Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer do Grania

UberTroll321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo wam dziękuje za pomoc cieszy mnie to iż w dwa dni mam tak jakby części i wiem co kupić :) jeśli są na forum odznaczenia typu "+" oczywiście że dam wszystkim którzy postowali w moim temacie :)

Ahh... a co do tego składania komputera oddać do kogoś czy raczej samemu kombinować ? (nigdy nie tykałem się części od komputera ) i tak to Temat do zamknięcia Dziękuje jeszcze raz wszystkim .

Opublikowano

To odpowiem jeszcze i zamkne :D

W necie jest masa poradników jak złożyć komputer. Nawet tu na forum jest jakiś poradnik, poszukaj, poczytaj i składaj :)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Bozydar musisz dac sobie warna, przykro mi. Post pod postem!

Jak zlozyc komputer masz tu:

Tak się akurat składa, że z tego co wiem to ja moge informować o otwieraniu tematów jak autor poprosi i napisać to :)

A i sam sobie warna nie moge dać, bo nie jestem modem.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Jednak zdecydowałem się sprzedać obecny Komputer i chciałbym abyście złożyli mi nowy komputer kompletnie od zera na komputer będę mieć albo 3000 zł bądź 4000 zł a i fajnie by było gdyby w tym wszystkim znalazł się system operacyjny owego nie mam na płycie .

Jeszcze raz dzięki Bozydar12 za odblokowanie Tematu.

Opublikowano

Jednak zdecydowałem się sprzedać obecny Komputer i chciałbym abyście złożyli mi nowy komputer kompletnie od zera na komputer będę mieć albo 3000 zł bądź 4000 zł a i fajnie by było gdyby w tym wszystkim znalazł się system operacyjny owego nie mam na płycie .

Jeszcze raz dzięki Bozydar12 za odblokowanie Tematu.

to weź komp za 3k, zainstaluj byle xp i dokup sobie upgrade do w8 za 200zł, tak to bys musial placic 3x tyle. :-)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz ściągać systemu, to po prostu idz do pierwszego lepszego serwisu komputerowego i wgrają ci za 50-70zł.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Bozydar12 Dzięki za przygotowanie dla mnie komputera ale dlaczego w zestawie za 3k jest procesor bez "K" nie znam się na tyle na komputerach aby z tobą debatować na ten temat ale czy nie myślisz ze o/c przyda się do tych mocniejszych gier typu nowe GTA V ? w zestawie za 3k gry typu BF3 i te inne FPS będą chodziły na Ultra ? zależy mi na tym ponieważ jeszcze nie wiem na ile sam albo ktoś wyceni mi tego Acer predator 3610 poczytałem na Forum ten komputer nie jest wart nawet 2500 zł :D .

Opublikowano

Bozydar12 Dzięki za przygotowanie dla mnie komputera ale dlaczego w zestawie za 3k jest procesor bez "K" nie znam się na tyle na komputerach aby z tobą debatować na ten temat ale czy nie myślisz ze o/c przyda się do tych mocniejszych gier typu nowe GTA V ? w zestawie za 3k gry typu BF3 i te inne FPS będą chodziły na Ultra ? zależy mi na tym ponieważ jeszcze nie wiem na ile sam albo ktoś wyceni mi tego Acer predator 3610 poczytałem na Forum ten komputer nie jest wart nawet 2500 zł :D .

K jest nieopłacalne w tym budżecie.

Od razu mówię - nie każda gra będzie chodzić na Ultra z wszystkimi bajerami.

Opublikowano

Do 3000zl:

http://www.morele.net/inventory/info/TyyScw/

s1155 z tego wzgledu ze wydajniejszy niz ten hasswell w zestawie w tej cenie, i masz literke K, a procek dobrze sie kreci

Do 4000zl: http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=56879&s=77728&s=71357&s=78214&s=57461&s=60398&s=74901&s=71055&s=71634

i7 ale s1155 bo inaczej by sie nie zmiescilo. najlepszy procek do oc na s1155 i do tego wydajny cooler, 8gb ramu, najwydajniejszy gtx770 jetstream palit 1tb fajna przewiewna buda dobre mobo dobry zasilacz, wiec pokrecisz

Opublikowano

Do 3000zl:

http://www.morele.net/inventory/info/TyyScw/

s1155 z tego wzgledu ze wydajniejszy niz ten hasswell w zestawie w tej cenie, i masz literke K, a procek dobrze sie kreci

Do 4000zl: http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=56879&s=77728&s=71357&s=78214&s=57461&s=60398&s=74901&s=71055&s=71634

i7 ale s1155 bo inaczej by sie nie zmiescilo. najlepszy procek do oc na s1155 i do tego wydajny cooler, 8gb ramu, najwydajniejszy gtx770 jetstream palit 1tb fajna przewiewna buda dobre mobo dobry zasilacz, wiec pokrecisz

Najlepszy procek pod O/C, którego nie zrobi ze względu na badziewną płytę główną, obudowa...

Co Ty masz z tym Palitem poza tym ? :P

Opublikowano

Pality osiagaja najwiecej fps zawsze prawie i sa zazwyczaj najtansze.

Popatrz na testy i zobaczysz ;p

@Edit

Z msi z77a g45 kazdy mowil ze shit, nie do oc, a jak napisalem ze i5 3470 wykrecilem na boxie na 4.25ghz nagle wszedzie sie to poleca. Ta plyta tez pozwoli podkrecic.

@Uber

i7 ma 2x wiecej watkow, lepiej sie kreci...

Opublikowano

Pality osiagaja najwiecej fps zawsze prawie i sa zazwyczaj najtansze.

Popatrz na testy i zobaczysz ;p

Są najtańsze, bo wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Gdzie masz testy, w których PALIT > reszta konstrukcji ?

Opublikowano

Zestaw 3k zmien gpu na palit gtx760 jetstream - wydajniejszy i kilka zl tanszy

Nie, jest dobrze. Wydajniejszy o błąd pomiarowy (co już Ci tłumaczyłem) za to to PALIT, a nie MSI/Giguś.

Opublikowano

pewien problem wystąpił ponieważ kiedy robię zestaw za 4k i mam listę tego co mi napisał Bozydar12 nie chce mi pod koniec kroku 1 zaliczyć Pamięć A-Data AX3U1600GC2G9-2G i liczy mi sumę 3822 zl

A i jeszcze nie widzę w zestawie karty od dźwięku oraz sieci chyba że jest to w zestawie jakiś części .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...