Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft 1.6 wersją ostateczną ?

KoORNEL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja szczerze wam powiem że wole 1.5.2, bo na tym nowym launcheru nie wiem jak się zalogować na non-premiu, nie wiem czy to wgl możliwe, i jak tak, to jak grać tam na serwerach..?

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@topic Wersją osteteczną ma być podobno Minecraft 2.0.
Jeżeli naprawdę przestaną aktualizować ani nie sprzedadzą innej firmie to dopiero wtedy będzie zauważalny spadek ilości graczy :(

Co do piratów narzekających na nowy launcher:
Przecież tak jest zawsze, że piracić jest o wiele trudniej niż kupić orginalną wersję gry/programu. Zawsze były i będą pewne utrudnienia.

A do tych co wolą starszą wersję MC:
Jeżeli macie orginalnego Minecrafta to przecież w launcherze macie opcję zmiany wersji gry począwszy od tych najstarszych do najnowszych snapshotów,
a jeżeli jesteście piratami i nie stać was na grę kosztującą 20 Euro to musicie korzystać z dodatkowych programów jak np. Minecraft Version Changer.

Mnie podobają się zapowiedziane zmiany w Minecrafcie 1.7: szczególnie nowe biomy, nowe struktury generowane w oceanach, nowy system łowienia, w którym ryby będą jako moby i będą pływać w oceanach. Niestety martwi mnie dodanie mebli i drzew wiśniowych.
A tu macie oficjalną listę planowanych zmian: http://pl.minecraftwiki.net/Przyszłe_aktualizacje

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem byłoby menu: Tworzenie nowego świata -> Konfiguracja elementów gry -> Wybierz generatr biomów, wybierz dostępne przedmioty, wybierz dostępne moby, pasek jedzenia dostępny tak / nie, sprint dostępny tak / nie i tak dalej...

A co do spadku ilości graczy: Powodem jest nowy launcher... Jak by używania nobom piratom graczom nie wytłumaczyć i tak uzyska się odpowiedź: "Nie umiem!!!!!!", "Nie działa!!1111!!", "Dawaj serwer na 1.5 bo 1.6 mi nie działa"...

Opublikowano

Taaa pamiętam jak zacząłem grać w mc była beta 1.7.3 :p wg. mnie alpha/beta były lepsze od full, brakuje starego klimatu, zielonej trawy, herobrine(którego nie było), starych odgłosów i generatora map :p

Sygnatury brak.

Opublikowano

Jak wam sie kurwa nie podoba 1.6.2 to spierdalajcie do starszych wersji 1.7.3, a nie kurwa pierdolicie...

Mi sie tez nie podobalo, ale sie przyzwyczailem.

Opublikowano

1. Gówniany silnik gry
2. Zła optymalizacja, BF3 mi chodzi a kurwa minecraft tnie.

3. Idzie w stronę RPG

4. Robią nie to, co jest potrzebne i fajne w grze.
5. Kurwa, resource packi? Nowy launcher? O co kurwa chodzi?
6. Enchantowanie - co to, metin?

7. Miksturki - chyba jednak metin

Minecraft nie padnie, ale ilość graczy drastycznie zmaleje, o ile nie wezmą się za siebie.

shoob.png

Opublikowano

Minecraft nie padnie, ale ilość graczy drastycznie zmaleje, o ile nie wezmą się za siebie.

Gdy czytam takie brednie to żal mi tych komputerów, które trafiły do typowej polskiej wiochy.

Wystarczy spojrzeć na informacje z Google....

Dołączam screen bo pewnie nawet nie wiesz nic o takich narzędziach.

post-441784-0-79131300-1376700137_thumb.jpg

By wszystkim żyło się lepiej :)

Opublikowano

Gdy czytam takie brednie to żal mi tych komputerów, które trafiły do typowej polskiej wiochy.

Wystarczy spojrzeć na informacje z Google....

Dołączam screen bo pewnie nawet nie wiesz nic o takich narzędziach.

łomatkobosko dzieci majo dostęp do majnkrafta wienc to jusz pszyszlość gejmingu!!!!

Poza tym to, że na dzisiaj staty takie a nie inne, nie znaczy ze w przyszlosci tak bedzie

beka

nawet nie chce mi sie na cos takiego argumentowac. beka x2

shoob.png

Opublikowano

Minecraft będzie dalej, mojang na pewno wie co jest nie tak i poprawi, tylko nie wiadomo kiedy ^.^

Aktualizacje na pewno będą ;>

­

logo.png

Nykeria.pl / 07.04.2016 / Metin2

Opublikowano

Kiedyś przeczytałem, że Mojang planuje robić aktualizacje do Minecraft'a tylko do wersji 2.0

Niestety teraz jakoś nie mogę znaleźć tego artykułu.

Jeżeli to prawda oznaczołoby to, że Minecraft się za jakiś rok/dwa lata w pewnym sensie skończy bo jak nie będzie aktualizacji wiele osób straci sens gry bo nie będzie nowości.

Opublikowano

moim zdaniem minecraft 1.6 jest super kto się nie umie bić z miksturami to jego problem ...

konie a czemu nie? wolicie jezdic na swinie która chodzi sama?

1.7 będzie urozmaicenie biomów jeszcze lepiej!

Ja tylko bym nie chiał żebym w minecrafccie pojawiły się bronie typu karabiny itd...

od tego są mody!!

Opublikowano

Narzekanie na launcher jest bezsensowne. 20 euro nie majątek a problemów nie ma żadnych. Mniejszej liczby graczy nie uświadczyłem, chociaż to może wynikać z gry na zagranicznych serwerach. Ale i w Polsce na serwerach premium bez zmian raczej. Kwestia beznadziejności walki. Hmm, a czy nie zauważyliście że walka jest dodatkiem do gry? Główna idea minecrafta leży w czymś innym, nawet nie w samym gameplayu. Gra będzie się rozwijała nadal. Zresztą jeszcze wiele rzeczy można dołożyć poprawić.

Gust każdy ma inny i rożnie na każdy update się można zapatrywać. Osobiście wprowadzenie np. takich koni mnie nie obeszło ale widzę że wielu ludzi na serwerach ma na ich punkcie kompletnego bzika. Ja czekam na rozszerzenie mechaniki redstone.

Popieram Cię.

Opublikowano

Znam serwy gdzieludzie po uptadcie nie wchodzą bo był restart mapy,ale znam też takie na które przed północą się wcisnąć graniczy z cudem(nie podam jakie nie reklamuje serwów)

Opublikowano

Co wy wszyscy tak narzekacie?!

Launcher ma dużo możliwości - profile, przydzielanie RAM itp. A jak już ktoś tam mówił, 20 Euro to nie majątek - kosztuje tyle co 20 paczek orzeszków w samolocie....

@edit

Po za tym, minecraft idzie w dobrą stronę - w stronę sandboxu, czyli mieszaniny typów.

Dzięki dodaniu efektu, który daje dodatkowe serca, powstał już PLUGIN nie MOD, który co kilka leveli daje ci stałe dodatkowe serce,

jeżeli tak wam nie pasują zmiany, możecie zablokować generowanie twierdz, spawn blaze, wither skeletonów, crafting potionów itp

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Powinni skończyć na wersji 1.7.3, ale to tylko moje zdanie.

Co do launchera, to było akurat dobre posunięcie, dużo nowych opcji, podoba mi się. ;)

surprise motherfucker

Opublikowano

Co wy wszyscy tak narzekacie?!

Launcher ma dużo możliwości - profile, przydzielanie RAM itp. A jak już ktoś tam mówił, 20 Euro to nie majątek - kosztuje tyle co 20 paczek orzeszków w samolocie....

@edit

Po za tym, minecraft idzie w dobrą stronę - w stronę sandboxu, czyli mieszaniny typów.

Dzięki dodaniu efektu, który daje dodatkowe serca, powstał już PLUGIN nie MOD, który co kilka leveli daje ci stałe dodatkowe serce,

jeżeli tak wam nie pasują zmiany, możecie zablokować generowanie twierdz, spawn blaze, wither skeletonów, crafting potionów itp

20 Euro to nie majątek, ale dla niektórych to dużo ;) A jeśli dla kogoś to nie dużo to również pojawia się problem z zakupem gdyż nie wszyscy rodzice są nowocześni i znają się na paypalach, allegro itd ;)

Opublikowano

Mnie najbardziej wkurza to co się dzieje z Minecraftem, zamiast dodawać nowe bloki, przydatne, żeby więcej texturowania było, więcej budowania to raz na ruski rok dodadzą jakiś update, który zamiast dodać coś nowego, fajnego, więcej bloków to za przeproszeniem jakieś gówniane konie, które nikomu się nie przydadzą. No sorry, ale survival mode to według mnie powinni w ogóle wywalić, bo nie wyszło im to do reszty, jedyne co jest godne uwagi to creative, ale przy takiej ilości bloków nie dziwię się, że mają mniej graczy.

RCwkgo4.png

Opublikowano

Ja osobiście mówię, że jeb_ próbuje uprzyjemnić grę graczom, ale mu to po prostu nie wychodzi. Nie wiem czy on wie, że traci graczy!?

KOLEKCJONER POSTÓW:

50 100 200 300 400 500 600 700 800 900 1k

lUU8K8b.png

Opublikowano

Słuchajcie, sama minecraftwiki mówi że minecraft to SANDBOX, czyli mieszanina typów.

Nie podoba się jakiś element - możesz go zablokować, zwłaszcza na serwerze.

Konie, nowe buffy, enchanty i potiony mogą posłużyć do polepszenia klimatu serwerów RPG, oraz innych.

Nowe możliwości wkrótce sprawią że będzie tyle typów serwerów co na GMOD'ie, który też jest sandboxem

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Słuchajcie, sama minecraftwiki mówi że minecraft to SANDBOX, czyli mieszanina typów.

Nie podoba się jakiś element - możesz go zablokować, zwłaszcza na serwerze.

Konie, nowe buffy, enchanty i potiony mogą posłużyć do polepszenia klimatu serwerów RPG, oraz innych.

Nowe możliwości wkrótce sprawią że będzie tyle typów serwerów co na GMOD'ie, który też jest sandboxem

Nie rozśmieszaj mnie. Gmod powstał w 2006, a już po roku ludzie zaczęli w nim robić gamemody i addony razem z fixami, które pomagały twórcy ulepszać "grę". Minecraft powstał w 2009, a jedyną rzeczą, jaką Mojang wprowadziło na podstawie czegoś zrobionego przez użytkownika, to walone tłoki. Niby fajne, ale nudzi się po miesiącu. Powinni robić tak jak w Terrarii, jeden update na 3/4 miesiące, ale dodający masę rzeczy. A jak już jest ten "duży" update, to co dostajemy? Konie. Serio mojang? Konie? PO CHOLERĘ TO? Przecież Minecraft to budowanie, na tym się skupia "cel" gry. Na budowaniu. Zróbcie coś pożytecznego i dodajcie np. meble. Ale nie stół, tylko dużo mebli, powiedziałbym, masę mebli. A jak nie meble, no to więcej bloków. Bierzcie przykład z Terrarii, pińcet rodzajów cegieł, a w Minecraftcie - skalne cegły i normalne cegły. W Terrarii masz różnorodność, a w Minecraftcie właśnie nie. I nie hejtuje tutaj Minecrafta, bo go uwielbiam, gram w niego od Alphy. Po prostu Mojang się opierdziela i trzepie kasę. Wcześniej jako tako nowości były, a teraz pustka.

RCwkgo4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...