Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwerownia Minecraft

Gość TokerS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Jeżeli ktoś wie o co chodzi, skrypty, panele itd. proszę kontakt PW.

Dokładniej chodzi mi o wybór paneli, dodawanie serwerów, design itd.

Opublikowano

Nie tylko;)

O cala pomoc w serwerowni

Orientuje się ktos ile kosztuje napisanie regulaminu przez adwokata?

Opublikowano

Tak, ale moja serwerownia bedzie duza;)

Dobre parametry i ceny..

I chcialbym aby to profesjonalisci napisakli

po zatem będzie dzialalnosc gospodarcza,

Opublikowano

to szukaj na forach w sieci gdzie są specjaliści w tej dziedzinie i ci napiszą od podstaw wszystko, a nie dzieci które w 90% kradną i przerabiają dostępne skrypty czego niestety nie będzie dopuszczała działalność zarobkowa serwerów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale ja i tak będę bral od nozo.pl

I pytanie czy jak wezmę nozo games i nozo web to wszytko jest zautomatyzowane i nic wiecej nie potrzeba?

I ja kiedys mialem na vps serwer moci nieraz sie wylaczal, na dedyku tez tak bedzie i czy da sie temu zapobiec?

Opublikowano

co zautomatyzowane ?? wszystko trzeba sobie samemu pilnować, konfigurować, pisać skrypty a nadzór 24h kosztuje dodatkowo

usiłujesz prowadzić działalność zarobkową a nie wiesz takich podstawowych rzeczy ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ale np. Tworrzenie serwera jest automatyczne...

Przeciez nie będę 24/7 tworzyl ludzia serwery...

Ze np. Musze dedyka skonfigurowac to wiem...czy tez pomoc techniczna

Opublikowano

Jeśli się nie ma o czymś pojęcia, to się za to nie zabiera. Proste.

Bez podstaw znajomości zasad marketingu, dużego budżetu nic nie zdziałasz, odpuść.

Opublikowano

niby jest automatyczne ale to musi ktoś zrobić, skonfigurować przetestować, trzeba zapłacić z kilka tysięcy za same testy, konfiguracje i skrypty a potem za serwis następne kilka ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

To polecamy Ci najpierw rozeznać się w branży. Z brakiem elementarnej wiedzy na ten temat możesz zostać jedynie sponsorem a nie właścicielem interesu.

Opublikowano

Aktualnie robię własny serwer minecrafta(Tak na tym się bardzo dobrze znam, pluginy też umiem;) )

Zbierze się z mc budżet to może coś zacznie powstawać.

Bo aktualnie mam 10 tysięcy więc myślę aby to jeszcze zaokrąglić do 20 to może coś powstane.

Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Tylko pomyśl, że jak duże zarobki z serwera mc masz to US cię dorwie? I żeby taką kase na mc zarabiać to nie tyle co znać się na pluginach, a na potrzebach graczy.

Opublikowano

Wiesz ile czasu zajmuje stworzenie jakiej kolwiek serwerowni? Szczególnie, że z tego co wyczytałem, Ty nie masz wystarczającej wiedzy w tej dziedzinie informatyki, żeby czymś takim się zajmować ;)

Opublikowano

@TokerS - Nie adwokata, a prawnika - to po pierwsze :>

Po drugie - Sam to możesz napisać, a jak nie znasz prawa, to albo przerób regulamin innego hostingu.

Po trzecie - Serwerownia, to jest OVH (czyli coś, co sprzedaje VPSy, Strony WWW, Domeny i Dedyki...), a hosting to jest to, co chcesz zrobić :P

Po czwarte - Ogarniasz choć ociupinkę podstawowe funkcje linuxa + LAMP ?

Nieregulaminowa sygnatura. Wyedytowano przez Naiko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...