Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ukradł mi konto... !

LikeYou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak zaczne od początku trochę pisania ale dla mnie to ważne .. Gościu z mojej gildii dziś po godzinie 11 napisał do mnie ,że kończy grę i się mnie pytał czy ktoś chce jego eQ. Ja mu napisałem ,że ja chętnie Przyjmę .. Stałem koło dozy i dał mu nasior 1k hp i coś tam jeszcze z hp. Napisał czy chce coś jeszcze ja napisałem ,że oczywiście . On pisał ,że jak dam mu riba ale on mi go zaraz spowrotem odda to coś dostane .. I dałem po chwili oddał mi mojego riba i dał 2kk za free.. Napisał dalej czy chce coś ja ,że tak . On pisał że jak dam mu na chwilkę zbrojkę (Pro Śmiertelka +8) to da mi okrągłą +8 . Ja napisałem czy mnie nie oszuka . Ona ,że nie bo i tak kończe gre przecież napisał. Dałem po chwili oddał zbrojkę i dał Tarczę za free.. I Potem napisał czy chcę jeszcze 40kk i yy+8 za free.. Ja że tak . On mi ,że pod jednym warunkiem jak dam mu na chwile sswoje passy.. Ufałem mu po tych rzeczach co dostałem .. I tak przez 5 min.. Pytałem się go czy mnie nie oszuka bo jak tak to pójdę na Policję .. On że 100 razy powtarzałem Ci ,że grę Kończę i dałem mu passy.. po chwili jakoś nie wiem jak zmienił email na kończe (może dlatego, że tam i tam było 1 hasło) I UKRADŁ mi konto .. Cale konto z pro eQ woja 50 lv . Chciałbym jeszcze dodać ,że mam Z nim jakiś kontakt bo gra na mojej postaci .. Co mam Zrobić aby oddał mi konto co mu napisać Lub coś .. Powiedzcie mi co mam zrobić ? !! .. Szkoda mi konta bo robiłem je cały miech .. I co mam zrobi Jest to dla mnie bardzo ważne . Dajcie Jakieś Konkretne Propozycje > Oczywiście dam limit ++ Jak ktoś mi pomożę .. :) ( Soory za orto szybko pisałem )...

Opublikowano

Jeśli konto miało wartość 200 zł+ to można iść na policje.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Do suportu bezsensu bo w regulaminie jest że zakaz podawania passów itd.

Zostaje ci tylko policja, pomocniczy e-mail ogólnie popróbuj odzyskać maila.

Jak nic się nie uda to tak jak już mówiłem policja...

Opublikowano

To powiedzcie co mam mu pisać aby się złamał i oddał.?

Nic, groźby są karalne, a konto jeżeli nie warte 250 zł + (bo od takiej ceny zaczynają się sprawy sądowe w sprawie Kradzieży)

Jesteś idiotą że ufałeś, i naprawde dużo nie możesz zrobić, ale masz e-maila więc możesz zmienić pasy... nie rozumiem w czym problem :f

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

Napisz do supportu.Poinformuj ich,że Twoje konto zostało okradzione.Nie wspominaj jednak o tym,że podałeś passy,ponieważ tego nie wolno robić,i w takiej sytuacji nic byś nie odzyskał.

Poza tym,musisz mieć inny styl pisania.Jeśli napiszesz chaotycznie,zostaniesz prawdopodobnie zignorowany,i potraktowany jakimś śmiesznym szablonem.

Działaj szybko,ale spokojnie.Napisz,że po prostu zalogowałeś się na konto,a Twojego eq nie było.Zostaniesz wypytany o różne rzeczy,a następnie prawdopodobnie eq odzyskasz.A przynajmniej delikwent dostanie bana,co też będzie sukcesem.

Opublikowano

Nic, groźby są karalne, a konto jeżeli nie warte 250 zł + (bo od takiej ceny zaczynają się sprawy sądowe w sprawie Kradzieży)

Jesteś idiotą że ufałeś, i naprawde dużo nie możesz zrobić, ale masz e-maila więc możesz zmienić pasy... nie rozumiem w czym problem :f

On email zmienił..

Opublikowano

Widze ze o prawie malo poinformowani teraz kradzież do 1 000 zł jest wykroczeniem wiec jezeli konto warte 1 000 zł to idz na policje... A jak chcesz zeby sie przelamal to znajdz jego adres i napisz mu na pw :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ty masz 17 lat ? ..

@Topic

Podałeś dobrowolnie login i hasło nic z ta sprawą nie zrobisz ; x

sygna.png

Opublikowano

manipulował tobą jak chciał :)

czy odzyskasz eq ?

.. zapomnij

na przyszłość uważaj :)

jak ktos chce oddac eq bo konczy gre to niech odda. Po co ma prosic sie zeby mu pierw dac jakis item dla zaufania ??????

08945921259705007813.png

Opublikowano

Postrasz go policją i supportem, napisz mu, że masz screeny z tego całego zdarzenia. Może odda

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

mnie zainteresowała by przede wszystkim sprawa zmiany adresu e-mail napisz do suportu i zapytaj w jaki sposób mógł to zrobić znając tylko login i hasło ? może masz te samo hasło na pocztę i konto ? Ale jeśli nie to znalazł jakiś sposób i włamał ci się na skrzynkę co jest już na 100% karalne.

chyba,z e da się zmienić w inny sposób kiedyś słyszałem , że można ale się w to nie bawiłem, jednak wydaje i się, że to jest już też karalne, a jeśli ukradł konto to taka sprawa jest rozwiązywana hmm jak to się nazywa jakoś tak,z ę ty jesteś tą stroną oskarżającą a nie prokurator powództwo cywilne chyba, i wydaje mi się, że nie musi być tu przekroczony jakiś limit, ze np 1000 zł, ale chyba od 1000 takie sprawy bada prokurator

Opublikowano

Napisz do supportu.Poinformuj ich,że Twoje konto zostało okradzione.Nie wspominaj jednak o tym,że podałeś passy,ponieważ tego nie wolno robić,i w takiej sytuacji nic byś nie odzyskał.

Poza tym,musisz mieć inny styl pisania.Jeśli napiszesz chaotycznie,zostaniesz prawdopodobnie zignorowany,i potraktowany jakimś śmiesznym szablonem.

Działaj szybko,ale spokojnie.Napisz,że po prostu zalogowałeś się na konto,a Twojego eq nie było.Zostaniesz wypytany o różne rzeczy,a następnie prawdopodobnie eq odzyskasz.A przynajmniej delikwent dostanie bana,co też będzie sukcesem.

To nie priv , nie ma czegoś takiego na PL-u. Czemu gadacie że od wartości 250zł można iść na policje? Widzę że zero się znacie a się wypowiadacie. Nawet jakby Ci ukradli 1zł możesz założyć sprawę w sądzie i zgłosić na policję,do 250zł jest wykroczenie a nie przestępstwo,a sprawę można zawsze zgłosić ( może nie zostanie ukarany,ale będzie musiał zwrócić skradzione rzeczy,albo wartość w PLN), możesz podać też zhackowanie konta e-mail- to jest karalne (bo passów do emaila mu nie podawałeś- nie szkodzi że były takie same) , możesz do niego pisać że pójdziesz na policję take groźby nie są karalne gdyż nie jest to niemoralne i nieetyczne zachowanie, a informowanie o swoim postępowaniu. Według mnie Twoja głupota tu zawinniła.

Opublikowano

Przywłaszczenie sobie cudzej własności już jest przestępstwem w pewnym stopniu.

Ale nie oszukujmy się, byłeś idiotą, że mu dałeś te passy.

Możesz śmiało iść na policje i wytłumaczyć całe zajście, chodź wątpię, aby coś zrobili ;-)

Nie pisz do supportu w żadnym wypadku.

Opublikowano

To nie priv , nie ma czegoś takiego na PL-u. Czemu gadacie że od wartości 250zł można iść na policje? Widzę że zero się znacie a się wypowiadacie. Nawet jakby Ci ukradli 1zł możesz założyć sprawę w sądzie i zgłosić na policję,do 250zł jest wykroczenie a nie przestępstwo,a sprawę można zawsze zgłosić ( może nie zostanie ukarany,ale będzie musiał zwrócić skradzione rzeczy,albo wartość w PLN), możesz podać też zhackowanie konta e-mail- to jest karalne (bo passów do emaila mu nie podawałeś- nie szkodzi że były takie same) , możesz do niego pisać że pójdziesz na policję take groźby nie są karalne gdyż nie jest to niemoralne i nieetyczne zachowanie, a informowanie o swoim postępowaniu. Według mnie Twoja głupota tu zawinniła.

jak nie ma jak jest

qi20v7.jpg

sam tak odzyskiwalem eq, a zlodziej zbanowany :)

Opublikowano

Jeśli konto miało wartość 200 zł+ to można iść na policje.

prawo sie zmienilo i ta granica to chyba 600zl

a co do tematu to mozesz na support napisac ale poczekasz sobie z 2 tygodnia a pewny skutku nie bedziesz....

Opublikowano

Bez obrazy ale jesteś idiotą... Właśnie o to mu chodziło żebyś mu "zaufał" a te jego eq w porównaniu do twojego konta jest dużo wiecej warte.. Jesteś sam sobie winien.

Do supportu nie ma co pisać.. a na policji Cię wyśmieją. Podałeś haslo i kradzież..Przykro mi.

Opublikowano

No policja nic z tym nie zrobi bo dałeś dobrowolnie passy. Jedyne to możesz go postraszyć, chodź i tak wątpię aby Ci oddał konto. Jeśli to jakiś gimbus to powiedz żeby spodziewał się policji w domu, to zawsze działa ^^

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano
Jakby konto było warte więcej niż 200 złoty policja by się jeszcze do roboty ruszyła, tak to lipa.

Ewentualne straszenia policją - chociaż wątpię, że coś to da. Spróbuj napisać do supportu, jednak zgaduję, że będą mieli Cię w dupie tak samo jak kiedyś mnie.

Zapamiętaj jedno - NIGDY NIE PODAWAJ NIKOMU HASŁA. Nawet jeśli jest to Twój najlepszy przyjaciel czy coś, mówię CI.

Są małe szanse, że odzyskasz konto, taka - bolesna prawda, współczuję.

@DOWN

Na litość w sumie też nie ma co, będzie miał bekę z tego jak się przed nim płaszczy. Jednym słowem, na złodzieja nie ma rady.

@EDIT

W sumie jeśli nie podawałeś mu pass'ów do emaila, to Ci się włamał - sprawa dla policji.

Opublikowano

Nie ma co go straszyć policją, bo złodziej się tylko głupio uśmiechnie i pójdzie dalej kraść. Spróbuj wzbudzić w nim litość i poprosić go o oddanie wszystkiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...