Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bateria a laptop

Niecodzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mit czy prawda ?

Otoz, jesli jest naladowana bateria wlozona w laptopie i podlaczony jest kabel zasilajacy too, czy batera w tym czasie sie traci ?

Czy gdy bateria jest wlozona to tak jakby jej tam nie bylo i nie jest uzywana tylko prad pobierany jest z kabla ?

Czy Bateria caly czas sie laduje + laptop pobiera energie i z kabla i z beteri ?

1386175744-U112610.png
Opublikowano

1. Bateria się psuje.

2. Lepiej wyciągnać naładowaną baterię i cały czas używać na kablu bo jest lepiej i wygodniej :D Chyba że gdzieś idziesz to wtedy baterię wkładasz.

3. Tak

Sam mam laptopa :D

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

nie, przy ładowaniu z zasilacza doładowywany jest akumulator, po naładowaniu "odłączany" od ładowania , w sumie praktycznie nie używany

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie, przy ładowaniu z zasilacza doładowywany jest akumulator, po naładowaniu "odłączany" od ładowania , w sumie praktycznie nie używany

Czyli moge miec baterie w laptopie i podlaczony kabel ? Bateria nie bedzie sie zuzywac ?

Slyszalem ze jak bateria w laptopie + kabel to zywotnosc baterii znacznie sie skraca

1386175744-U112610.png
Opublikowano

akurat przy nowych laptopach ( 3-5 letnie nawet ) ciągle podładowywanie przedłuża żywotność akumulatora

nie powinno się wcale odłączać go jeśli w ogóle używa się laptopa bez zasilania

mam laptopa od 4-5 letniego , działającego praktycznie 24h na dobę od 2 lat , 1-2 h dziennie na zasilaniu bateryjnym i nadal działa na nim prawie 2h , na nowym działał 2,5h

nie używany akumulator i doładowywany na bieżąco, szybciej się psuje i zaczyna szwankować już po pól roku a po roku nadaje się tylko do wymiany na nowy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...