Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft 1.6 wersją ostateczną ?

KoORNEL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mojang czerpie pomysł z amatorskich modów. To gracze w pewnym sensie podrzucają pomysły. Można narzekać, ale najbardziej uczęszczane przez graczy zawsze będą wersje najnowsze.

.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mnie najbardziej wkurza to co się dzieje z Minecraftem, zamiast dodawać nowe bloki, przydatne, żeby więcej texturowania było, więcej budowania to raz na ruski rok dodadzą jakiś update, który zamiast dodać coś nowego, fajnego, więcej bloków to za przeproszeniem jakieś gówniane konie, które nikomu się nie przydadzą. No sorry, ale survival mode to według mnie powinni w ogóle wywalić, bo nie wyszło im to do reszty, jedyne co jest godne uwagi to creative, ale przy takiej ilości bloków nie dziwię się, że mają mniej graczy.

Ja tam bym powiedział, że mają więcej graczy (a nie mniej) bo liczy się głównie ilość kupionych kopii gry a nie ilość ściągniętych piratów.

11,5mln sprzedanych kopii Minecrafta to wcale nie mało... (liczba z wiki)

Po co mają wywalać survival mode jak właśnie od tego większość zaczyna grę?

Znam wiele osób, które zaczęły właśnie od survivala, pograły z dwa tygodnie, potem zobaczyły, że jest takie coś jak "creative", oczywiście podniecali się tym, że mogą mieć na creativie "999999 diaxów" i "555555 TNT" i znowu przeszli na surviviala/serwery właśnie tego trybu gry.

Dodatkowo przecież jakieś 80% serwerów jest na przetrwaniu (używa trybu gry survival), admini tych serwerów starali się jak najbardziej ulepszyć i uprzyjemnić grę graczom a teraz mieliby to niby zlikwidować, więc ten pomysł nie ma najmniejszego sensu...

Opublikowano

Chociaż niewiem jak Mojang zepsuje minecrafta to i tak będą dalej w niego grali. Żadna inna gra nie stwarza tyle możliwości.

sygnatura.png

Już niedługo ! :>

Opublikowano

Beka z tych co narzekają, że to rpg.. Ja tutaj szczerze prawie, ze rpg nie widzę. W rpg jest fabuła, questy oraz zakończenie a w minecraft tego nie ma. Niby jest ten End.. ale przecież nie trzeba tam wchodzić. Ludzie tworzą mapy typu rpg/adventure i niektóre mają nawet 1.000.000 wyświetleń.. Są mody dodające klimat rpg (questy itp) i są naprawde popularne.

Teraz ma wejść nowa roślinność, usprawniony command block, że możemy nim nawet generować budynki jak w AC3.. (ale komu się chce xD)

Ja gram w minecrafta od praktycznie samego początku. (zacząłem 2 tygodnie po wydaniu pierwszej wersji) Ale survival mi się już znudził. Nie skończyłem jednak gry, bo teraz tworzę mapy survival o naturalnej architekturze, staram się dopracowywac każdy szczegół i sprawia mi to nie małą frajdę :P Oto przykład mojej 20 godzinnej pracy (nadal przy tym siedzę i będzie tego jeszcze sporo :P):

8vq35q.jpg

Nie myślałem, że osiągnę poziom, gdzie znajomi którym pokazywałem moją mapę we wczesnym stanie już byli pod wrażeniem oraz parę osob na mpc (tak na mpc umiesciłem tę mapę we wczesnym stanie.)

Nie ograniczam się i jak coś mi nie wyjdzie to kasuję wszystko i robię od nowa (j/w las deszczowy trochę zwaliłem i robiłem od nowa)

Więc nie mówcie mi, że minecraft jest nudny i to już nie to samo. Poprostu wam się nie chce myśleć i nie macie pomysłów, co w nim robić.

graphic.png

Opublikowano

wersja 1.7.3 mam nadzieję że będzie finalną, żeby zmienili kod gry na coś innego niż java, i ludzie będą kupować/ mniejsze lagi.

I po 1.7.3 jużnikt niebedzie sciagal nastepnych,.....

Mój Serwer:
Enderiada
[Rozbudowane PvP]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...