Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porozmawiajmy o bogu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mówię, że Bóg istniej na 100%, mówię, że w Niego wierze, a wiara nie potrzebuje dowodów.

dowiem sie co z tego boga dropi czy nie?

kocham se juliette, bo se moge, i se bede kochac, heshehsheshesheshehs

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP: Weż ty się kurwa zamknij, nudzi Ci się zjebie pierdolony?! Zarejestrowałeś się na tym forum żeby kurwa spamić i wkurwiać innych?!

@Topic: Dowodów na istnienie boga jest według mnie mało (wiem, że kościoły, przekazywanie z pokolenia na pokolenie itp.), ale na to, że nie ma go jest dużo. Osobiście jednak w boga nie wierzę, bo nie ma dla mnie jasnych dowodów na jego istnienie. Proste? Oczywiście.. ;) Przy okazji obliczcie sobie zmarnowany czas na chodzenie do kościoła.. W tym czasie mógłbym zbudować zamek w minecraft xD Nie no żart.. w tym czasie mógłbym posprzątać pokój, pomóc w domu itp.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Bóg postawił w Nas niebywałej sytuacji, otóż nigdy nie ma wystarczających dowodów na jego obecność. Jednakże, możemy uwierzyć na słowo przodków/religii/kościoła, Tych, którzy kształtowali religię.

A z innego punktu widzenia, jak to by było, gdyby jej nie było? Nie było przykazań kościelnych, każdy by robił co chciał, każdy walczył o przetrwanie, wieczne wojny "o nic", nikt by nikogo/siebie nie szanował, bo i tak by myślał, że pójdzie bezproblemowo do nieba...

To jest jedyna rozkmina, której prawdę dowiemy się dopiero po śmierci. Dam Wam radę, nie liczą się słowa "jestem wierzący", liczą się czyny! Człowiek jeśli byłby niewierzący, a w głębi duszy dobrym człowiekiem, na pewno ma szansę na niebo, w czyśćcu.

Opublikowano

Egipcjanie, Grecy i inne państwa miały swoich bogów, bo nie potrafiły wytłumaczyć pewnych zjawisk. Chrześcijaństwo, islam i inne religie również są takimi bzdurami, żeby ludzie mogli w coś wierzyć.

Opublikowano

Nie przeczytałem dokładnie tematu, ale w pierwszym poście nie było mowy o 'chrześcijańskim' Bogu, tylko o 'tym czymś' co nazywamy Bogiem a stworzyło wszystko wokół(wg. wierzących).

Ja nie wierze w kościoły, księży... Dla mnie Bóg, to coś czego nie ogarne, więc nie zastanawiam się, czy to ma formę Zeusa, psa, kota, czy Boga chrześcijan. Bóg, to Bóg i wierze w niego, kimkolwiek, czy czymkolwiek jest - tak mi łatwiej.

Argumenty ? Brak, zarówno z mojej strony, jak ze strony niewierzących. Widzieliście Adolfa Hitlera na oczy ? A wierzycie, a może to tylko wymysły chorych ludzi ? Fotomontaż, bajeczki ? To samo z Jezusem, nie mogę powiedzieć, czy był, czy go nie było.

(Przykładu o Hitlerze nie bierzcie do siebie, za tą osobę możecie podstawić każdą osobę, która żyła w starych czasach, a dowód na ich istnienie to zdjęcia, obrazy czy jakieś dokumenty)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Czemu mielibyśmy gadać o nicości?

1. Bóg wielce wszechmogący, potrzebował odpoczynku przez co stworzenie świata zajęło mu 7 dni, hahaha beka.

2. Skoro Bóg jest miłosierny to dlaczego na świecie są morderstwa oraz złe siły natury?

3. Bóg stworzył świat, raczej nie świat, tylko piekło.

4. Marihuana to teoretycznie narkotyk, to dlaczego Bóg go stworzył?

5. Klęknij przed krzyżykiem który jest na ścianie. Pomódl się do Boga, nastepnie poproś go o jakieś słowo/znak. I co? Stało się coś? Widzisz? Bóg ma na Ciebie wyjebane, tak jak na wszystkich innych.

Jeszcze jakiś katolik mi podskoczy? Hahahaha już wyobrażam sobie wypowiedzi katolików "bo buk tak hciau"

1328363902-U526345.png
Opublikowano

Egipcjanie, Grecy i inne państwa miały swoich bogów, bo nie potrafiły wytłumaczyć pewnych zjawisk. Chrześcijaństwo, islam i inne religie również są takimi bzdurami, żeby ludzie mogli w coś wierzyć.

Nie przeczytałem dokładnie tematu, ale w pierwszym poście nie było mowy o 'chrześcijańskim' Bogu, tylko o 'tym czymś' co nazywamy Bogiem a stworzyło wszystko wokół(wg. wierzących).

Ja nie wierze w kościoły, księży... Dla mnie Bóg, to coś czego nie ogarne, więc nie zastanawiam się, czy to ma formę Zeusa, psa, kota, czy Boga chrześcijan. Bóg, to Bóg i wierze w niego, kimkolwiek, czy czymkolwiek jest - tak mi łatwiej.

Argumenty ? Brak, zarówno z mojej strony, jak ze strony niewierzących. Widzieliście Adolfa Hitlera na oczy ? A wierzycie, a może to tylko wymysły chorych ludzi ? Fotomontaż, bajeczki ? To samo z Jezusem, nie mogę powiedzieć, czy był, czy go nie było.

(Przykładu o Hitlerze nie bierzcie do siebie, za tą osobę możecie podstawić każdą osobę, która żyła w starych czasach, a dowód na ich istnienie to zdjęcia, obrazy czy jakieś dokumenty)

Tylko, że na istnienie samego Jezusa są setki historycznych dowodów.Po za tym chrześcijaństwo nie tłumaczy żadnych zjawisk po za powstaniem świata, człowieka i co się z nim dzieje po śmierci.

@Kończę dyskusje

Opublikowano

Bóg nie istnieje, ponieważ jakby Bóg istniał, nie pozwoliłby, by swoi "bracia" się nudzili. A jak istnieje, to by mógł "wgrać" do życia jakieś gwiezdne wojny, lub plagę zombie xD

svh03y.jpg

Opublikowano

Bóg nie istnieje, ponieważ jakby Bóg istniał, nie pozwoliłby, by swoi "bracia" się nudzili. A jak istnieje, to by mógł "wgrać" do życia jakieś gwiezdne wojny, lub plagę zombie xD

albo moglby dac wiekszy exp i drop :/

kocham se juliette, bo se moge, i se bede kochac, heshehsheshesheshehs

Opublikowano

1. Bóg wielce wszechmogący, potrzebował odpoczynku przez co stworzenie świata zajęło mu 7 dni, hahaha beka.

2. Skoro Bóg jest miłosierny to dlaczego na świecie są morderstwa oraz złe siły natury?

5. Klęknij przed krzyżykiem który jest na ścianie. Pomódl się do Boga, nastepnie poproś go o jakieś słowo/znak. I co? Stało się coś? Widzisz? Bóg ma na Ciebie wyjebane, tak jak na wszystkich innych.

Jeszcze jakiś katolik mi podskoczy? Hahahaha już wyobrażam sobie wypowiedzi katolików "bo buk tak hciau"

hmm nie stwierdzam, że jestem wierzącym ciężko mi powiedziec ale spróbuje ci odpowiedzieć :

1. Czy odpowczywał to wątpie, to jest bardziej pod ludzi stworzone chyba, że pracować mają 6 dni a 7 odpoczynek lol

2. Co to drugiego to dał ludzią wolną wole, każdy z nas wybiera kim chce być i jak chce spędzić życie

3.Piekło stworzyli sobie ludzie

4.A kto tak mówi ;p ?

5. Wiara byłaby za prosta gdyby tak to wyglądało hahahha dlatego samemu ciężko mi się określić bo wiara jest bardzo wygodna i może być tylko wymyślona, ale nie szanując ludzi jestes zerem twoja wypowiedź jest żałosna

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Ja nie wiem co o tym myśleć :/

Niedawno bardzo gorliwie modliłem się o moją babcię żeby wyzdrowiała, i co? nie żyje ;(

prosiłem jeszcze o jakieś znaki itp,ale nic się nie stało.

Opublikowano

Odpowiem ci tylko na 4 pytanie, otóż Wszystko jest dla ludzi,tylko z umiarem, Ja osobiscie wierzę w Boga, wiem że on istnieje. Jak to padło wyżej jest to sprawa indywidulana

Ja nie wiem co o tym myśleć :/

Niedawno bardzo gorliwie modliłem się o moją babcię żeby wyzdrowiała, i co? nie żyje ;(

prosiłem jeszcze o jakieś znaki itp,ale nic się nie stało.

Każdy musi umrzeć, powiem ci tak

Przez całe życie popełniamy grzechy, a potem nagle chcemy aby ktoś przeżył.

Opublikowano

Ale jesteś fajny, napisałeś zdanie z błędami ortograficznymi.

Nie

jestem jakimś zagorzałym katolikiem, wręcz przeciwnie, zbytnio nie

przykładam wagi to życia duchownego, ale bazując na własnych

przemyśleniach i Biblii mogę stwierdzić że:

1. Tak jak ktoś

napisał, jest to bardziej przesłanie. Żeby w niedzielę nie pracować. Jak

to mówi jedno z przykazań kościelnych "W niedzielę (...) powstrzymywać

się od prac niekoniecznych (...)".

2. Ponieważ Bóg dał nam

wolną wolę. Co by wiara nie była za łatwa, sami musimy zadecydować i

pokonać wszelkie trudności. Wybieraj sam: zło albo dobro.

3. Według Biblii Bóg stworzył "świat". Piekło, jeśli o to Ci chodzi, stworzył zbuntowany anioł Lucyfer.

4. Nie ogarniam tego punktu. Marihuana to roślina, w sumie to można i uznać jako lekarstwo, więc to raczej +.

5.

Pójdź do swojej matki i poproś o 200 zł. Da Ci? Na 99% nie. Dlaczego?

Bo musisz się postarać. Jak całe życie grzeszysz, a nagle wymagasz od

Boga jakiegoś znaku, to nie dziw się że go nie otrzymałeś. W sumie to

mój ojciec miał taką sytuację, dosyć dziwną. Może to był przypadek, w

każdym razie kiedyś przez jakieś 2 tygodnie słyszał w nocy jakieś jakby

"stukanie, szepty". Po tym jak pojechał na cmentarz zmarłych jego

rodziców, moich dziadków, te "dźwięki" ustały.

Ok, czekam na Twoje argumenty ;>

Game Over

Opublikowano

Ja tam wierze w boga, mikroorganizmy na początkowych planetach same nie powstały

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Jak mozna twierdzic ze jest cos czego nie slychac, nie widac i nie ma na to dowodow? To sie nazywa Schizofremia :)

Mozliwe ze Bóg jest ... 6 dni tworzyl swiat, teraz odpoczywa.

61093c6efb.png

Opublikowano

Co było przed Wielkim Wybuchem? Bo nie mogło być niczego.Przeczy temu zasada przyczynowości.MI tutaj tylko pasuje Bóg.Pewnie zapytacie: "No dobra, ale co było przed Bogiem? " Odpowiedź brzmi: Nic, bo Bóg jest nieskończony, nie ma początku ani końca i tylko On posiada takie atuty.Jak ktoś mi wytłumaczy na chłopski rozum, co było przed Wielkim Wybuchem (rodzi się następne pytanie, co było przed tym czymś"), to dostanie limit lajków. Wątpie, żeby komuś się udało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...