Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Komputer do 2500zl

corbiac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze,w sklepie komputerowym masz gwarancje i mozesz oddac sprzet,na allegro jest to trudniej jesli sie trafi jakis złodziej.

Komputery stacjonarne kupisz w saturnie,komputronik i wiele innych sklepach,oni przynajmniej z twarza w twarz powiedza ci podzespoly = Jak chcesz bierz jak nie to nie.Zresztą autorowi zalezy na kupnie komputera,ale nie napisal ,,Z allegro nie chcę,, kompy z allegro są czasami dobre jeśli trafisz na uczciwego sprzedawce...

Zawsze są złe jak nowe ;> Trzeba załatwić bloka na uspokojenie xD Bo zachwlasz te niewidoczne bomby :D Gotowców się nie kupuje! Nieważne czy z allegro, czy mediamarkt, zasada ta sama- nie kupujemy! :D

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

To prędzej samemu składając komputer i zamawiając z morele lub techplanet będziesz wiedział co w nim będzie. Sprzedawca w saturnie czy innym komputroniku powie ci to co sam widzi z opisu czyli np. super zasilacz o mocy aż 650w i z dużym wentylatorem sam więcej nic nie wymyśli. Tak samo gwarancja na allegro po roku sklepu już może nie być dodzwonić też się nie da i koniec po gwarancji. A w sklepach wyżej wymienionych bez problemu oddasz na gwarancję gdyby coś się stało. Na allegro są dobre komputery ale nie gotowce gdzie sprzedawca napisze co będzie chciał a np. komputery używane gdzie czasem można coś dobrego znaleźć.

Opublikowano

To prędzej samemu składając komputer i zamawiając z morele lub techplanet będziesz wiedział co w nim będzie. Sprzedawca w saturnie czy innym komputroniku powie ci to co sam widzi z opisu czyli np. super zasilacz o mocy aż 650w i z dużym wentylatorem sam więcej nic nie wymyśli. Tak samo gwarancja na allegro sklepu już może nie być i koniec po gwarancji bo jeszcze nie da się dodzwonić. A w sklepach wyżej wymienionych bez problemu oddasz na gwarancję gdyby coś się stało. Na allegro są dobre komputery ale nie gotowce gdzie sprzedawca napisze co będzie chciał a np. komputery używane gdzie czasem można coś dobrego znaleźć.

Ale to używane "gotowce" (dobre) to wcześniejsze składaki ;).

Na allegro często kontakt się urywa co można zobaczyć po negatywnych komentarzach.

Opublikowano

Ale to używane "gotowce" (dobre) to wcześniejsze składaki ;).

Na allegro często kontakt się urywa co można zobaczyć po negatywnych komentarzach.

A jak myślisz po co są napisy HIT Komputer i7 z grafiką 3d w HD? Wchodzi i pisze GRATIS!Mysz Microsoftu warta 300zł=nie opłacałoby sie im...

1.Aby zwabić kupca promocją i paametrami

2.Gratisy nieświadomych biorą w góre i kupują.

Nie odradzam kupowania stacków na allegro,jeśli już kupować to tylko od Autoryzowanego Serwisu np.DELL itd

Intel Atom N450 1,6 ghz

Intel Graphics Media Accelerator 3150

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

A jak myślisz po co są napisy HIT Komputer i7 z grafiką 3d w HD? Wchodzi i pisze GRATIS!Mysz Microsoftu warta 300zł=nie opłacałoby sie im...

1.Aby zwabić kupca promocją i paametrami

2.Gratisy nieświadomych biorą w góre i kupują.

Nie odradzam kupowania stacków na allegro,jeśli już kupować to tylko od Autoryzowanego Serwisu np.DELL itd

I sugerujesz, że takie coś się nada do gier ? No nie bardzo. A teraz przeczytaj nazwę tematu.

Opublikowano

I sugerujesz, że takie coś się nada do gier ? No nie bardzo. A teraz przeczytaj nazwę tematu.

Tak.Za 4 tysiące możesz miećsuper komputer od DELLA

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Tak.Za 4 tysiące możesz miećsuper komputer od DELLA

NA KTÓRYM NIE POGRASZ ! Ciężko to zrozumieć ? Do gier się nie nadają !

Za 4 tysiące jest zestaw oparty o i5 haswell i GTX770.

Opublikowano

NA KTÓRYM NIE POGRASZ ! Ciężko to zrozumieć ? Do gier się nie nadają !

Za 4 tysiące jest zestaw oparty o i5 haswell i GTX770.

za 4 tysiące w firmie jakie jest dell kupisz i7 4 generacji 2013 , karte graficzna Nividia GTX660 Ti i ram 6 gb ...

Oczywiscie mozna kupic na czesci taniej,ale tym co sie nie chce w to bawic i nie sa pewni niech wybiorą w autoryzowanym sklepie gotowy sprzęt.chyba ze im ktos doradzi przy kupnie czesci inaczej tylko stracą kase.Pozatym za 3100zł mozna juz kupic lapki które bez problemu otwierają GTA 4 ...

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

za 4 tysiące w firmie jakie jest dell kupisz i7 4 generacji 2013 , karte graficzna Nividia GTX660 Ti i ram 6 gb ...

Oczywiscie mozna kupic na czesci taniej,ale tym co sie nie chce w to bawic i nie sa pewni niech wybiorą w autoryzowanym sklepie gotowy sprzęt.chyba ze im ktos doradzi przy kupnie czesci inaczej tylko stracą kase.Pozatym za 3100zł mozna juz kupic lapki które bez problemu otwierają GTA 4 ...

A to wszystko z zasilaczem, który lada chwila może buchnąć, paląc wszystkie podzespoły po kolei. Gotowce z techplanet/morele są już dużo lepszy od tego DELL'a/

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

A to wszystko z zasilaczem, który lada chwila może buchnąć, paląc wszystkie podzespoły po kolei. Gotowce z techplanet/morele są już dużo lepszy od tego DELL'a/

Nie zaprzecze oni sie wyłącznie komputerami zajmują to muszą być solidne by nie zbankrutowali i przytym tanie :D

Ale nie potrzebnie ta afera,musze sie znowu powtórzyć autor nigdzie nie napisał że nie chce komputera z allegro bo to syf.Napisal ze moze byc to gotowiec to dalem propozycje,a to ze komus sie nie podoba kupowanie komputerów na allegro niech sie nie wypowiada,bo pewnie nie kupił komputera z allegro i niewie dokładnie jak chodzi.Podsumowując dobrze jest komputerek kupic na techplanet i innych stronkach tyle ze moze są tacy którzy maja konto allegro i nanim by chcieli kupowal.Ogólnie odradzam kupowanie komputerów stacjonarnych od sprzedawców którzy na allegro dodają gratisy i inne duperele,kupujcie na allegro ale tylko od autoryzowanego serwisu = JEŻELI JUŻ CHCECIE NA NIM KUPOWAĆ.

interwencje_p.jpg

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Zamknij się kurwa bo nie masz pojęcia o sprzęcie. Podałeś, ale co? GÓWNO. Wkurwiasz mnie już tymi swoimi "Bla bla bla on napisał że może być to podałem"

Wszystkie gotowce są totalnie do dupy. NIE WCIŚNIESZ NIKOMU Z NAS ŻE MASZ RACJĘ.

Dziękuję za kurna uwagę.

Przepraszam za przekleństwa, ale nie wytrzymuje.

graphic.png

Opublikowano

Zamknij się kurwa bo nie masz pojęcia o sprzęcie. Podałeś, ale co? GÓWNO. Wkurwiasz mnie już tymi swoimi "Bla bla bla on napisał że może być to podałem"

Wszystkie gotowce są totalnie do dupy. NIE WCIŚNIESZ NIKOMU Z NAS ŻE MASZ RACJĘ.

Dziękuję za kurna uwagę.

Psychiatra w twoim przypadku wskazany,za dużo siedzisz przed kompem pewnie 24h i dostajesz kurw***cy bo nie masz w co grać.Jak sie tobie coś nie podoba to wyłącz komputer i idź spać.

EDIT:

Ty to najlepszy wyborca podzespołów do komputera,jakbys wybral procka,karte i płyte głowna to komputer po tygodniu by padł bo co taki nałogowiec moze wiedziec o technologi.Wyjdź z tąd.

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Psychiatra w twoim przypadku wskazany,za dużo siedzisz przed kompem pewnie 24h i dostajesz kurw***cy bo nie masz w co grać.Jak sie tobie coś nie podoba to wyłącz komputer i idź spać.

EDIT:

Ty to najlepszy wyborca podzespołów do komputera,jakbys wybral procka,karte i płyte głowna to komputer po tygodniu by padł bo co taki nałogowiec moze wiedziec o technologi.Wyjdź z tąd.

Dobra, spokój! Koniec tematu, masz swoje zdanie i koniec. Komputery z allegro są złe nawet bez gratisów, nie ma co się kłócić. Prznieście to na pw/gg/fb, gdziekolwiek, bo będą warny.

@dwon Jakbym mógł to byś już skończył tu spamowac :D

Opublikowano

Dobra, spokój! Koniec tematu, masz swoje zdanie i koniec. Komputery z allegro są złe nawet bez gratisów, nie ma co się kłócić. Prznieście to na pw/gg/fb, gdziekolwiek, bo będą warny.

Ta jasne,koleś pewnie sam składał kompa i gitara ja tez to robilem dawno temu.Jeżeli autor zechce to se kur*** kupi na allegro kompa,a jeśli nie to nie.Ty to panicz wielki co tylko swoje poglądy wygłasza.Demokracja jest post_online.png Haitz .

ps.Nie odradzałem mu techplanet.pl bo sam z tej strony komputer kupuje ;)

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Ta jasne,koleś pewnie sam składał kompa i gitara ja tez to robilem dawno temu.Jeżeli autor zechce to se kur*** kupi na allegro kompa,a jeśli nie to nie.Ty to panicz wielki co tylko swoje poglądy wygłasza.Demokracja jest post_online.png Haitz .

ps.Nie odradzałem mu techplanet.pl bo sam z tej strony komputer kupuje ;)

Ale po to jest to forum, żeby odradzić tego typu zakupy. Po to namawiamy na przez nas złożony zestaw, żeby nie miał w przyszłości jakiś problemów z komputerem. A te z allegro.. no właśnie, tam może wszystko się stać, niestety chodzi mi o te złe rzeczy.

Opublikowano

Wow , niezła się tu dyskusja rozkręciła nawet nie chce mi sie jej całej czytać . I teraz tak , czy moglibyście mi jeszcze podać parę dobrych zestawów z techplanet , i proszę żeby nie podawać już gotowców . U mnie jest taka sytuacja że kiedyś kupiłem komputer i po 2 latach używania się zepsuł, gdy oddałem go do naprawy (w to samo miejsce gdzie kupiłem) , nie wiadomo dlaczego wymienili mi kartę graficzną na "lepszą" i wgrali Windows XP Pro z torrentów xD , to przyniosło za sobą duże problemy (zasilacz nie wyrabiał i cały komputer się grzał) , komputer sprzedałem zapalonemu fanowi pirackich gier . Następnie z pewnych przyczyn (zachcianki) kupiłem z komputronika laptopa Dell Studio 1555 , miał Windowsa Viste Home Basic na początku było spoko ale po paru mięsiącach strasznie muliło , tak więc oddałem laptopa do tego samego sklepu gdzie kupiłem pierwszy komputer z prośbą o wgranie systemu Windows XP , no i oczywiście sytuacja się powtórzyła karta graficzna zmieniona a system z torretów . Teraz chce sobie kupić porządny komputer stacjonarny do gier tak aby z biegiem czasu ( jak wyjdą nowsze gry) sam mógłbym go sobie ulepszać . Coś tam się na tym znam ale złożenie całego komputera to dla mnie na razie za dużo , na początku myślałem żeby kupić gotowca , ale nagle olśnienie , strona "techplanet" . Podeślijcie linki do jeszcze paru zestawów z techplanet a ja wybiorę sobie coś "przystępnego" i obudowa nie musi byś jakaś super wyglądająca ważne żeby pasowała technicznie do reszty.

@EDIT o i zapomniałem jeszcze jaki monitor polecacie do tego komputera , najlepiej żeby był jak najlepszy dla oczu .

Opublikowano

@Up

Ja bym zmienił tylko grafike na tą

:http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx760-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-veroc,39077.html

Parę zł dołożyć i mieć dobre chłodzenie myślę, że warto.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...