Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Gralibyście na takim typie serwera ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy byście grali na takim typie serwera ?

Chodzi o to-

Zaczynasz na spawnie są 2 wioski wybierasz w jakiej wiosce chcesz być w tych wioskach awansujesz z dajmy na to na plebejusza na króla były by wybory na króla danej wioski

każdy "GRACZ" musiałby się starać aby coś osiągnąć oczywiście później się awansuje będzie możliwość miecia własnej kopalni itp. byłby to typ serwera rpg wojny wiosek co tydzien dajmy an to jedna wioska wygra i ta wioska która wygrała ma eventy i wgl. przez 7 dni darmowe jedzenie poserzenie terenu. Płaciło by się daniny na króla aby król mógł wykupić wiecej miejsca itp. byli byscie zainteresowani ?

Opublikowano

W 100% zagrałbym na tym serwerze z ekipą (ok 19 os. +/-). Odezwij się pw jeżeli chcesz zrobić taki serwer.

Opublikowano

Chętnie bym zagrał lecz proponował bym dodać system ekonomii , np król zbiera podatek od poddanych , chłopi oprawiają ziemie aby sprzedać plony u zamożnych kupców których możemy spotkać w porcie każdej wioski, rycerze dostarczają kości ze szkieletów(za odpowiednia cenę) na bone mille dla farmera aby miał większe plony + zablokowany crafting ,TS3 i Heyah ( gra zespołowa )

Rangi można oprzeć na pluginie heroes (oczywiście bez skili bo to jest lipne)

Jeśli wioska rozbudowała by kuźnie administrator na oplata postawił by NPC(citizens) który mógłby naprawiać itemki.

Dodatkowo trzeba było by przemyśleć rangi oraz jak awansować np z górnika na rzemieślnika który mógłby tworzyć EQ , gornik - architekt ( crafting stonebricka, polplytek itd ) , Drwal-Farmer , Drwal - Hodowca ITP ITD

To tyle jak na moją wypowiedź na temat takiego typu serwera.... Z wielką chęcią bym zagrał !

@edit Aha i musiałbyś jeszcze przemyśleć jak rozwiązać kłopot dostępu do cuba wszystkich graczy... ja proponowałbym żeby dostęp miał tylko król a poza murem wioski auto działki dla farmerów i hodowców za kasę ( np 15x15 albo jakieś dopasowane do terenu i każda 3 do dołu i 3 do góry żeby domków nie robili ) oraz domki w wiosce gdzie każdy gracz może sobie kupić ale tylko środek tak ze nie będzie mógł modernizować struktury ( ścian itd )

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Tak, pomysł dość ciekawy, przynajmniej inny niż tysięczny serwer FreeBuild... Zagrałabym. :)

a6Shvr9.png

Pozdrawiam, Magda!

Opublikowano

Zagrałbym, fajny pomysł :)

Siemka !

Szukam : Budowniczego/Sponsora Pisać na Skype o szczegóły. Skype: badi5661

Jeśli Ci Pomogłem Daj Lubię To ! ;)

Opublikowano

Tak, pomysł dość ciekawy, przynajmniej inny niż tysięczny serwer FreeBuild... Zagrałabym. :)

Tysięczny FreeBuild i tysięczne Frakcje ;p

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Pomysł nawet ciekawy, tylko zważ też na swoje możliwości, bo zautomatyzowanie tego nie byłoby rzeczą prostą, a zarządzanie tym osobiście to według mnie byłaby mordęga przy większej ilosci graczy.

Opublikowano

Jak widać po postach nawet nawet osób by grało pluginy były by dopracowane co do jednej literki oczywiście pluginy autorskie :) Hmmm. z ekipą to się jeszcze zastanowię.Lagi? o nie czysta gra bez lagów. Tak myśle dzisiaj posiedze przy mapie jutro nad pluginami i tak na zmiane i serwer ruszy do 20 dni :) oczywiście każdy co pisał jakąś propozycje nad serwerm będzie mógł się tego spodziewać :)

Opublikowano

Jak widać po postach nawet nawet osób by grało pluginy były by dopracowane co do jednej literki oczywiście pluginy autorskie :) Hmmm. z ekipą to się jeszcze zastanowię.Lagi? o nie czysta gra bez lagów. Tak myśle dzisiaj posiedze przy mapie jutro nad pluginami i tak na zmiane i serwer ruszy do 20 dni :) oczywiście każdy co pisał jakąś propozycje nad serwerm będzie mógł się tego spodziewać :)

Co do autorskich pluginów .... każdy tym się jara i tak gada ze autorskie... Ja mam na to wyjebane aby serwer działał jak należy! xD
1377774857-U369478.png

Opublikowano

Tak wszystko jest ok ale patrząc po ilości postów założyciela to zastanawiam się czy to nie jest jakiś fake... xD

1377774857-U369478.png

Opublikowano

No, no pewnie, że wbiłbym na taki zajebiszczy( :D ) server ( . Y . ) hehe :*

x5ba.jpg

Opublikowano

Serwer NonPremium/Premium

Fake? Nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prace na serwerze id ąpełna parą roboty jest tyle że niewiem od czego mam zacząć możecie podawać już jak chcecie aby się pierwsza i druga wioska nazywała !

Opublikowano

Fajny pomysł :D

COMPUTER SPECS
OS : Windows 10 Profesional MOBO : Asrock B450 Pro4 CPU : Amd Ryzen 5 3600 COOLING CPU : CoolerMaster 240ML rgb GPU : Gigabyte RX5700xt 8GB PSU : Coolermaster mwe650w   RAM : Geil 3000mhz cl16 (2x8GB) SSD : WD blue 3D nand 500gb HDD : WD Blue 1TB 7200rpm

Opublikowano

Serwer NonPremium/Premium

Fake? Nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prace na serwerze id ąpełna parą roboty jest tyle że niewiem od czego mam zacząć możecie podawać już jak chcecie aby się pierwsza i druga wioska nazywała !

Jeśli robota idzie pełną parą to dawaj jakieś ss z mapy itd lokalizacje wiosek itp itd

1377774857-U369478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...