Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego wszyscy tak nienawidzą chrześcijan?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.old Uważasz, że cały świat jest dziełem przypadku? Masz prawo do własnego zdania ale uszanuj zdanie innych.

Jestem ciekaw jak odniesiesz się do tego:

A co było przed wielkim wybuchem? Według religii Bóg jest nieskończony czasowo, według nauki to energia jest nieskończona. To dokładnie ten sam opis tylko inna terminologia i właśnie przez tą terminologię przelało się przez tysiące lat mnóstwo krwi. Zastanówcie się o co się sprzeczacie.

Biorąc pod uwagę, że wiele informacji z biblii jest napisana niedosłownie to Bóg może być nazewnictwem szczęścia. To tylko kwestia interpretacji.

Przez tysiące lat przelało się mnóstwo krwi nie przez tą terminologie tylko przez spory religijne które nie wynikały z badań naukowych (których wcale nie było) a przez wierzenia różnych kultur. Pomyśl zanim napiszesz.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Dla mnie i tak nie istnieje ;) I mam z Was po prostu brecht, że wierzycie w coś, czego wcale nie ma ;) Przecież religia jest to wymysł ludzi..

@2UP: Mogę się zgodzić.

Ale ja się pytam jak powstał Wszechświat, a nie w jaki sposób zachodzą w nim procesy, więc mi nie wytłumaczyłeś.

Nie napiszę Ci jak powstał wszechświat, on już był zawsze.. I na pewno to jest bardziej wiarygodne niż "Bóg", ponieważ w końcu wszechświat istnieje :-) Tyle na ten temat.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Dla mnie i tak nie istnieje ;) I mam z Was po prostu brecht, że wierzycie w coś, czego wcale nie ma ;) Przecież religia jest to wymysł ludzi..

@2UP: Mogę się zgodzić.

Nie napiszę Ci jak powstał wszechświat, on już był zawsze.. I na pewno to jest bardziej wiarygodne niż "Bóg", ponieważ w końcu wszechświat istnieje :-) Tyle na ten temat.

Świąt nie mógł istnieć od zawsze, bo przeczy to zasadzie przyczynowości (coś musi powstać z czegoś).

Opublikowano

Z punktu widzenia modelu standardowego Wielkiego Wybuchu i klasycznej (niekwantowej)

teorii grawitacji nie można mówić o okresie „przed” Wielkim Wybuchem,

jako że Wszechświat powstał w momencie Wielkiego Wybuchu, a razem z nim:

przestrzeń, materia i czas, dlatego pytanie o to, co było przed Wielkim

Wybuchem, jest pozbawione sensu, ponieważ czas rozpoczął się z chwilą

wybuchu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wielo%C5%9Bwiat

http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_strun

@UP Przeczytaj sobie.

Są dwa punkty widzenia - teoria kwantowa i tradycyjna (niekwantowa).

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wielo%C5%9Bwiat

http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_strun

@UP Przeczytaj sobie.

Są dwa punkty widzenia - teoria kwantowa i tradycyjna (niekwantowa).

Skąd się wzięły te struny? Po za tym na dole jest napisane, że nie ma dowodów na tą teorię.Dalej.Dobra, skąd się wziął ten Wieloświat?

@Ale coś musiało spowodować ten Wielki Wybuch.

Opublikowano

Zadajesz głupie pytanie. Poza tym szczerze wątpię, że przeczytałeś i zainteresowałeś się tematem.

Takie samo pytanie mogę zadać Ci ja - skąd wziął się bóg? Też nie ma na niego dowodów.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Zadajesz głupie pytanie. Poza tym szczerze wątpię, że przeczytałeś i zainteresowałeś się tematem.

Takie samo pytanie mogę zadać Ci ja - skąd wziął się bóg? Też nie ma na niego dowodów.

I tutaj przejawia się twój brak wiedzy, bo Bóg nie ma ani początku ani końca, jest wieczny.A moje pytania nie są głupie, bo te struny nie mogły powstać same z siebie (w artykule na Wikipedii też nie jest to wyjaśnione) i ten Wieloświat tak samo.

Opublikowano

Byłem/jestem: agnostykiem/chrześcijaninem - nie wkurzają mnie katolicy, no chyba że usilnie próbują dowieść swojego. W takiej sytuacji przestaje po prostu reagować lub wychodzę :) Zauważyłem, że największy problem ma młodzież, dla których stało się to po prostu "cool" (zjechać katola!, JS - jestem satanistą) itp.

Opublikowano

Nie wiem jak inni, ale nie 'najeżdżam'. Sam napisałeś, że rozumiesz oburzenie 'hierarchią' kościoła, ale skoro owa hierarchia, cały kościół jest popsuty, to jak można dać im się ogłupiać? Nie rozumiem, ale szanuję tych, którzy wierzą, ale SAMI, a nie udają, że wierzą, bo chodzą co tydzień do kościoła i są święci.

Opublikowano

I tutaj przejawia się twój brak wiedzy, bo Bóg nie ma ani początku ani końca, jest wieczny.A moje pytania nie są głupie, bo te struny nie mogły powstać same z siebie (w artykule na Wikipedii też nie jest to wyjaśnione) i ten Wieloświat tak samo.

żaden kur** z was nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie Messor ty mi nie możesz wmówić, że Bóg istnieje bo nie masz sam pojęcia, ty tylko w niego wierzysz a Ty Suchy nie jesteś w stanie wytłumaczyć jak powstał wrzechświat, bo coś musiało spowodować wielki wybuch, ale jeszcze ludzkość się nie dowiedziała co( dlatego nie mozemy zakładać, że nie ma Boga, albo, że jest możemy jedynie w to wierzyć i mieć nadzieje, że ktoś lub coś na nas czeka po śmierci), więc zaczekajmy może kurW*, aż coś się w tym temacie rozjaśni ( o ile dożyjemy tej chwili) i przestańcie pier***** farmazony, bo każdy ma swój pogląd na świat i nawet jak komuś nasrasz na pysk to on i tak będzie miał swoją opinie na dany temat.

@edit

Co do tematu to raczej w naszym kraju się na chrześcijan nie najeżdża, tylko na zagorzałych fanatyków katolickich (czyt. głównie mochery), możesz się spotkać może z dyskryminacją, ale to raczej w krajach muzumańskich itp., chociaż spora część ludzi na świecie jest bardziej tolerancjna od nas polaków :) .

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Kosciol nie jest caly zpesuty. Dzis ksiadz= pedzio w sutannie. A male koscioly sa nadal super. Oni niewiele dostaja z kurii i musza ta tace zbierac bo sie kosciol rozsypie. U nas jest po prostu pro ksiądz, smiesznie mowi caly czas sie usmiecha i widac ze to nie klecha ktory tylko poucza ale porzadny facet ktory zawsze pomoze. Proboszcz tez jest super... takze wiecie. Wątpicie w sens duzego kosciola, lobby Watykanu, mrocznych katedr? uciekajcie do malych parafii gdzie wiara ciagle trwa :)

Wiem ze krotki i dziwny post ale z komy pisze

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ja jestem chrześcijaninem (wieżę w boga ale nie chodzę do kościoła) i nie widzę tych 'pojazdów' ani się tego nie wstydzę jakie mam poglądy.

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Jeśli jest ateista który nie wierzy w nic i jest o tym przekonany może uznawać się za mądrzejszego i wyzywać chrześcijan od głupców itp prosta sprawa

1355767597-U713459.png

Ex-Moderator / Ex-MpcChampion / Ex-Postwriter

Opublikowano

Chrześcijaństwo jest religią pokoju, ale chrześcijaństwo nie jest także religią ludzi doskonałych, być może dlatego wielu ludzi nienawidzi chrześcijan. Często też chrześcijanie dążą do prawdy, co też wielu, dla których prawda jest niewygodna, stara się ich skompromitować.

Sądzę, że każdy ma swój własny rozum, nie zamierzam się kłócić z ateistami, są wolni, mogą wybierać co chcą. W każdym razie ich szanuje. Jednak nie będę tolerować bzdur, które niektórzy bezsensownie powtarzają. Koniec mojej bezsensownej wypowiedzi.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Jestem agnostykiem i umysłem ścisłym. Wniosek jest prosty. W religii wkurza mnie jej brak logiki, dlatego czasem wdaje się w kłótnie z "katolami".

1374788544-U921656.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...