Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] BSoD na nowym komputerku

MateuszNH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Niedawno odebrałem nowy komputer. Niestety zaczęły się dziać na nim pewne problemy. Otóż na okrągło pojawiają mi się blue screeny. Wczoraj po pierwszym włączeniu systemu działalo ok ale po jakimś czasie resetował się komputer wielokrotnie. Przez jakiś czas resetował się zanim się pojawił pulpit. Po aktualizacji sterowników karty graficznej w trybie awaryjnym Problem nie był aż tak duży ale nie zniknął. Niestety po włączeniu jakiejkolwiek gry reset następował znowu i przy każdym włączeniu raport mówił o blue screenie(którego nie widzę ale to kwestia ustawień chyba). Po zrobieniu parę rzeczy w celu naprawy reset następował znacznie później bo co kilka godzin ale test 3d marku po 1-4 minut robił reset/blue screen i problem dalej jest :(.

Oto Mój zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/8a5suP/[/codel] 
Ram jest jednak inny, [code]http://www.morele.net/pamiec-patriot-pv38g160c9k-502513/
ale nie jestem na 100% pewny

Oto jeden z pierwszych błędów:(i jedyny jaki skopiowałem)

opis problemu:

Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen

Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.48

Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje o problemie:

BCCode: 116

BCP1: FFFFFA800D4974E0

BCP2: FFFFF88010F29004

BCP3: FFFFFFFFC000009A

BCP4: 0000000000000004

OS Version: 6_1_7600

Service Pack: 0_0

Product: 256_1

Robiłem boosty systemu aktualizacje ściąganie pierdyliardu rzeczy. W tym momencie sprawdzam dysk za pomocą programu hd tune w celu znalezienia jakiegoś błędu, jutro planuję zrobić formata. Jeśli macie jakiś pomysł co z tym zrobić albo tym lepiej WIECIE dokładnie w czym jest problem to piszcie !

Jeśli potrzebujecie jakieś wyniki testów lub opisy czy parametry które mogłyby pomóc zidentyfikować to też piszcie.

Pomocy :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...