Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - Java Problem

BloomPlaying

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Chciałem sobie pograć w Minecraft'a. Mam windowsa 8 i na nim już go odpalałem. Chciałem do niego wrócić po tygodniowej przerwie. Ale jak odpala się gra to jest czarny ekran i gra znika, po czym w logach wywala następujący error:

#
# A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
#
# EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005) at pc=0x0620d09f, pid=3736, tid=532
#
# JRE version: 7.0_25-b17
# Java VM: Java HotSpot Client VM (23.25-b01 mixed mode, sharing windows-x86 )
# Problematic frame:
# C [ig4dev32.dll+0xd09f]
#
# Failed to write core dump. Minidumps are not enabled by default on client versions of Windows
#
# If you would like to submit a bug report, please visit:
# The crash happened outside the Java Virtual Machine in native code.
# See problematic frame for where to report the bug.
#
Tutaj film jak to dokładnie wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=Ep-jbtfeYl8&feature=youtu.be
Jak to mogę naprawić?
Opublikowano

Może na początek podałbyś specyfikacje twojego komputera oraz jaki to jest win x86 czy x64 ?

Opublikowano

System jest x86, tak jak miałem z resztą na Windows 7.

Moja specyfikacja:

Windows 8 Pro 32bit

Procesor: Intel® Pentium® Dual CPU T2370 1.73GhZ

RAM: 2 GB

Karta graficzna: Mobile Intel® GMA X3100

To na pewno nie wina słabego sprzętu, bo cały czas na nim grałem w Minecraft'a i nagrywałem. Nawet na tym Windows 8. Nagle teraz sypnęło.

Czy to może być spowodowane jakąś aktualizacją Javy, czy czymś innym?

Dzieje się to samo co tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=cxhwB4ARHck Tylko że u mnie jeszcze normalnie jest Downloading Minecraft. Po tym już wywala.

Opublikowano

Czemu zmieniłeś system operacyjny ?, spróbuj zaktualizować jave może to pomoże.

Opublikowano

Od kiedy windows 8 chodzi stabilniej niż win 7 ? 0,o poczytaj trochę ogólnie win 7 dalej jest na prowadzeniu pod względem fps'ów w grach i stabilności, ta zmiana była nie potrzebna, a po 2. to na takim słabiutkim komputerku to nie instalowałbym nawet win 7 lecz zastanawiał bym się nad xp'ekiem.

Opublikowano

xp miałem oryginałkę to mi stery nie kompatybilne wywalało, a lepsze to niż badziewna Vista dołączona z kompem.

Problem rozwiązany: Miałem sterowniki odpowiadające tylko za Direct3D, a nie OpenGL. Skapnąłem się po tym errorze, w którym było info o sterach do grafy.

Opublikowano

Bloom pare osób wczesniej dzisiaj mieli takie same problemy , pierwsze co ja polecam zrobic to jest odinstalowac calego minecraft {calego mam na mysli .minecraft folder} i zainstalowac go ponownie , jezeli to nie zadziala , polecam odinstalowac i zainstalowac jave 32bit :) Mam nadzieje ze pomoglem ;)

Pomoglem? Daj Like To Pomaga!

xy41b6u4apxo.jpg

Opublikowano

Spoko Bloom , Reinstal javy nic nie zaszkodzi a bedziesz mial Jave jak to Mówia Up to date , wiec wszystko sprawnie bedzie chodzilo i moze nawet wiecej FPS zalapiesz :)

Pomoglem? Daj Like To Pomaga!

xy41b6u4apxo.jpg

Opublikowano

Trzeba po prostu od nowa zainstalować jave przeinstalować minecrafta. Takie błędy pojawiają się między innymi po wgraniu modów bez usuwania folderu META-INF z binu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...