Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer Survival

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co znajomy mi mówił jest wiele osób, które pograły by sobie na dobrym serwerze survival. Jakie jest wasze zdanie? Mówię tutaj o serwerze survival bez otherdrops, z factions, ale bez claimów (tak sethome można robić wszędzie), bez zbędnych komend dla graczy(to survival) i z mcmmo. Po prostu surival tak jak gra singleplayer. Z potrzebnymi pluginami oczywiście. Więc chciałbym poznać opinie jak największej ilości ludzi, których interesuje taka zabawa jak na przykład "kwadratowej masakrze". Nie mam 11 lat i nie jestem dzieckiem minecrafta, ale zaciekawiła mnie koncepcja tego serwera, a raczej jest takich mało.

rubyq.png

Opublikowano

Mysle, ze zagral bym na serwerze. Dlaczego? Mało jest serwerow ktore sa "survivalowe" takie jak zwykly singl, brakuje mi tego ;m

Opublikowano

Ja bym z chęcią zagrał tylko żeby był non premium i premium bo bym zagrał z kolegą ,a on nie ma premium.

Brakuje mi w singlu ludzi :) Jesteś sam i tego nie zmienisz nie pogadasz no bo jak ;p

Nawet z modami. :D

Opublikowano

Serwerów survival są tysiące. Nie zagrałbym, gdyby nie było na serwerze

z 64gb ramu / 700 slotów / autorskich pluginów. Bez tego survival nie ma jak się utrzymać.

Opublikowano

Zagrałbym :)

Ale serwer musiał by być ogarnięty, no bez otherdrops'a, a będzie jakiś anty-xray? Bo wejdzie parę graczy, z x-ray pokopie z 10 min i mają set diaxowy, wtedy to Ci popsuje serwer ;)

Opublikowano

Co do pytań innych to na obecną metę dogaduje się z kilkoma osobami, którzy stworzyli np: Found Diamonds i jak mi się uda to prawdopodobnie stworze autorski plugin bazując na ich, na 1.6.2. Jest to niestety jedna z dwóch najlepszych opcji "antyxray". Serwer będzie ogarnięty, mam 19 lat i administracja też nie jest pełna idiotów i dzieciaków. Poza tym mówicie o setach diamentowych itp. ale faktem jest że gdy gra 4-5u znajomych to zdobyć diamenty jest naprawdę łatwo. Wystarczy wiedzieć gdzie kopać i jak kopać. Oczywiście każde zgłaszanie podejrzanych osób o xray będzie jakoś nagradzane, będą konkursy o vipa i super vipa, jest to survival więc nie chcemy iść w stronę "wydasz pieniądze - jesteś niepokonany". Serwer no-premium na 1.6.2, co do hostingu mamy dobry hosting, łatwo jest się z nimi dogadać, serwer opłacony na kilka miesięcy, mimo to jak ktoś kupi vipa to serwer będzie się nadal rozwijać. Na razie nie mamy 100 slotów, tylko 30 i drugi serwer skyblock 50. Będzie jeszcze jeden, ale to z czasem. Nie inwestujemy w własną maszynę pod serwery, gdyż na obecną chwile jest to stara pieniędzy. Co do autorskich pluginów to pomyślę, ale nie wiem do czego by były one potrzebne. Są gotowce, które świetnie się sprawują, a jakiś większych urozmaiceń do survivala chyba nie potrzeba. Nie ma other drops bo to jest czysty survival z gildiami, ale bez claimów, czyli cuboidów. Co do reszty to się zobaczy, nie kierujemy serwera w stronę "jedyny taki serwer w Polsce, bla bla bla" tylko po prostu chcemy zrobić survival dla graczy, którzy chcą tak pograć ze znajomymi a nie chcą wydawać pieniędzy lub hostować serwera na swojej maszynie. Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania lub sugestie to śmiało.

rubyq.png

Opublikowano

Pomysł nie jest zły, ale bez gildii jak dla mnie będzie to po prostu nudne. Ja wolę jak już serwer z gildiami, jakimiś automatycznymi eventami.

To już nie te czasy, gdzie na serwerach było 5 pluginów. :)

Opublikowano

Tłumaczę po raz kolejny iż serwer ma gildie, ale nie posiada claimów gildyjnych. Na serwerze jest 20 pluginów, w tym 2 autorskie, ale są to pluginy, które są potrzebne na serwerze. Nie ma żadnego otherdropsa ani innych pierdół. Ten serwer nie ma być pomysłowy ani innowacyjny tylko ma być to survival. Prosty survival z gildiami bez cuboidów gildyjnych ale z sethomem gildyjnym. Proste.

@up nie reklamujemy serwerów w tym temacie, zgłaszam cię.

rubyq.png

Opublikowano

ref - odświeżam po to by poznać opinie większej ilości ludzi, jeżeli naprawdę znajdą się osoby co chciały by pograć i są gotowe poczekać to obiecuje zrobić niedługo reklamę mojego serwera, który będzie taki jak opisałem powyżej. To znaczy serwer już dawno jest, tylko reklamy nie ma ^^.

rubyq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...