Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Koniec prywatnych serwerów!

xPonury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

xr0lnikx idealnie oddałeś sedno :)

Poza hackami, fajnie by było jakby przy tej grze coś robili... ale już dawno przestali.

Narzekałem na G1, jednak ludzie z G1 mieli mózg w czaszce. W samą porę się wycofali.

Ludzie znają mnie jako kill1212. Moje prace w WR można obejrzeć na youtube

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie ma co ukrywac ze g1 nie radzilo sobie z hackami i wyszlo jak wyszlo a nexon no coz kasa misiu kasa.. Do tego biora nie zla kase wrecz powiedzial bym ze bardzo spora ta kaske trzepia na globalu a nic nie robia kazdy uptade(event) jaki robia to cos nie dziala.. Nexon mogl by zlikwidowac hacki ale po co jak sami admini robia vip-y i zarabiaja na tym... Co do bugow jest dla mnie masakra ze przy wiekszych uptadach powinni usuwac bugi chociaz takie zeby nie mozna bylo w sciany wchodzi bugowac na khali rozumiem dobrze dadza bana za bugi ale to jest ich problem bo nie umieja tego naprawic pewnie nie chca.. A jak nie potrafia to niech zmienia prace... Wczesniej myslalem ze nexon robi cos stara sie bo dodaje mapy i eventy po dluzszym zastanowieniu doszedlem do wniosku ze tak naprawde gowno zrobil niestety tak jest prawda.. co raz bardziej mam zdanie takie ze oni robia wszystko na odwal sie i czekaja az tylko kasa na koncie bedzie..

sprzedam chyba swoje konta od tej gry i unistal pojdzie jak sytuacja sie nie zmieni...

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Zachowanie Nexon'a można by śmiało porównać do zachowania studia EA odnośnie NFSW... Wprowadzają aktualizacje - wychodzi więcej błędów niż przed ich wprowadzeniem, z cheater'ami praktycznie nic nie robią. Blokady na konta to faktycznie bardzo dużo dają szczególnie zważywszy na to, że blokady nakładane są na konta, a nie adresy IP delikwentów. Moim zdaniem za pierwsze przewinienie powinna zostać nałożona czasowa blokada konta, za drugie stała blokada konta, a za trzecie, dokonane z tego samego adresu, stała blokada logowań. Przecież oczywistą sprawą jest, że jeżeli taka osoba zostanie przyłapana i dostęp do jej konta zostanie uniemożliwiony to założy sobie następne i dalej będzie bawić się w najlepsze psując rozgrywkę pozostałym użytkownikom.

Podsumowując... Dla obu tych korporacji liczy się tylko i wyłącznie zarobek z prowadzonych przez nich gier, zadowolenie klienta z pewnością nie uchodzi dla nich za jakąkolwiek wartość...

Opublikowano

W końcu końców ludzie wciąż maja pliki i stawiają sobie servy, tego raczej już nieda się powstrzymać, a na pewno nie całkowicie. Dla przykładu tutaj macie wciąż działający server. Co prawda nikt tam prawie niegra, ale jest xD

@Wilczek

No wiele wiele:

WRPSP: Offline

Insonomia: niema linku, ale chyba od dawna wyłączony

AlterWar: Fajny ch1, lecz chyba już z 2-3 miesiące offline

FantasyGames: Ja i nie tylko, nie mogłem nigdy się zalogować

dotRock: Offline

InfinityWar: Offline

Rexiles 2.0 EU: Offline od dawna

EliteWar: Offline

No to się nagrałem...

@btw ten ponoć działa, ponoć, bo nie testowałem.

87.jpg
Opublikowano

W końcu końców ludzie wciąż maja pliki i stawiają sobie servy, tego raczej już nieda się powstrzymać, a na pewno nie całkowicie. Dla przykładu tutaj macie wciąż działający server. Co prawda nikt tam prawie niegra, ale jest xD

Są działające prywatne serwery, niektóre są tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/834815-spis-prywatnych-serwerow/

:) Wiele

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Jak już wcześniej wspominałem Montana także prawdopodobnie ma powrócić, ale już bez ToXiiC'a. Mówił coś o tym, że ryzyko poniesienia konsekwencji za prowadzenie takiego projektu jest bardzo prawdopodobne, szczególnie zważywszy na to, że ma on zaledwie 14 lat i w razie takiej ewentualności poniosą je jego rodzice. Wspominał jeszcze o powodach dla których serwer został zamknięty, że ten projekt był dla niego wszystkim i ma nadzieję, iż ktoś będzie mógł kontynuować jego realizację. Aha... Napisał jeszcze, że pliki Montany 1.0 zostały opublikowane (pisać raczej nie mogę gdzie, bo to by była reklama, więc poszukajcie sobie) oraz o tym, że teraz można go znaleźć na serwerze globalnym. To by było na tyle z mojej strony. ;)

Opublikowano

Jak już wcześniej wspominałem Montana także prawdopodobnie ma powrócić, ale już bez ToXiiC'a. Mówił coś o tym, że ryzyko poniesienia konsekwencji za prowadzenie takiego projektu jest bardzo prawdopodobne, szczególnie zważywszy na to, że ma on zaledwie 14 lat i w razie takiej ewentualności poniosą je jego rodzice. Wspominał jeszcze o tym, że serwer został zamknięty ze znanych nam wszystkim powodów, że ten projekt był dla niego wszystkim i ma nadzieję, iż ktoś będzie mógł kontynuować jego realizację. Aha... Napisał jeszcze, że pliki Montany 1.0 zostały opublikowane (pisać raczej nie mogę gdzie, bo to by była reklama, więc poszukajcie sobie) i o tym, że teraz można go znaleźć na serwerze globalnym. To by było na tyle z mojej strony. ;)

• I tak, zgodnie z treścią przepisu art. 6 ustawy, „wobec nieletnich sąd rodzinny może:
  • udzielić upomnienia,
  • zobowiązać do określonego postępowania, a zwłaszcza do naprawienia wyrządzonej szkody, do wykonania określonych prac lub świadczeń na rzecz pokrzywdzonego lub społeczności lokalnej, do przeproszenia pokrzywdzonego, do podjęcia nauki lub pracy, do uczestniczenia w odpowiednich zajęciach o charakterze wychowawczym, terapeutycznym lub szkoleniowym, do powstrzymania się od przebywania w określonych środowiskach lub miejscach albo do zaniechania używania alkoholu lub innego środka w celu wprowadzania się w stan odurzenia,
  • ustanowić nadzór odpowiedzialny rodziców lub opiekuna,
  • ustanowić nadzór organizacji młodzieżowej lub innej organizacji społecznej, zakładu pracy albo osoby godnej zaufania – udzielających poręczenia za nieletniego,
  • zastosować nadzór kuratora,
  • skierować do ośrodka kuratorskiego, a także do organizacji społecznej lub instytucji zajmujących się pracą z nieletnimi o charakterze wychowawczym, terapeutycznym lub szkoleniowym, po uprzednim porozumieniu się z tą organizacją lub instytucją,
  • orzec zakaz prowadzenia pojazdów,
  • orzec przepadek rzeczy uzyskanych w związku z popełnieniem czynu karalnego,
  • orzec umieszczenie w rodzinie zastępczej, w młodzieżowym ośrodku wychowawczym, w młodzieżowym ośrodku socjoterapii albo w ośrodku szkolno-wychowawczym,
  • orzec umieszczenie w zakładzie poprawczym,
  • zastosować inne środki zastrzeżone w niniejszej ustawie do właściwości sądu rodzinnego, jak również zastosować środki przewidziane w Kodeksie rodzinnym i opiekuńczym”.
Toxic ani jego rodzice raczej nie poniosą odpowiedzialności :P
1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

@UP

Wiesz, skoro to napisał to jednak czegoś musiał się obawiać. Nie wiem, może nie wiedział dokładnie co i jak odnośnie tych spraw. W każdym bądź razie to co napisałeś powyżej nie zmienia w żadnym stopniu faktu, iż postanowił odsunąć się od dalszej realizacji projektu i przekazał go innej osobie.

Btw. Na stronie Montany ruszyło już odliczanie do włączenia strony, serwera gry oraz forum.

Opublikowano

@UP

Wiesz, skoro to napisał to jednak czegoś musiał się obawiać. Nie wiem, może nie wiedział dokładnie co i jak odnośnie tych spraw. W każdym bądź razie to co napisałeś powyżej nie zmienia w żadnym stopniu faktu, iż postanowił odsunąć się od dalszej realizacji projektu i przekazał go innej osobie.

Btw. Na stronie Montany ruszyło już odliczanie do włączenia strony, serwera gry oraz forum.

Lecz skoro jest ten.cały zakaz i toxic, ktory przekaze ten.serwer innej osobie to też będzie go.obowiAzywalo prawo ten caly zakaz jest chory..

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Wiem o tym Wilczek i tak samo jak ty nie mogę tego wszystkiego do końca zinterpretować. Zachowanie Nexon'a jako korporacji jest chore, choć z tego co słyszałem coś im tam się w główkach rozjaśniło... A prawo? No cóż, zagmatwane nie ma czego ukrywać. Podejrzewam, iż nawet najlepsi prawnicy gubią się w tych wszystkich artykułach prawnych.

Opublikowano

Wiem o tym Wilczek i tak samo jak ty nie mogę tego wszystkiego do końca zinterpretować. Zachowanie Nexon'a jako korporacji jest chore, choć z tego co słyszałem coś im tam się w główkach rozjaśniło... A prawo? No cóż, zagmatwane nie ma czego ukrywać. Podejrzewam, iż nawet najlepsi prawnicy gubią się w tych wszystkich artykułach prawnych.

Racja, to jest dziwne i w pewnym sensie ciężkie, lecz czemu nexon wymyśla własne prawo kiedy DE, dream execution ma swoje prawo i według niego takie serwery mogły istnieć? :x

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Żeby zarobić kasę? Zawsze o to chodzi. Nieważne co DE zadecydowało i jakie ma prawo. Nexon i tak zrobi wszystko żeby wyciągną z tego jak najwięcej, pewnie też bazuje na niewiedzy ludzi i zastraszaniu.

snikersproject1.png
Opublikowano

My użytkownicy MPC Forum moglibyśmy sobie sami taki prywatny serverek postawić tylko dla naszych użytkowników a Nexonowi wtedy gówno by było do tego a ja tam sam bym mógł nawet hostować taki serwerek no ale wiadomo ja się za dobrze na programowaniu niznam itp więc trzeba by było wytrzasnąć jakiś team ^ ^. Co do info to chamskie zachowanie ze strony NEXONA to tak jakby dziecko nie dostało to co chciało i zaczęło zastraszać innych żeby to dostać. Szkoda że zamykają serwery bo bym sam se pograł na jakimś privie bo GLOBAL to chyba istny raj dla cheaterów kiedy nie wejdę na jakiś room to cholerka albo 3 goście latający na hackach no albo dzieci NEO bugują grę i tak wygląda rozgrywka na Globalu nie wspominając już że połowa ekwipunku jest do kupienia za Nexon cash czy jak to się to badziewie nazywa 0_o.

Opublikowano

Nie nie... To już jest chyba jakaś kpina. Należałoby jakoś przypiłować w końcu tego cholernego Nexon'a. Co ta korporacja w ogóle sobie wyobraża? Jak już wcześniej wspominałem, zresztą nie tylko ja, Dream Execution zezwala na istnienie projektów prywatnych serwerów WarRock'a. Fakt, postawiono jakieś tam reguły, ale jednak zezwolenie to jest. Kilka osób z team'u psp nawet wypowiadało się na ten temat pisząc, że gdyby obawiali się jakichkolwiek konsekwencji to nawet nie przyszłoby im do głowy wystartować ze swoim projektem, a coś oznaczać to musi. W każdym bądź razie ja w te słowa z ich strony w 100%-tach wierzę, po co mieliby nas okłamywać...

Wydaję mi się, że problem tkwi w tym, iż jest za mało tego typu projektów i Nexon'owi jest je banalnie łatwo neutralizować. Może by tak udać się z tą sprawą do Dream Execution? Przypuszczam, iż nawet mogą nie wiedzieć o tej całej dramie wywołanej przez naszego "świetnego", europejskiego dystrybutora WarRock'a jakim jest oddział Nexon Europe. Zauważcie, że Dream Execution nie wydało jeszcze żadnego oświadczenia odnośnie nakazu zamknięcia prywatnych serwerów który wydał Nexon.

Rozpisałbym się bardziej w tym temacie, ale muszę wyjść z domu. No cóż, może innym razem.

Opublikowano

Kasma dobrze mówi. DE pewnie nic nie wie bo oni zezwalają na privy a tu nagle Nexon postanawia zamknąć wszystkie privki tak od razu i to pewnie bez komunikacji z DE (wcale bym się nie zdziwił). Bardzo bym się ucieszył gdyby ktoś za ten burdel ze zamknięciem Privków z Warrocka stracił posadę w tym Nexonie :D

Opublikowano

Doskonale wiem o tym, że dobrze mówię czy tam też piszę. Od kilku już lat zajmuję się projektami serwerów różnorakich gier i już mam pewne doświadczenie w tym temacie. Licencje licencjami, prawa autorskie prawami autorskimi, ale jeżeli producent gry, bo w tym momencie mówimy o grze, wydaje oświadczenie w którym jednoznacznie zezwala na istnienie prywatnych projektów to dystrybutor, może tak naprawdę sobie tylko i wyłącznie gdybać. Dlatego też zaproponowałem, żeby udać się z tą sprawą bezpośrednio do jej producenta, czyli w tym przypadku Dream Execution i poinformować ich odnośnie całej tej sytuacji. Kto wie może i my, ci którzy w oczach wielkiej korporacji jaką jest Nexon jesteśmy nikim, coś wskóramy. Mam szczerą nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się rozwiązać ten problem, a Nexon Europe zostanie obarczone karami finansowymi za zastraszanie ludzi i łamanie zasad umowy którą podpisał z Dream Execution.

Btw.: Tak jak kill1212 wspominał... WarFight zaczyna się...

1. Praktycznie wszyscy są już cięci na Nexon'a;
  2. Pliki serwerowe Montany 1.0 już krążą po internecie, a co za tym idzie, mnóstwo ludzi ma je zapisane na swoich dyskach;
  3. W ciągu tylko tego tygodnia powstało kilka nowych projektów prywatnych serwerów WarRock'a;
  4. InfinityWar w dalszym ciągu istnieje, powodem wyłączenia serwera oraz strony i forum jest zmiana hosting'u, którego na chwilę obecną jeszcze poszukują.
Opublikowano

Co się będzie dziać z tym Warrockiem to niech się dzieję ale ja wiem swoje -> Trzymam się z dala od Globala i gdyby nawet dawali te Premki za darmo na miesiąc to mam to w czterech literach -.-

Opublikowano

Żadnego końca prywatnych serwerów nie ma, zachowanie nexona jest jakie jest...tego nie zmienimy, lecz polacy i inni się nie poddadzą

Poza tym co do DE to może i racja bo oni działają w Korei :P

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Czytałem dzisiaj dużo postów,ale zawsze Kasmy mi najbardziej się podobają. :D:D

Mam nadzieję, że to całe zamieszanie się jakoś wyjaśni ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...