Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to normalne, że mam tyle fps ?

ArtiXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Podczas normalnego grania w minecrafta fps nie przekraczają 10. Optifine nie daje dużej poprawy, może z 2-3 fps. Próbowałem chyba wszystkiego - ustawianie piorytetów, killowanie procesów, skanowanie rejestru i jego defragmentacja. Oto parametry mojego laptopa.

CPU: intel celeron 2x2Ghz

RAM: 8 Gb ( na minecrafta 4 Gb )

Grafika: Intel HD graphic

Opublikowano

być może wina grafiki ale tak czy inaczej 10 fps to mało zależy jakie ustawienia masz + podaj jaki masz dysk bo to też się przekłada na wydajność ale nie sądzę żeby był aż taki zły

Opublikowano

Witam. Podczas normalnego grania w minecrafta fps nie przekraczają 10. Optifine nie daje dużej poprawy, może z 2-3 fps. Próbowałem chyba wszystkiego - ustawianie piorytetów, killowanie procesów, skanowanie rejestru i jego defragmentacja. Oto parametry mojego laptopa.

CPU: intel celeron 2x2Ghz

RAM: 8 Gb ( na minecrafta 4 Gb )

Grafika: Intel HD graphic

Zintegrowana grafika, czego ty wymagasz?

Opublikowano

To wina grafiki zintegrowanej karty graficznej, Na niej nie wyciągniesz więcej niż 20Fps ;) Sam posiadałem takową, I Cudem dawało radę na 25Fps z tiny. :)

Opublikowano

HD Graphics, ale jaki model? Jeśli Twój Celeron jest z rodziny Ivy/Sandy Bridge, to jest to oczywiście HD2000, która nie jest nawet słabą kartą.

Także nie pozostaje Ci nic innego, jak zainwestowanie w dedykowaną kartę. Jeśli potrzebujesz pomocy z jej doborem, a także sprawdzeniem kompatybilności z pozostałymi podzespołami (mowa oczywiście o PSU), pisz śmiało :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Weź Optifine na render Tiny i wszystko na na Off disabled itp . , dodaj wiecej ramu :P I OpenGL na fancy :p

Opublikowano

dziwne ja na 6 letnim lapku 2gb ram 1x 1.6 mam po 30-40 fps a na plaskiej mapie po 100

moze nowe stery do grafiki ew jaki system masz?

Opublikowano

Nie wydaje mi się żeby to była wina zintegrowanej karty graficznej, kiedyś na zintegrowanej karcie grałem w gta 4 na minimalnych ale dawało rade płynnie grać. Może to wina javy ?

Opublikowano

System mam win 7 64 bit. Co do parametrów karty graficznej to napisze o nich później, bo teraz nie mam przy sobie laptopa.

Weź Optifine na render Tiny i wszystko na na Off disabled itp . , dodaj wiecej ramu :P I OpenGL na fancy :p

Więcej Ramu ? 4 gb na minecrafta to mało ? A o OpenGL z tego co słyszałem to zdania są podzielone.

Opublikowano

Jak będę miał lapka to jeszcze spróbuje z tymi bibliotekami może to da jakiś skutek.

A czy zdefragmentowanie dysku pomoże ? Bo nie wiem czy się opłaca poświęcić tych kilku godzin.

Opublikowano

Wielkie dzięki TenStylOdLajka po aktualizacji lwgl fps skoczyły gdzieś tak o 5. Zdarza się nawet 25 Fps. Javę mam 64 bitową. Co do parametrów karty graficznej to pisze:

Intel HD graphic (Celeron)

A model procesora to:

Intel Celeron P4600 2x2.00 Ghz

Opublikowano

Wina jest grafika mialem taka sama i mialem tyle samo fps teraz na nvida gforce 610 mam ppo 100-150 fps

Opublikowano

Planuje sobie tak za kilka miesięcy kupić nowego laptopa z o wiele lepszymi parametrami. Póki co musze zbierać kasę... Dzięki wszystkim za pomysły - trochę pomogło (najbardziej z tym lwgl).

Opublikowano

Minecraft nic nie wymaga od GPU. Ale na 2x2GHz od amd sie nie dziw. Na 2x2.3 ghz z pentiumem mialbys 30-40fps na tiny/short

Aha, polecam kupic stacjonarbny nie laptopa

CPU: intel celeron 2x2Ghz masz swój intel, i co ma 10 fps ? co kłamiesz ?. A minecraft bardzo dużo wymaga od Gpu :) poczytaj troche na forach a później pisz.

Po pierwsze jeżeli chcesz mieć więcej fps, to zainwestuj w jakąś kartę graficzną bo na tym zintegrowanym shicie od intela, nie będziesz mięć więcej niż 10fps :) A na mc po co aż 4 gb ramu dałeś ? jak on max wykorzysta ci 1, a no chyba, że dla szpanu :)

Opublikowano

Masz mało FPS ze względu na :

1.Zintegrowaną karte graficzną która ma mniejsze możliwości z procesorem,Najlepiej kupowac kompa z Dedykowaną i minimum. 128 bit

2.Procesor jest dość dobry do grania w gry +/- do 2010 roku

3.Jezeli chcesz podniesc mc bez zbednych kosztów polecam ci zmiane systemu na Windows XP mialem kiedys podobny komputer +15fps zagwarantuje Ci to. :D

Intel Atom N450 1,6 ghz

Intel Graphics Media Accelerator 3150

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Czemu dałem 4 gb ? Bo i tak mam normalnie z 6 gb ram wolnych to co się będzie marnować :p.

Defragmentacja dysku może pomóc ?

Opublikowano

daj wiecej ramu do mc

Pisałem 2 razy, że dałem 4 Gb Ramu

Zrobiłem wczoraj defragmentacje i optymalizacje dysku. Efekty mnie zdumiały. Fps normalnie skoczyły o 10, a czasami jest nawet 50 fps ! Jak macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie.

Opublikowano

Slaby troche ten laptop ale to nie znaczy ze ma tak lagowac ;/

Przydziel wiecej ramu do mc ;D

Ludzie pisze już enty raz DAŁEM 4 GB RAMU DLA MC ! ! ! Ram może pomóc do max 2 gb potem to tylko taki bajer

Opublikowano

Ludzie pisze już enty raz DAŁEM 4 GB RAMU DLA MC ! ! ! Ram może pomóc do max 2 gb potem to tylko taki bajer

Laptop nie da rady wycisnąć więcej... Intel HD Graphic to karta bardziej przystosowana do biznesu niż do gier ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...