Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ModCraft (reaktywacja!)[zapowiedź][dedyk][non-premium, launcher, dzialki, mody]

zombicraft

gra  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na naszym serwerze?

• TAK
      79
    • NIE
      21

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

muszę niestety napisać, że serwer będzie miał opóźnienie - powod jest duży - brak ThermalExpension, który jest niezbędny do naszego serwera. Twórca tego moda oznajmił iż wyjeżdza na wakacje! - Więc czekamy i udoskonalamy pluginy i mapę ;)

Opublikowano

ehh a nie można potem dodać Thermala?

Nie pamiętam aby on dodawał jakieś rudy

daje rudy ktore my chcemy jako default a inne wylaczyc- czekamy - moze to nie potrwa dlugo ;)

Opublikowano

Lorak, co powiedziałbyś na Forge Multi Parts mod :P ?
Dodaje on "mikrobloki" takie jak w RedPower2, ale więcej funkcji posiada :)

Opublikowano

Czekam z niecierpliwością na ten serwer zapowiada się świetnie. Działki jakich będą rozmiarów ?

cooltext1062421582.png

"Barcelona's football shouldn't be watched with the eyes but with the soul. To see this team play is a delight for all." - Alfredo Di Stefano

Opublikowano

Pamiętajcie żeby zablokować działanie Auto-Smelt + Fortune w Tinkersie

Mam nadzieję że zagram ~KiesieK

PS mam pomysł - Mapa do quarry gdzie kupuje się za walutę serwerową miejsca (ustawione land marki na np 16x16) gdzie można postawić quarry

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Pamiętajcie żeby zablokować działanie Auto-Smelt + Fortune w Tinkersie

Mam nadzieję że zagram ~KiesieK

PS mam pomysł - Mapa do quarry gdzie kupuje się za walutę serwerową miejsca (ustawione land marki na np 16x16) gdzie można postawić quarry

Poco jak Fiery pickaxe ma auto smelt ;)

Opublikowano

@UP Ty to nie znasz buga, jak amsz greg-techa to jest funkcja unsmelt (jak przetapiasz blok ironu to wypada 9 sztabek) i w tym problem bo tinkers nałoży na ten blok fortune i wypadnie 20 sztabek

Wystarczy w configu tinkersa wyłączyć fortune smelt

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Jeśli o mnie chodzi to ModCraft był najlepszym serwerem z IC na jakim grałem.

Kolejną rozgrywkę widziałbym tak:

Przede wszystkim greg tech. Składanie Quantum i Osmium seta na poziomie niewyobrażalnie trudnym. Jak jeden już robi quantuma to robi ich masę i rozdaje znajomym. Potem Ci biegają i utrudniają grę innym. (A może w ogóle zablokować?)

Kraft na poziomie trudnym - podobało mi się potrzeba robienia plejtów w odpowiedniej maszynie żeby krafcić dalej.

Kraft Solarów też trudniejszy albo zablokowany - zbyt łatwo otrzymać z nich energię i jest właściwie nieskończona (ostatecznie zwykłe i ADV solarki mogą zostać, są niegroźne.)

Bez sensu uważam nawalić mnóstwo modów. Może skupmy się na tych technicznych? Przydałyby się jakieś dodatkowe zagrożenia ze strony mobów...

Jeśli chodzi o EE3 to jestem na nie, tak samo jak EE2 - nie znam serwera który przetrwał dłużej z tym modem. To nie jest dobry mod przy otwartm wejściu na serwer (bwz WL i Non-Premium). Poza tym, nijak ma się do IC, BC, RP które są modami technicznymi, a EE3 jest bardziej magiczne.

58731_127467457302825_100001187146602_138450_4172064_n.jpg
Opublikowano

EE3 jest inny niz EE2 a chodzi najbardziej o minion stone ktory jest ciekawe i przydatne, craftingi owszem będą trudne. Co do EE3 ze to magiczne to tak samoi jak thaumcraft i oba te mody będą - nie bój się nie straci to nic na techniczności serwera. Ilosc modów - to nie jest już oficjalna lista modów. Pewnie kilka odpadnie i kilka dojdzie - prawie wszystkie są niezbędne ;) - nei chcemy robić serwera ze wszystkim bo to bez sensu. Będzie dobrze. Dziękuje za to że napisałeś co sadzisz ;) KAZDA WYPOWIEDZ BEDZIE SPRAWDZONA PRZEZ NASZ TEAM tj. co fajne a co niezbyt ;)

Opublikowano

mimo wszystko zrezygnowałbym z ee3 i thaumcraft. Nie mają w sobie nic z techniki i elektroniki. :)

modcraft nie był nigdy typowo technicznym serwerem i nie będzie. Uwierz, że da się to połączyć, bez skrajności - technika, magia

Opublikowano

RemigiuszL grałam na 2 edycjach modcrafta i grało się fajnie i dość trudno żadne z tych modów (thaumcraft3 i EE3) nie psują rozgrywki a serwer będzie funkcjonował przez bardzo długi czas jak zawsze i co to twojego poprzedniego posta blokować solary i quantum no proszę to nie ma zbyt dużego sensu

Opublikowano

Jestem ślepy lub tego modu nie ma:

Thermal Expansion - dodacie go?

Jak mi się nie znudzi serv tak jak ostatnio to oczywiscie ze zagram ;p

Znowu będą działki w mieście?

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Jestem ślepy lub tego modu nie ma:

Thermal Expansion - dodacie go?

Jak mi się nie znudzi serv tak jak ostatnio to oczywiscie ze zagram ;p

Znowu będą działki w mieście?

tak thermalexpension będzie - własnie teraz oczekujemy przede wszystkim na niego ;)

co do działek sobie zobaczysz;)

Opublikowano

-Dimensional anchors: to znaczy że będziemy mogli mięć własne anchory :P?

-Soul Shards: Zwykli gracze będą mogli stawiać spawnery?

Jakie wstępnie itemy napewno zablokujecie?

TuByłaSygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...