Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bany

BC'Seed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam pytanie odnośnie LoL'a i banów. Czemu za granie jak pierdolony kretyn, low i retard + trollowanie i specjalne przegrywanie gier, zacna firma o zacnej nazwie Riot nie daje w ogóle banów, ale za napisanie takiemu trollowi, że jest pierdolonym gnojem momentalnie łapiesz bana na tydzień? Chyba coś mi się popierdoliło, ale istnieje taki guziczek jak "Mute", który pozwala uciszyc flamującego gracza, ale nie ma takiego guziczka jak "uchroń mnie przed porażką, gdy mam w teamie pierdolonego, trollującego, gimbazjalnego zjeba". Logicznie rzecz biorąc, to za flame nie powinno być bana, a za troll powinien, ale tak nie jest. Gdy siedziałem na S5, to specjalnie ztrollowałem kilkanaście rankedów z rzędu by sprawdzić, czy dostanę bana? jak myślicie, dostałem? Oczy-kurwa-wiście że nie, ale jak pociśniesz taką pierdoloną gnidę, to jebane kurwy z Riotu rzucają się na ciebie jak muchy na gówno.
Prosze o wyjaśnienie mi tego oto zjawiska, ja go nie ogarniam, może znajdzie sie jakiś mędrzec który nam to wszystko wyjaśni.

Opublikowano

To ze kogos wyzywasz maja czarno na bialym w logach, a to czy typ rzeczywiscie trollowal juz nie.

Druga sprawa tez nie zawsze tzw troll musi byc trollem, tylko slabyszm graczem lub mial zly dzien.

Dla przykladu np ja gram lepiej od ciebie, spotykam cie na solo q, przegrasz linie, mi idzie swietnie ale przegramy, po grze reportuje cie za feedowanie, ty dostajesz bana. Nie jest fajnie, tak mi sie wydaje.

Nie mowie ze w twoim poscie nie ma troche racji, ale niestety tak juz jest.

Opublikowano

Co to za różnica, czy koles z 0/10 będzie słabym graczem, czy trollem? Przez jednego i drugiego przegrywam grę. Zresztą gołym okiem widać, że ktoś trolluje, więc gdy wyłapie reporty od 3 osób, które napiszą, że koleś trollował, to powinien momentalnie wyłąpać ban hammera na miesiąc, i nara. Padł ofiarą innych graczy,iluminatów? Szkoda, grał jak pała, łapie bana, to nie jest niestety "normalna" gra,l ktoś taki nie może dostac kicka z serwera czy coś, aczkolwiek wkurwia mnie podejście Riotu do trollów i low graczy, gdyż mają na nich kompletnie wypierdolone po całości. Dawanie słabym graczom banów za jedną gre to oczywiście głupota, ale jak ktos taki wtopi 5-10 gier z gównianymi statami, to jakiś leave (low) buster powinien to wyłapywac, i dawać mu kilku godzinne - kilku dniowe bany, by kolo podszkolił skilla na normalach-draftach.

Btw, czekam na opinie BoL'owych prosów z platyny+, że każdą grę idzie wyccarować.

Opublikowano

sam nie jesteś idealny, sam kiedyś też na pewno feedowałeś.

Zresztą gołym okiem widać, że ktoś trolluje, więc gdy wyłapie reporty od 3 osób, które napiszą, że koleś trollował, to powinien momentalnie wyłąpać ban hammera na miesiąc, i nara

spoko biore 3 kumpli jak to wejdzie i Cb od razu reportujemy i nara płaczku

<>

Opublikowano

Przez te jebane gówna przestałem grać rankedy. Gówno mnie to obchodzi jakie ja staty mam mogę mieć 20/0 ADC, a jakaś kurwa na topie zrobi 0/20 i gramy 4 vs 6. Powinni naprawić poziom dobierania przeciwników albo dorobić dywizje takie jak rdza, gówno.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Co to za różnica, czy koles z 0/10 będzie słabym graczem, czy trollem? Przez jednego i drugiego przegrywam grę. Zresztą gołym okiem widać, że ktoś trolluje, więc gdy wyłapie reporty od 3 osób, które napiszą, że koleś trollował, to powinien momentalnie wyłąpać ban hammera na miesiąc, i nara. Padł ofiarą innych graczy,iluminatów? Szkoda, grał jak pała, łapie bana, to nie jest niestety "normalna" gra,l ktoś taki nie może dostac kicka z serwera czy coś, aczkolwiek wkurwia mnie podejście Riotu do trollów i low graczy, gdyż mają na nich kompletnie wypierdolone po całości. Dawanie słabym graczom banów za jedną gre to oczywiście głupota, ale jak ktos taki wtopi 5-10 gier z gównianymi statami, to jakiś leave (low) buster powinien to wyłapywac, i dawać mu kilku godzinne - kilku dniowe bany, by kolo podszkolił skilla na normalach-draftach.

Btw, czekam na opinie BoL'owych prosów z platyny+, że każdą grę idzie wyccarować.

Idac tym tokiem myslenia, w lolu nie ma miejsca dla slabych graczy, jesli nie ma slabych graczy to sa wszyscy rowni, a jesli wszyscy sa rowni to nie ma rywalizacji/elo/lig itp. Zawsze bedzie ktos lepszy i gorszy.

@up

Jak masz 20/0 adc i nie dajesz rady wygrac gry to juz nie jest wina twojego teamu.

Opublikowano

sam nie jesteś idealny, sam kiedyś też na pewno feedowałeś.

spoko biore 3 kumpli jak to wejdzie i Cb od razu reportujemy i nara płaczku

Czytaj do końca posty, a dopiero potem się wypowiadaj, nakurwiasz rankedy z 3 kumplami jednocześnie?

@Up - Dlatego ci słabsi powinni wyłapywać bana na rankedy by ci lepsi, którzy gniją przez tych gorszych, mogli się wybić.

Opublikowano

Czytaj do końca posty, a dopiero potem się wypowiadaj, nakurwiasz rankedy z 3 kumplami jednocześnie?

@Up - Dlatego ci słabsi powinni wyłapywać bana na rankedy by ci lepsi, którzy gniją przez tych gorszych, mogli się wybić.

Ale kto jest wyznacznikiem skilla? Dla ciebie ktos jest slaby i chcesz by dostal bana, a np ty dla mnie bedziesz slabym graczem i chce bys dostal bana. Ktory z nas wyznacza granice ktorych graczy nalezy banowac?

Niestety tak sie nie da, a nawet dobrze ze jest jak jest.

Opublikowano

Bany na rankedy powinny dostawac osoby, które przegrywają wiele gier z rzędu, tak samo osoby które wychodzą wiele gier z rzędu dostają bana za leave, proste, i w chuj logiczne, nieprawdaż? Granice ma wyznaczać system, tak jak to robi z leaverami. Leave buster jest, teraz niech zrobią Low Bustera i zajebiście.

Opublikowano

Bany na rankedy powinny dostawac osoby, które przegrywają wiele gier z rzędu, tak samo osoby które wychodzą wiele gier z rzędu dostają bana za leave, proste, i w chuj logiczne, nieprawdaż?

Nie do konca, za leavy owszem zgadzam sie i zreszta tak to dziala, ale to ze ktos przegrywa wiele gier z rzedu nie znaczy ze nalezy takiego banowac, to jest absurd. Moze miec slabszy dzien, nie wyszlo zgranie w team fightach, ktos inny go ztrollowal lub przeciwnik byl zwyczajnie lepszy.

Skoro nie mozesz sie wybic (nie wiem z jakiej dywizji) zapewne sporo przegrywasz, idac tym tokiem myslenia kwalifikujesz sie na bana.

Opublikowano

Bany na rankedy powinny dostawac osoby, które przegrywają wiele gier z rzędu

a co jeśli w 10 grach pod rząd dostał afka, 'trolla', 'słabego gracza', też ma grać dobrze. Tak jak PODOBNO Ty?

<>

Opublikowano

a co jeśli w 10 grach pod rząd dostał afka, 'trolla', 'słabego gracza', też ma grać dobrze. Tak jak PODOBNO Ty?

Ty weź się nie wypowiadaj w tym temacie, bo albo masz gówno zamiast mózgu, albo nie czytasz postów i sam sobie wmawiasz, że ktoś coś napisał.

2xUp - Czytaj dokładniej, ban na RANKEDY za przegranie WIELU GIER Z RZĘDU. Po pierwsze, nie wierzę że ktos dostanie trolla/afkera w 7-8 grach z rzędu, po drugie, jeżeli przegrałeś 3-4 gry, to powinienes sobie zrobic przerwę, i zagrać następnego dnia, nadal nie widzę żadnych minusów Low Bustera, chyba napisze aż z tym do Riotu.

Opublikowano

Ty weź się nie wypowiadaj w tym temacie, bo albo masz gówno zamiast mózgu, albo nie czytasz postów i sam sobie wmawiasz, że ktoś coś napisał.

2xUp - Czytaj dokładniej, ban na RANKEDY za przegranie WIELU GIER Z RZĘDU. Po pierwsze, nie wierzę że ktos dostanie trolla/afkera w 7-8 grach z rzędu, po drugie, jeżeli przegrałeś 3-4 gry, to powinienes sobie zrobic przerwę, i zagrać następnego dnia, nadal nie widzę żadnych minusów Low Bustera, chyba napisze aż z tym do Riotu.

Sensus dobrze napisal.

Czytam dokladnie, ale dochodze do wniosku ze nasza dyskusja polega na tym ze ja przytaczam argumenty a ty zaslepiony piszesz ciagle to samo.

Nigdzie w regulaminie Riotu nie jest napisane ze po 3-4 przegranych nalezy zrobic se przerwe, wiec ban za "WIELE PRZEGRANYCH RANKEDOW Z RZEDU" nigdy nie bedzie istnial. Powodow podalem sporo we wczesniejszym poscie.

Opublikowano

Idac

tym tokiem myslenia, w lolu nie ma miejsca dla slabych graczy, jesli

nie ma slabych graczy to sa wszyscy rowni, a jesli wszyscy sa rowni to

nie ma rywalizacji/elo/lig itp. Zawsze bedzie ktos lepszy i gorszy.

@up

Jak masz 20/0 adc i nie dajesz rady wygrac gry to juz nie jest wina twojego teamu.

A czyja wina ? Pierd......... feederów i po 1 sam gry nie wygrasz jak masz totalne szmaty w teamie.

BC'seed

uwierz że można dostać 10x pod rząd nawet po 2 feederów/leaverów

Opublikowano

Podałeś tylko i wyłącznie jeden powód - "a może ktoś jest słabym graczem" i tyle. Nic więcej nie widzę. Natomiast ja mówię, że jak ten ktoś jest słabym graczem i często przegrywa, to sobie odpocznie od przegrywania rankedów i popyka normale. Idąc twoim tokiem myślenia, banów za leavy tez nie powinno być, bo przeciez nie wiadomo, czy ktoś wyszedł specjalnie, czy go wywaliło z gry przez słabego neta.

Opublikowano

A czyja wina ? Pierd......... feederów i po 1 sam gry nie wygrasz jak masz totalne szmaty w teamie.

Wydaje mi sie ze jak masz 20/0 to przeciwny team ma feederow a nie twoj, ale lepiej zgonic na team niz przyznac sie do slabej gry prawda?

Podałeś tylko i wyłącznie jeden powód - "a może ktoś jest słabym graczem" i tyle. Nic więcej nie widzę. Natomiast ja mówię, że jak ten ktoś jest słabym graczem i często przegrywa, to sobie odpocznie od przegrywania rankedów i popyka normale. Idąc twoim tokiem myślenia, banów za leavy tez nie powinno być, bo przeciez nie wiadomo, czy ktoś wyszedł specjalnie, czy go wywaliło z gry przez słabego neta.

Prosze:

Moze miec slabszy dzien, nie wyszlo zgranie w team fightach, ktos inny go ztrollowal lub przeciwnik byl zwyczajnie lepszy.

Dorzuc tu afka, i juz masz 5 przegranych z rzedu.

Co do leavow, za jednego leava cie nie banuje, za 2 rowniez, jak wiesz ze net ci pada to nie grasz.

Opublikowano

"Co do leavow, za jednego leava cie nie banuje, za 2 rowniez, jak wiesz ze net ci pada to nie grasz."

"Co do low graczy, za jednego przegranego rankeda nie dostajesz bana, za 2 równiesz, jak wiesz że jesteś lowem, to nie grasz rankedów, i bijesz skilla na normalach". Sam dostałem pare banów przez to, że nie z mojej winy wywaliło mnie z gry, idąć twoim tokiem myslenia, jestem wielce poszkodowany, i leave buster powinien zostac usunięty, bo niewinni gracze także mogą dostać bana.
CO do twoich "powodów", to jasne, ktos na pewno będzie miał 10 razy z rzędu trollerów w swoim teamie i smurfów z challengera w przeciwnym. A nawet jeżeli tak by było, to chuj, niech ta osoba dostanie bloka na rankedy, ale na jednego niewinnego bana, przypadnie dziesięć w 100% zasłużonych, dokładnie tak samo jak z leave busterem.

Opublikowano

"Co do leavow, za jednego leava cie nie banuje, za 2 rowniez, jak wiesz ze net ci pada to nie grasz."

"Co do low graczy, za jednego przegranego rankeda nie dostajesz bana, za 2 równiesz, jak wiesz że jesteś lowem, to nie grasz rankedów, i bijesz skilla na normalach". Sam dostałem pare banów przez to, że nie z mojej winy wywaliło mnie z gry, idąć twoim tokiem myslenia, jestem wielce poszkodowany, i leave buster powinien zostac usunięty, bo niewinni gracze także mogą dostać bana.

CO do twoich "powodów", to jasne, ktos na pewno będzie miał 10 razy z rzędu trollerów w swoim teamie i smurfów z challengera w przeciwnym.

To dlaczego nie masz jeszcze Challengera?

Ban za leavy sie nalezy, notorycznie psules gry innym graczom bedac swiadomym tego ze masz problem z lolem.

Kto stwierdzi ze jestem gotowy na rankedy? A moze ty nie jestes gotowy i powinienes potrenowac na normalach?

Przestan byc zapatrzony w siebie, trzeba czasem przyjac do siebie fakt ze nie jestes najlepszym graczem na swiecie.

Opublikowano

@Up

Zacząłeś nagle pierdolić kompletnie nie na temat, czy to oznacza że jednak dostrzegłeś że to ja mam rację? Kurwa, piszę tekst "osoby trollujące powinny dostawać bany" a ty wyskakujesz z tekstem "dlaczego nie jesteś na challengerze". Masz cos z głową? Nvm. Troller i feedujący low psuje grę o wiele bardziej niż leaver. Afker sobie wyjdzie z gry, a leaver naafeduje ci przeciwnika i nic nie będzie robił. Więc teraz przeczysz samemu sobie i to dośc mocno.

Opublikowano

@Up

Zacząłeś nagle pierdolić kompletnie nie na temat, czy to oznacza że jednak dostrzegłeś że to ja mam rację? Kurwa, piszę tekst "osoby trollujące powinny dostawać bany" a ty wyskakujesz z tekstem "dlaczego nie jesteś na challengerze". Masz cos z głową? Nvm. Troller i feedujący low psuje grę o wiele bardziej niż leaver. Afker sobie wyjdzie z gry, a leaver naafeduje ci przeciwnika i nic nie będzie robił. Więc teraz przeczysz samemu sobie i to dośc mocno.

Jak narazie widze ze ty sie unosisz bo brak ci argumentow od poczatku tej dyskusji. Dlaczego napisalem o Challengerze? Twierdzisz ze nie mozesz wybic sie przez trolli, potem mowisz ze nie wierzysz w to ze ktos ma caly czas trolli w teamie. Nie widze wiec powodu dla ktorego nie jestes jeszcze w topce.

Feeder nie koniecznie jest trollem, moze kiedys zrozumiesz ze kazdy moze miec gorsza gre. To ze raz na jakis czas (co sam twierdzisz ze tak jest) dostaniesz trolla, to swiat sie nie zawali.

Zastanawia mnie jedno, po co zalozyles ten temat? Liczyles ze wszyscy przyznamy ci racje? Bo nie widze bys chcial dyskutowac, raczej unosisz sie i na sile probujesz mi wcisnac swoje zdanie.

Opublikowano

BC'Seed - z tego co widzę jesteś typowym słabym trollem, który pisze, że przegrywa przez noobów a pewnie sam nie zawsze wygrywasz linie. Ja czasem mam 5 gier z rzędu afków w tym zwykle ze 2/5 4 vs 5 uda mi się wycarrować (nawet kiedy gracze mają po 1/5 itp), ale gram dalej i przychodzi moment, że nie mam afków a w tedy daje z siebie wszystko, pomagam słabszym graczom ( ty pewnie ich besztasz i spamujesz jak poje...), mi wystarczy, że na jungli złapię do 10 min 3 kille i już wiem, że wygrałem grę, a, że Ty masz 20/0 i nie potrafisz wygrać to już świadczy o tobie, że zasługujesz na brąz 5 i nic wyżej, to jest gra zespołowa i taktyczna a nie zbieranie fragów na pałę. Założe się, że jesteś jednym z tych noobów, bo elo hell nie istnieje. Pozdro

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

I na tym polega rywalizacja w LoLu. Jeden jest lepszy, drugi słabszy. Dlaczego ci słabsi mają być banowani? Co to byłaby za gra, jak wszyscy byliby w diamencie/challengerze?

Co do autora tematu: A jak ty chcesz banować ludzi, którzy mają dużego lose streaka, to 50% ludzi w LoLu właśnie dostaliby bana.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Ja pierdole, ponawiam swoja prośbę, czytać posty zanim zaczniecie świecić jajami. NIGDZIE nie napisałem, że przegrywam przez trolli. Wystartowałem z pomysłem, by karać trollerów i zajebistych lowów banami na granie rankedów (NA GRANIE KURWA RANKEDÓW A NIE NA KONTO, zajebista krzywda i tak sie takiemu imbecylowi nie stanie), bo obecnie ZA TROLLOWANIE NIE DOSTAJE SIE BANA W LOLU, a pare przygłupów chyba było zbyt pojebanych, by zrozumieć o co chodzi. Nie ogarniam kompletnie, jakie sa minusy takiego rozwiązania. Jakiś koleś ciśnie mnie za brak argumentów, choć on sam podał tylko jeden, na który odpowiedziałem chyba z 5 razy, i zaczyna pierdolić coś o tym, czemu nie jestem na challengerze. Koleś wyżej też pierdoli, sam wyccarowywałem nawet 3 vs 5, ale to nie zmienia faktu, że niektórzy nie wyccarują, tak więc te wszsytkie gówna z trollami na czele powinny dostawać bany, bo obecnie możesz ztrollować kilkanaście gier z rzędu, specjalnie przepierdolić grę innym, i nie dostaniesz za to nawet pierdolonego upomnienia, nic, Riot ma wyjebane na trolli i lowów, a to jak dla mnie musi się zmienić. Też pomagam słabszym graczom i gankuje ich chujowe linie, ale jak taka kurwa z 0/3/0 ciśnie mnie, jak po udanym ganku przez przypadek zajebałem killa, po czym zaczyna trollować "because this fucking noob steals my kill and farm" (sytuacja z zycia wzięta) to mam ochotę wyciągnąć go z monitora, i napierdolić go jakiś tępym przedmiotem. I taki jebaniec nie dostanie bana, pójdzie, ztrolluje i przepierdoli kolejną grę, i kolejną, i gówno mu zrobisz, bo w tej grze nie ma banów za trolling.

@Up - Ja pierdole, kolejny, 50% osób ma lose streak 10 rankedów? Obstawiam, że z 90% społeczności grających już rankedy dostało chociaz jednego bana za leave nie ze swojej winy (tylko np. nagle net został przerwany i chuj), czy to oznacza że leave buster to gówno i ma przestać istnieć? Nie, bo na jednego niesłusznego bana przypadnie kilkanaście zasłużonych, o czym wcześniej napisałem. Zresztą nawet jak by te 50% ludzi (lol) dostało te banany na 2 dni na granie ranków to co by się kurwa stało? Pociął byś sie z żalu? Stracił byś sens życia?
Albo inna historia, mam kumpla na DIamencie (teraz jest na Diamencie, dzięki premade), który grając premade wyccarował innego kumpla z Brązu na Gold'a. Oboje na tym zyskali, bo on, będąc wtedy na platynie carrował gry z łatwością, gdyz poprzez to, że miał Brąza w teamie dobierało mu także gówna z Brązu-Silvera w przeciwnym teamie, i on sobie te chujstwa carrował. I teraz on siedzi na Diamencie, a drugi kumpel na Goldzie 5, gdzie wtapia 10 gier na jedną, bo za chuj grać nie umie. I taki chuj nie zasługuje na jakiegoś bana na rankedy? No kurwa, jeżeli waszym zdaniem nie, to macie ostro naryte w baniach. Zresztą, te gówniane premady tez powinny zostać całkowicie wyjebane, albo chociaz poprawione np. siedzę na Goldzie, to mogę grać primejdy tylko z innym Goldem i chuj.

Opublikowano

W tym momencie koncze z toba dyskusje bo jestes zwyklym niedowartosciowanym dzieckiem.

Polecam odejsc od komputera bo troche ci odbija, przeczytaj se na spokojnie swoj post... porazka.

Ty chcesz banowac trolli, ja chce zbanowac cheaterow (czytaj grajacyh na Bolu) a wiem ze grasz bo ladnie pomagasz w kazdym temacie na temat Bola. Zglos sie do riotu o bana.

Do tego ten cytat z drugiego postu O_o

Ty grajac na bolu i siedzac w silverze jestes ok tak? Ale reszta jest zla.

Dla nas ty jestes lowem, wiec przestan grac rankedy. Dlaczego? Bo tak. - tak wyglada rozmowa z toba.

Patrzac na inne twoje tematy i posty widac ze szkoda czasu na ciebie. Pozdrawiam i zycze wbicia Challengera bo placzac na trolli i opowiadajac o carrowaniu na silverze (bez obrazy dla innych graczy) nikomu nie imponujesz.

@Taki radosny edit :D

Oboje na tym zyskali, bo on, będąc wtedy na platynie carrował gry z łatwością, gdyz poprzez to, że miał Brąza w teamie dobierało mu także gówna z Brązu-Silvera w przeciwnym teamie

Jestes wiec gownem z silvera tak? ^^

Opublikowano

Aha, czyli jak kończą ci się argumenty, albo po prostu jesteś zbyt cienki by odpowiedzieć na moje, których podałem wiele, to po prostu zgrywasz teraz "mądrzejszego" i ciśniesz, ta? :D Typowe. Zresztą, nie sądzisz, że jak bym grał na BoL'u to był spokojnie sobie siedział na Diamencie? Lubie wygrywać gry, i nie lubie ich przepierdalać ale chcę czerpać z gry przyjemnośc, a trzymanie jednego klawisza odpowiadającego za chodzenie i napierdalanie losowych celi średnio mnie rajcuje, aczkolwiek jak sie wkurwię to odpalę raz na jakiś czas Sida Auto Carry i nakurwiam free elo na rankach. A pomagam bo nie mam kompletnie nic do osób używających BoL'a, wręcz przeciwnie, popieram ich, ta gra ma tak zjebany system dobierania przeciwników i pierdolonych trolli, że BoL powinien byc w 100% legalny. Zresztą, już jest bo nie ma za niego bana. I kurwa bardzo, bardzo dobrze.

Nadal czekam aż napiszesz mi czemu banowanie trollerów i lowów przepierdalających kilkanaście gier z rzędu normalnym graczom nie powinno blokować sie możliwości grania rankedów. Tylko poproszę inny argument niż "bo może ktoś grać nie umie"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...