zł + darmowa wysylka

3570k najwydajniejszy jak dokupisz cooler 80-120zl b. mocne oc i bedzie na kolana walil inne zestawiki. A poki co i tak najlepszy -.- (No xeon jeszcze troche lepszy ale po oc xeon odpadnie nawet w tyl za 2500k)

@Anoizm

Bez oc mniejsza roznica ;p A po oc wieksza (litografia)

@Up

W dodatku przy xeonie masz chu***ą gpu i to obniza mozliwosci zestawiku ...

To mowisz ze do gier to bedzie najlepsze co moze byc jak i do reszty prac ?

Mój PC 

Opublikowano

Xeon troszke wydajniejszy, ale 115zl doloz do coolera silentium pc he1225 i go wykrecisz w kosmos

A zestaw najwydajniejszy w swojej cenie bo lepsze gpu ktory bije tamto. Ram 8 gb to juz przesada do gier a dysk 1tb spokojnie starczy.

@edit

A bozydar powie ze potrafie przyciac na np. obudowie w celu zwiekszenia wydajnosci

A chipset Z77 do oc koxowy (mojego i5 3470 box mialem 4.25ghz moglem jechac troszke dalej, a na macho 4.6ghz spokojnie)

@Down

Ale i tak te i5 starcza do nagrywania, po oc nie bedzie roznicy w cpu, a na pewno lepsza i5 bo poki co xeon w nagrywaniu ma przewage 4 watkow ale po oc roznica w nagrywaniu zniknie a i5 bedzie duzo lepszy do gier, ale u mnie lepsze gpu -.-

Opublikowano

Właśnie 2500k. A już jest na rynku stary 3570k - 10% lepszy od 2500k i nowy 4670k - 20% wydajniejszy od 2500k.

Di gier się nada a w nagrywaniu gniecie tego 3570k. Nie ma co się spinać, jak do raczej tylko do gier to wiadomo co wybrać..

A bozydar powie ze potrafie przyciac na np. obudowie w celu zwiekszenia wydajnosci

Czy ja coś mówie? :O

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Xeon troszke wydajniejszy, ale 115zl doloz do coolera silentium pc he1225 i go wykrecisz w kosmos

A zestaw najwydajniejszy w swojej cenie bo lepsze gpu ktory bije tamto. Ram 8 gb to juz przesada do gier a dysk 1tb spokojnie starczy.

@edit

A chipset Z77 do oc koxowy (mojego i5 3470 box mialem 4.25ghz moglem jechac troszke dalej, a na macho 4.6ghz spokojnie)

coolera silentium pc he1225 jest juz w koszyku czy to samemu dokupic sobie jak by co ?

Mój PC 

Opublikowano

coolera silentium pc he1225 jest juz w koszyku czy to samemu dokupic sobie jak by co ?

Dokupisz po jakims czasie, 4.2ghz powinienes spokojnie wyciagnac na boxowym przy i5. Chyba, ze teraz mozesz juz doplacic do 3130zl lacznie z wysylka montazem i coolerem?

Opublikowano

Dokupisz po jakims czasie, 4.2ghz powinienes spokojnie wyciagnac na boxowym przy i5. Chyba, ze teraz mozesz juz doplacic do 3130zl lacznie z wysylka montazem i coolerem?

Tak 100 zł na lajcie

Mój PC 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...