Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer do Grania

UberTroll321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć tak jak w temacie mam problem ... otóż chciałbym komputer do grania i tylko do tego obecnie mój komputer to Acer predator g3610 (wiem iż składanych komputerów się nie kupuje dostałem go od wujka) w komputerze chce zmienić w nim procesor,ram ( skoro procesor to i płyte główna ) oraz chłodzenie do karty graficznej GTX 660

-Mój budżet wynosi teraz 1500 zł a w sierpniu dostane 600 zł więc jeśli teraz nie kupie wszystkiego za te 1500 zł to możecie napisać co kupić pierwsze .

-OC chce do 4,2 mój zasilacz (nie znam marki będę musiał otworzyć kompa ale wiem , że ma 450W)

Obecne parametry komputera :

Typ procesora Intel Core i3
Taktowanie procesora 3.3 GHz
Pozostałe informacje o procesorze i3-2120 3MB
System operacyjny Windows 7 Home Premium 64-bit
Płyta główna Intel H67 Express
Zainstalowana pamięć RAM 6 GB (Jest tu błąd ponieważ zainstalowane jest tylko 4 GB )
Rodzaj pamięci DDR3
Pozostałe informacje o pamięci RAM DDR3-1333 MHz
Pojemność HDD 1 TB
Pozostałe parametry HDD Serial ATA/300 7200rpm
Karta graficzna AMD Radeon HD 6750 1 GB ( Miałem ale mam GTX 660)
Porty Video
DVI
HDMI

Interfejs sieciowy WiFi 802.11b/g/n
Napęd optyczny DVD±RW Super Multi Dual Layer
Czytnik kart pamięci tak
Kolor Czarno-pomarańczowy
Informacje o gwarancji 12 mcy door-to-door
Wymiary 418.0 mm x 180.0 mm x 437.0 mm
Dodatkowe oprogramowanie Pakiet Microsoft® Office Starter: Tylko programy Word i Excel® z ograniczoną funkcjonalnością i z reklamami. Bez programów PowerPoint® i Outlook®. Kup pakiet Office 2010, aby korzystać z w pełni funkcjonalnego oprogramowania.
Bing™ Bar
Windows Live™ Essentials
Zawartość zestawu Aspire Predator G3610 Komputer biurowy
Klawiatura USB
Mysz USB
Pozostałe parametry USB 2.0 × 10
Gniazdo sieciowe (RJ-45)
Wejście liniowe audio
Wyjście liniowe audio

Opublikowano

Znaczy ja już jestem posiadaczem GTX 660 jeśli o tym nie napisałem to przepraszam a i jeśli chodzi o procka to tak właśnie myślałem żeby i5 3570k albo 2500k no nic napisze kolejnego posta jak już się dowiem jakiej marki jest zasilacz .:)

Opublikowano

Powiedz co za idiota powiedział ci że nie kupuje się składanych? -,- "Sóper informatyk z dobrego sklepó'? Jeżeli komp od acera, to zasilacz chyba do zmiany :E

Ja bym tu upchnął I5 3350p i Corsaira 500W

EDIT: Oc? A jaka płyta główna?

EDIT2: Sory że się spinam, ale bywali tu ludzie, którzy chcieli za wszelką cenę gotowca z allegro/innego sklepu.

graphic.png

Opublikowano

Składanych (złożonych juz w sensie kupione w sklepie ) źle się wyraziłem nie musisz już się spinać przyszedłem na wasze forum ponieważ szczyci się dobrą pomocą :)

a płyta to Intel h67 express jeśli będziesz jeszcze czegoś potrzebować wszystko prócz zasilacza jest w moim pierwszym poście na biało.

Opublikowano

i5 3470 z77a g45 (ja na tej plycie wykrecilem go dzis na box do 4.24ghz i musze kupic lepsze chlodzenie bo 1.368v i potrafi 110*c skoczyc w stresie) i jeszcze gdyby nie to bym go krecil

A gpu to gtx760 jakbys mogl doplacic bo http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-760-2gb-ne5x76001042f-585998/ 927zl i masz od palita wiec the best not oc gtx760 -.-

A w tej bajce były smoki? Daj dowód :) i żeby była tam wciśnięta strona mpc :)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Obudowa nazywa się 'Tower' 418.0 mm x 180.0 mm x 437.0 mm
tylko mam pytania co do twojej konstrukcji dla mnie otóż ja jestem dopiero co żółto dziobem w rozbieraniu komputera czy też składaniu jego nigdy poza tym tego nie robiłem i co do tych pytań do ciebie to podałeś mi część którą nazwałeś ' Macho' cóż to jest ?

podałem załącznik do wyglądu obudowy może i to coś pomoże :)

post-983696-0-10273900-1375216799.jpg

Opublikowano

Macho to cooler czyli chłodzienie procesora. Lepiej jak byś otworzył bok i wtedy zrobił zdjęcie tej obudowy.

Opublikowano

Chłodzenie na procesor :P

Ta obudowa jak się nazywa? Bo to raczej nie jest nazwa to co podałeś

@up ;s

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Modelar zaproponowałeś mi abym zrobił zdjęcie obudowy i wtedy będzie wiadomo jaką mam ? w takim razie zahaczę jeszcze o zasilacz i sprawdzę marke .

(otwartej obudowy rzecz jasna.)

Opublikowano

Jak będzie zdjęcie wnętrza obudowy to będzie można zobaczyć czy się jeszcze do czegoś nadaje, a poza tym będzie dokładnie widać nazwę i model zasilacza.

Opublikowano

Sprzedaj to co masz zostawiając GPU. Bude masz piekarnik(demontowałem ją kiedyś), płyta nie nadaje się do o/c i5, zasilacz też pewnie cioteczny.

3570k + Z77A-G45 + Macho 120 + Deus G1/M1 500W + Brutus M23.

Opublikowano

Dziękuje za propozycje części dla mnie nawet podobne do tego co napisał mi Bozydar12 ale jeśli chodzi o sprzedanie wszystkiego i zostawienie GPU niestety ponieważ g3610 kosztuje w sklepie 3tyś. złotych ja osobiście go dostałem ale popatrzyłem jaką to ma wartość i powiem szczerze że tylko "Głupi da się na ten bajzel nabrać" dlatego mam do wydania 2100 zł i chce nieco pozmieniać i jeśli to możliwe to i bez wymiany obudowy :) dziś zdjęcia w formie linku dam . ;)

Opublikowano

Buda kiepska, zasilacz niewiadomoco.

Za 1500zł to tak, jak Anoizm pisał - Macho 120 + 3570k + MSI-Z77A-G45 + OCZ ZS 550w. Chyba, że masz więcej kasy, to może inwestycja w Haswell'a ? :>

A, ogarnij ten syf z kablami ;f

Opublikowano

Obudowa kiepska nie nadaje się do niczego. Chciałeś wymieniać chłodzenie na karcie graficznej ale zamiast tego lepiej zmienić obudowę, bo to przez nią karta może się przegrzewać. Zasilacz niby jest 80+ bronze ale jakoś zbyt dużo informacji o nim nie ma. Płyta też nie nadaje się do oc. Najlepszy chyba zestaw @up czyli 3570k + MSI-Z77A-G45 i zasilacz.

Opublikowano

i5 4670k + Gigabyte Z87X-D3H + Macho 120mm.

Oczywiście nie podłączasz tego, tylko czekasz do sierpnia i kupujesz Corsair TX 750w + Brutus M23/Gladius M40, a jak będziesz miał w najbliższym czasie jeszcze więcej pieniążków, to walniesz SLI z tych GTX660. Jak nie chcesz, to OCZ ZS 550w wystarczy w zupełności, a lepiej będzie kupić pojedynczą kartę.

Opublikowano

W takim razie mam już zestaw gotowy ;') teraz już tylko czy macie jakiś poradnik do demontażu calego komputera i żłożenia jego w całość :) chyba że mam oddać komputer do no nie wiem jakiegoś speca .

i jeszcze jedno napisałeś mi o częściach : procek , płyta + macho + zasilacz 550 W a co z pamięcia ram bo na stanie mam DDR3 4 GB 1333MHz myśle , że to też trzeba zmienić

Opublikowano

W takim razie mam już zestaw gotowy ;') teraz już tylko czy macie jakiś poradnik do demontażu calego komputera i żłożenia jego w całość :) chyba że mam oddać komputer do no nie wiem jakiegoś speca .

i jeszcze jedno napisałeś mi o częściach : procek , płyta + macho + zasilacz 550 W a co z pamięcia ram bo na stanie mam DDR3 4 GB 1333MHz myśle , że to też trzeba zmienić

Nie trzeba, jest git ;>

Tylko pamiętaj - pod ten zasilacz nie podłączaj nowego sprzętu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...